Αναζήτηση νηολογίων παλαιών πτήσεων

  • Thread starter Thread starter EFL03
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ερώτηση: τί το προκάλεσε αυτό; Άλλαξαν τελευταία στιγμή αεροσκάφη; Κάποιο glitch στο fr; Γενικά έχει ξανασυμβεί αν τύχει και φύγουν 2 πτήσεις απο την ίδια εταιρεία για το ίδιο μέρος μέσα σε 5 λεπτα;
Βάσει του FR24:
Η GQ 386 πραγματοποιήθηκε με το SX-GNA και αναχώρησε από remote stand.
STD: 2030, ATD: 2046, ATA: 2122

Η GQ 388 πραγματοποιήθηκε με το SX-WEB και αναχώρησε από φυσούνα.
STD: 2035, ATD: 2040, ATA: 2118

Άρα σωστά η 386 ήταν η πτήση πίσω και πολύ πιθανό απλά το GPS του κινητού σου να έδειχνε λάθος τοποθεσία εκείνη τη στιγμή. Το θέμα είναι αν θυμάσαι να επιβιβάστηκες με λεωφορείο ή από φυσούνα και αυτό θα σου πεί σε ποιο αεροσκάφος ήσουν. Προφανώς πολύ πιθανό να έγινε τράμπα στα αεροσκάφη
 
Είναι το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο OAL, για την καταγραφή των ωρών πτήσεων (Flight Time, Block Time κλπ).
Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά φαντάζομαι ότι ήταν κάποια εφαρμογή που είχε αναπτύξει η Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής της ΟΑ. Μέσω της εφαρμογής αυτής γινόταν και ο έλεγχος για τα όρια των συντηρήσεων των αεροσκαφών.
Γενικά τα στοιχεία που υπήρχαν στο σύστημα αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι τα θεωρούσαν αξιόπιστα.
 
Last edited:
Πιθανόν να είναι κάποιο report που μπορούσε να γίνει απευθείας από το Operations Management System και όχι με business intelligence tool.
Συνήθως τα software που χρησιμοποιούνται για τεχνική συντήρηση έχουν περισσότερες και διαφορετικές πληροφορίες / λεπτομέρειες. Ίσως κάποια στοιχεία όμως να χρησιμοποιούνται με κάποιο interface και από τα συστήματα που έχουν σε μια τεχνική υπηρεσία.
 
Δεν ήταν σύστημα αποκλειστικά για τη συντήρηση των αεροσκαφών.
Ήταν το σύστημα που χρησιμοποιούσαν όλες οι διευθύνσεις της OAL, συμπεριλαμβανομένης της πτητικής εκμετάλλευσης για την πληρωμή των πληρωμάτων.
Ναί πράγματι ήταν ένα report του συστήματος.
 
Τώρα, σαν δεινόσαυρος αγνοώ τον όρο business intelligence tool. Υποψιάζομαι ότι εννοείς την αυτόματη καταγραφή των χρόνων μέσω των O-O-O-I reports του ACARS. Αν εννοείς αυτό η Ολυμπιακή ουδέποτε χρησιμοποίησε ACARS (αν θυμάμαι στα A340 πρέπει να υπήρχε αλλά σε αχρηστεία).
Οι χρόνοι δηλαδή, προερχόντουσαν από καταγραφές στο LogBook.
 
Φύγαμε όντως απο φυσούνα και όσον αφορά τις ανακοινώσεις στο αεροδρόμιο, την επιβίβαση, τις οθόνες αλλά και τις αναγγελίες μέσα στο αεροσκάφος ήμουν σίγουρα στην 386.
Η επιβίβαση έγινε όντως απο φυσούνα και όσους επιβάτες έκαναν λάθος με την 388 τους έστελναν κάτω, άρα ισχύει και το remote.

Το θέμα είναι αν ήταν λάθος του fr24, πως τροφοδοτήθηκε αυτό το λάθος.
Και αν όντως έγινε αλλαγή αεροσκαφών τελευταία στιγμή τότε ίσως εκτός απο το fr να έβλεπαν και άλλοι λάθος στοιχεία με ότι αυτό συνεπάγεται σε κάποια έκτακτη κατάσταση.
Το κινητό μου με είχε εντοπίσει ακριβώς και βλέποντας τα σκρην καταλαβαίνετε πως ακριβώς την στιγμή που προσγεωθήκαμε η επόμενη πτήση πλησίαζε.
 

Attachments

  • IMG_3839.PNG
    IMG_3839.PNG
    254,7 KB · Προβολές: 6
  • IMG_3840.PNG
    IMG_3840.PNG
    249,3 KB · Προβολές: 6
  • IMG_4488.jpg
    IMG_4488.jpg
    90,5 KB · Προβολές: 6
Τώρα, σαν δεινόσαυρος αγνοώ τον όρο business intelligence tool. Υποψιάζομαι ότι εννοείς την αυτόματη καταγραφή των χρόνων μέσω των O-O-O-I reports του ACARS. Αν εννοείς αυτό η Ολυμπιακή ουδέποτε χρησιμοποίησε ACARS (αν θυμάμαι στα A340 πρέπει να υπήρχε αλλά σε αχρηστεία).
Οι χρόνοι δηλαδή, προερχόντουσαν από καταγραφές στο LogBook.
Αυτόματη καταγραφή μέσω ACARS θα ήταν όντως δύσκολη για τον λόγο που ανέφερες. Ότι δηλαδή δεν θα ήταν διαθέσιμη σε όλα τα αεροσκάφη. Επιπλέον είναι και αρκετά ακριβή μέθοδος. Η καταγραφή των πραγματικών χρόνων σε σχέση με το πρόγραμμα και άλλα στοιχεία που έχει το σύστημα που συζητάμε, τα τελευταία αρκετά χρόνια γίνεται με την βοήθεια Electronic Flight Bag από το πιλοτήριο με σύνδεση WiFi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν το αεροπλάνο είναι πλέον στο έδαφος.
Business intelligence tool είναι το εργαλείο που τραβάς δεδομένα από την βάση δεδομένων του συστήματος για να κάνεις επεξεργασία ή κάποιο report για άλλες διευθύνσεις.
Η διαφορά είναι ότι αν κάνεις ένα report απευθείας από το σύστημα, δεν υπάρχει μεγάλη ευελιξία γιατί οι εταιρίες που πουλάνε το software σαν υπηρεσία, κρατάνε τα δεδομένα για 1-2 χρόνια και μετά διαγράφονται. Οπότε οι αεροπορικές κρατάνε τα δεδομένα σε δική τους βάση δεδομένων για να έχουν όλες τις πληροφορίες για πάντα. Επίσης τα reports απευθείας από το σύστημα έχουν προκαθορισμένα χαρακτηριστικά. Παράδειγμα μηνιαία reports. Σε περιπτώσεις που θέλεις συγκεντρωτική τριμήνου, μισού έτους, κλπ, πρέπει να έχεις άλλο μέσω.
Τώρα για καταγραφή χρόνων για τα πληρώματα, τα OMS έχουν μεν κάποιες πληροφορίες αλλά για πληρωμές κλπ χρησιμοποιούνται συνήθως δεδομένα από συστήματα crew planning που είναι συνδεδεμένα με τα OMS, τον εγκέφαλο ας πούμε των flight operations.
Σεντόνι έγινε το post. Sorry
 
Top