Αναζήτηση οικονομικών πτήσεων

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτές οι προσφορές έπαιξαν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για point-to-point προορισμούς του δικτύου της ΟΑ (αρχικά) και της Α3 στη συνέχεια (η οποία αναγκάστηκε να μπει στο παιχνίδι). Παρ' όλη τη φημολογία για "καταιγίδα εισιτηρίων αξίας €1" από 15.01.10 (λιγότερες θέσεις από όσες διετέθησαν τον Οκτώβρη), τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Εγώ έχω βάλει στόχο μία πτήση με "εξωτική" ευρωπαϊκή εταιρεία από κάποιο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο και περιμένω πάνω από τον υπολογιστή, μήπως και καταφέρω και τσιμπήσω ένα εισιτηριάκι μέχρι εκεί, για να πάρω από εκεί την πτήση με την εταιρεία που με "προκαλεί να την πετάξω".

Αγαπητοί συμφορουμιτες έχω μια ερώτηση για εσάς τους ίσως ειδικούς. Ψάχνω για εισιτήρια για Θεσσαλονίκη ή Βουλγαρία (Σοφια) από τις ΗΠΑ (Σικάγο) για τον Σεπτέμβριο. Έχω ήδη βρει κάποιες προσφορες γύρω στα $900. Νομίζετε πως θα ήταν καλο να περιμένω κάποιο χρονικό διάστημα μήπως και οι τιμές υποχωρήσουν λιγάκι ή να τα έκλεινα από τώρα? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κατάλαβα το σκεπτικό, ευχαριστώ. Απλά, είχα ελπίδες για πιο εύκολη εύρεση εισιτηρίων, με την σκέψη ότι δεν με ενδιαφέρουν λεπτομέρειες όπως προορισμός, εταιρία, τύπος αφους κλπ. Απλά, θέλω να πάρω τη σύζυγο και να πάμε ένα πρωί για καφέ κάπου, να γυρίσουμε το βράδυ και να μη χρωστάμε σε 3 πιστωτικές :evil: . Όσον αφορά τη Λισαβώνα Θανάση, όχι, δεν ξέρω, απλά η Πορτογαλία σαν προορισμός μου αρέσει αφού δεν έχω πάει. Το ίδιο και οι Σκανδιναυικές χώρες, όπως και οι χώρες του "πρώην" Ανατολικού μπλοκ. Γιαυτό την ανέφερα :mrgreen:

Το ερχόμενο καλοκαίρι υπάρχει η πιθανότητα να βρεθώ Kuala Lumpur κ σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κ Ανοι. Εφόσον δεν βρω κάτι φθηνό, σκέφτομαι κ άλλες επιλογές:
να γίνει το πιο πάνω ταξίδι ως μέρος Round-The-World ticket (έχει κ Μουντιαλ :laola: ). Έχει κανείς εμπειρία; οι τιμές που βρίσκω είναι γύρω στο 3χιλιαρο για Star Alliance κ λίγο φθηνότερες για τις άλλες 2. Επίσης θα πρέπει να διασχίσω κ τους 2 ωκεανούς (όχι οτι με χαλάει αλλά 3Κ Ε είναι μάλλον πολλά).Αυτό που βλέπω είναι οτι ακόμα κ αν μειώσω τις πτήσεις/μίλια από 10 σε 9 ή 8 η τιμή παραμένει η ίδια. Πότε συμφέρουν δλδ αυτά τα εισητήρια;

Αν παραμείνω στην Ασία, υπάρχουν κάτι Αsia passes αλλά δεν ενδιαφέρομαι να περάσω Ινδια-Κινα-Ιαπωνία-παρά Ινδοκίνα/pacific (άλλους 1-2 προορισμούς εκτός από τους πάνω), αξίζουν ή μήπως να πετάξω παντού με airAsia από KUL ;

Διάβαζα επίσης ότι υπάρχουν ειδικοί πράκτορες που εξειδικεύονται σε συνδιασμό one-way εισητηρίων, ξέρει κανείς κάτι online;

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη..!

Aρμοδιότερος απο τον VV(Bι-Βι) δεν υπάρχει... Σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει αφού έχει την απαιτούμενη εμπειρία 8 προορισμών τραινάκι με 7-8 διαφορετικές αεροπορικές...

Παίδες, τα φώτα σας! Ψάχνω απεγνωσμένα (και κατά το δύνατόν άμεσα) πτήση από PVG προς είτε BKK είτε HKG στις 19 Απριλίου! Ο λόγος είναι πως θα βρίσκομαι στη Σαγκάη (αν όλα πάνε καλά) για το grand prix (F1) και σκέφτομαι να ακολουθήσω την πολύ καλή ιδέα που μου προτάθηκε εδω: viewtopic.php?f=32&t=6844 από τον flesland για να πετάξω με το Α380 της EK!!! :banana: Αν έχετε λοιπόν προτάσεις θα με βοηθήσετε πολύ! Έχω μάλλον μια προτίμηση για BKK ως πόλη, αλλά και το HKG μου κάνει, γενικώς το βασικό είναι να βολεύει η πτήση και να είναι οικονομική. Αν έχετε και γνώμη για τις δύο πόλεις (καθώς σκοπεύω να κάνω και ένα stopover 2 βράδια) και αυτή χρήσιμη θα είναι! :) Σας ευχαριστώ!

ps. Θα έκλεινα την πρώτη στιγμή με Thai αν δεν έκανε 600euro για την πτήση PVG-BKK :rant:

Δες για multicity , το ΗΚG- BKK γίνεται κ με ΕΚ κ η διαφόρά στην τιμή θα είναι κανένα 50αρι εξτρα. Σου μένει το Σανγκαι-ΧΚ δεν έχω άποψη. Επίσης μπορείς να δεις την Air Asia PVG-BKK μέσω KUL (2 bookings).

ΥΓ Για βίζα Κίνας έχεις τσεκάρει, έχω ακούσει ότι είναι ταλαιπωρία
ΥΓ Ξανακοίτα για το Α380 γιατί είναι για συγκεκριμμένες πτήσεις απο ΒΚΚ

flesland":coxe7gd0 said:
ΥΓ Ξανακοίτα για το Α380 γιατί είναι για συγκεκριμμένες πτήσεις απο ΒΚΚ

Έχει 4 πτήσεις τη μέρα BKK-DXB. Η βραδυνή είναι που γίνεται με το Α380.

19/4, China Eastern με 280, απευθείας. China Southern & Air China μέσω ενδιάμεσου σταθμού με 300 και 310 αντίστοιχα.

Τόσο το Χονγκ Κονγκ όσο και η Μπανγκόκ προσφέρονται για πολύ παραπάνω από 2 διανυκτερεύσεις οπότε δε θα βαρεθείς σε καμία από τις 2. Η Μπανγκόκ είναι πάντα η αγαπημένη μου, και η πιο παρεξηγημένη πόλη της Ασίας.

Επανέρχομαι στην αναζήτηση οικονομικών εισιτηρίων, αφού δεν βλέπω επαγγελματικό ταξίδι στον ορίζοντα το προσεχές χρονικό διάστημα:
Ψάχνω για κάποιον οικονομικό προορισμό για 2 άτομα, αεροπορικώς φυσικά. Δεν με ενδιαφέρουν τα μέρη στα οποία έχω πάει, δλδ: Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία και οι βαλκανικές χώρες. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, βρήκα με Easyjet για Λονδίνο, από 13/5 ως 16/5 με 160 ευρώ. Η τιμή αυτή δεν είναι άσχημη, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει κ διανυκτέρευση Κυριακής, παρόλα αυτά, θα πρέπει να νοικιάσω αυτοκίνητο εκεί για καμιά εκδρομούλα, συν το ξενοδοχείο για 3 μέρες, βγαίνει κάπου στο 500ρικο. Αν έχετε λοιπόν κάποια ιδέα για τέτοιο σύντομο ταξιδάκι, που να περιλαμβάνει όσο το δυνατό λιγότερες εργάσιμες μέρες (έχω baby-sitter, αλλά θα προτιμούσα τις μέρες που λείπω να μην έχουν τα παιδιά σχολείο, ή να έχουν όσο πιο λίγο γίνεται) και να βγαίνει για 2-3 μέρες, με αυτοκίνητο κ διαμονή γύρω στα 300-350, με φτιάχνετε. Ευχαριστώ :mrgreen: