Απορία από τις on-line flight info της ΟΑ

• Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πολύ απλά είναι τόσο φτωχά τα load factors που συμπιέζουν δύο πτήσεις σε μία, κάνοντάς μας τη 'χάρη' να μας πάνε στο τελικό προορισμό κάποιες ώρες αργότερα, έχοντας μας στοιβαγμένους σε ένα θορυβώδες και ταρακουνούμενο ATR. Αυτό σε συνέχεια του χθεσινού και προχθεσινού ΄Πάνθεον' ακυρώσεων και ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού.

Αλήθεια, αν έχω στα χέρια μου ένα direct εισητήριο για Αλεξανδρούπολη και η εταιρεία με πετάξει μέσω Καβάλας, τότε δεν δικαιούμαι αποζημίωσης; Αυτό είναι εξαπάτηση πελατειακού κοινού!!!

Re: CONSOLIDATED ??????????????

gioannis":3ek76bnq said:
OA 954 KAVALA 1850 ATR-72 CONSOLIDATED

Ayto to consolidated ti einai pali ? Titheli na pei o poihths ?

Consolidate = συγχωνεύω

Π.χ. Συγχωνεύουν 2 πτήσεις Αθήνα-Μόναχο, Θεσσαλονίκη-Μόναχο, κάνοντας 1 πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Μόναχο.

By the way, gioannis, άρχισε να χρησιμοποιείς την
icon_edit.gif
και να αποφεύγεις τα απανωτά μηνύματα με παεμφερές περιεχόμενο.

Re: CONSOLIDATED ??????????????

gioannis":1wi9ihhr said:
OA 558 THIRA 1850 B25 ATR-42 DELAYED
OA 576 MYTILENE 1850 B24 ATR-42 DELAYED
OA 768 CHIOS 1850 B21 ATR-42 DELAYED
OA 954 KAVALA 1850 ATR-72 CONSOLIDATED

Ayto to consolidated ti einai pali ? Titheli na pei o poihths ?

Συγχώνευση πτήσεων. Η ΟΑ954 έγινε μαζίμε την ΟΑ944 για AXD

OA331 LARNACA 1920 A340-300 DEPARTED

Δε νομίζω ότι το έχει ξαναστείλει στη Λάρνακα το 340...
(edited)

Το έχει ξαναστείλει τουλάχιστον άλλες 2 φορές. Μάλιστα τη μία ήμουν κ εγώ μέσα :wink: (Αύγουστος 2003), και η άλλη ήταν πέρυσι το Πάσχα.
Επίσης, η 331 είναι κανονικότατη πτήση.Είναι αυτή που επιστρέφει ώς 334. (Σ αυτήν μου είχε κάτσει το 340).

OA331 LARNACA 1920 A340-300 DEPARTED

ma giati den vazoun to kalokairi gia ta nisia ta A343 kai na stelnoun JFK kai LHR ta ATR? Outos h allos gia na vreis thesi gia nhsi ton augousto prepei na eisai poly tyxeros env gia eksoteriko panta kati tha vreis! tetoia kanoun kai tha kleisoun :lol:...

CANCELLED

OA 411 NEW YORK (J. F. Kennedy) 1225 A13 A340-300 CANCELLED

γνωριζει κανεις τον λογο,τις ακυρωσης ???????????

ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ...Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ...

Κουράστηκαν τα παιδιά λόγω του εντατικού ...καλοκαιρινού προγράμματος βλέπετε... Λοιπόν, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, υπάρχει η οδηγία της ΕΕ που προβλέπει δικαιώματα των επιβατών που, για λόγους ευθύνης εταιρίας, δεν πέταξαν στον προορισμό τους.
Μιλάω συγκεκριμένα για το Regulation (EC) N. 261/04.
Διαβάζω λοιπόν

you are entitled to compensation as follows:
a. EUR 250 for all flights of 1 500 kilometres or less
b. EUR 400 for all intra-Community flights of more than 1 500 kilometres, and for all other flights between 1 500 and 3 500 kilometres
c. EUR 600 for all flights not falling under (a) or (b) of this paragraph

Δηλαδή, πέρα από την υποχρέωση του 'εθνικού αερομεταφορέα' που 'μας κάνει περήφανους κλπ κλπ' να σε πάει στον προορισμό σου με άλλη πτήση κλπ κλπ πρέπει να σκάσει ζεστό χρήμα €600 σε κάθε επιβάτη.

Και βέβαια δεν συζητώ τη συνεχόμενη ξεφτίλα του να ακυρώνεις πτήσεις γιατί δεν μπορείς να μαζέψεις ένα πλήρωμα. Αυτή δεν εξαργυρώνεται.

george_a":21mv0q39 said:
Κουράστηκαν τα παιδιά λόγω του εντατικού ...καλοκαιρινού προγράμματος βλέπετε... Λοιπόν, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, υπάρχει η οδηγία της ΕΕ που προβλέπει δικαιώματα των επιβατών που, για λόγους ευθύνης εταιρίας, δεν πέταξαν στον προορισμό τους.
Μιλάω συγκεκριμένα για το Regulation (EC) N. 261/04.
Διαβάζω λοιπόν

you are entitled to compensation as follows:
a. EUR 250 for all flights of 1 500 kilometres or less
b. EUR 400 for all intra-Community flights of more than 1 500 kilometres, and for all other flights between 1 500 and 3 500 kilometres
c. EUR 600 for all flights not falling under (a) or (b) of this paragraph

Δηλαδή, πέρα από την υποχρέωση του 'εθνικού αερομεταφορέα' που 'μας κάνει περήφανους κλπ κλπ' να σε πάει στον προορισμό σου με άλλη πτήση κλπ κλπ πρέπει να σκάσει ζεστό χρήμα EUR600 σε κάθε επιβάτη.

Και βέβαια δεν συζητώ τη συνεχόμενη ξεφτίλα του να ακυρώνεις πτήσεις γιατί δεν μπορείς να μαζέψεις ένα πλήρωμα. Αυτή δεν εξαργυρώνεται.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα χρήματα αυτά που λέει ο κανονισμός πρέπει να καταβληθούν ακόμη και αν η εταιρία καταφέρει να σε στείλει στο προορισμό σου με κάποια άλλη εταιρία ? Δηλαδή αν τους βάλουν σε μία πτήση μετά απο κάποιες ώρες δικαιούσε αποζημίωση?