APIS (Advance Passenger Information System)

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και τώρα το ESTA λέει οτι καλό θα είναι να το συμπληρώσεις το πολύ 3 μέρες πριν την πτήση γιατί αλλιώς μπορεί να μην προλάβουν να σου δώσουν το OK... Το έχω απορία αυτο πάντως. Αν πάω δηλαδή αύριο το πρωί κ πω οτι θέλω εισητήριο για τώρα, θα πάρω :banana: ?

fotis":2i7rtq5r said:
aakunz":2i7rtq5r said:
...Βάσει του νέου κανονισμού, θα είναι υποχρεωτική η καταχώρηση της ημερομηνίας γέννησης, του πλήρους ονοματεπωνύμου και του φύλου του επιβάτη, μέσω μίας ειδικής εντολής στο CRS της αεροπορικής εταιρείας, το αργότερο 3 μέρες πριν από την κάθε πτήση, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία APIS...
Αν ερμηνεύω σωστά το παραπάνω,
δε θα είναι δυνατή η έκδοση εισιτηρίου αν δε μεσολαβούν τρεις μέρες μέχρι την πτήση;

Δεν το νομίζω. Ενδεχομένως να το λένε για να αποφευχθούν υπερφορτώσεις των servers και καθυστερήσεις την τελευταία στιγμή. Υποθέτω ότι η αντιπαραβολη του ονόματος του επιβάτη με τις λίστες υπόπτων δεν διαρκεί παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα και το clearance θα είναι άμεσο.

Σχετικά με τις τρεις μέρες:
- Τα στοιχεία που ζητά το APIS πρέπει να δοθούν από τον επιβάτη που έχει εισητήριο στην αεροπορική εταιρία μέχρι 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.
- Εάν η κράτηση (reservation) γίνει σε λιγότερο από 72 ώρες, τότε πρέπει να δωθούν όλα τα στοιχεία για το APIS, για να γίνει η έκδοση του εισητηρίου (ticketing). Δηλ. μπορεί να κρατηθεί αλλά όχι να εκδοθεί το εισητήριο αν δεν δοθούν τα στοιχεία για το APIS.