άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις...

tupolev

Economy-Class-Member
Περιοχή
Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
KBOS
Θυμάμαι όταν είχα πρωτογραφτεί στο φόρουμ, είχα πρήξει τους παλιούς με το τι κάνουν τα 340 των ΟΑ μετά από τις περικοπές των long-haul πτήσεων.
Χτες, έζησα την εμπειρία να πάω στο Παρίσι με την πτήση των 09.35 με Α340....
Το αεροπλάνο ήταν άδειο, 190 θέσεις άδειες συγκεκριμένα.
Το πλήρωμα ευγενικότατο, η προσγείωση λίγο ανώμαλη πρέπει να πω, πολύ καιρό είχα να ζήσω τόσο ανώμαλη προσγείωση με ΟΑ και μάλιστα απουσία κακών καιρικών φαινομένων.
Κατά τα άλλα, μου άρεσε πολύ που αυτή που έκανε αγγελίες τα έλεγε και στα γαλλικά, κάτι μάλλον απλό, αλλά όπως και να το κάνεις αρκετά φιλικό και φιλόξενο προς τους γάλλους επιβάτες.
Καθυστέρηση 1,5 ώρας, η μισή φαγώθηκε στο δρόμο, πετάξαμε στα 38.000 πόδια.
Τέλος, η καμπίνα έτριζε πολύ στην απογείωση.
Όπως και νά'χει το να πετάς με ένα άδειο 340 σε μια πτήση 3 ωρών είναι αρκετά καταθλιπτικό από μόνο του (για μένα τουλάχιστον, εντυπωσιακό ίσως για όλους) και υποσκιάζει όλα τα υπόλοιπα.

"καταθηπληκτικο" = καταπληκτικο ή καταθλιπτικο? ;) :)

όσο πιο άδειο, τόσο το καλύτερο (για τον επιβάτη) κατ'εμέ.

Ναι αλλά όταν κλείσει η εταιρία, ο επιβάτης θα πάει στην πακτωμένη Air France με τα ίδια και παραπάνω λεφτά και θα πάρει τα παπάκια του...

Το καλό και για τους επιβάτες και για την Ολυμπιακή είναι να είναι σχετικά γεμάτες οι πτήσεις...Δεν είναι ότι κάθονται 5 ο ένας πάνω στον άλλον σε γεμάτες πτήσεις.. :cool:

ας είναι καλά τα καλοκαιρινά δρομολόγια στα νησιά που συντηρούν την εταιρεία... Αν δεν ήταν κι αυτά..

pingu":unmu3fz0 said:
Ναι αλλά όταν κλείσει η εταιρία, ο επιβάτης θα πάει στην πακτωμένη Air France με τα ίδια και παραπάνω λεφτά και θα πάρει τα παπάκια του...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάς σε έναν προορισμό. Εγώ ανέφερα ότι όσο λιγότεροι επιβάτες τόσο το καλύτερο. Ακόμα και να κλείσει, δεν θα είχα πρόβλημα να πάω Λονδίνο και απο το Heathrow στο Waterloo (St Pancras απο 14 Νοεμβρίου) και hop on στο Eurostar φτάνω Παρίσι.

Αλλά και πάλι... αυτό θα έκανα εγώ και μόνο εγώ αν έκλεινε η εταιρία και η AF ήταν γεμάτη τελείως, εξ'ού και το "κατ'εμέ".

Άμα κάνεις τουρισμό ναι ! Αν όμως είσαι επικεφαλής μιας οικογένειας, ή σε πιέζει ο χρόνος ή δεν θες να φάς όλη την ταλαιπωρία στο Heathrow + το ταξίδι με το Eurostar, τα πράγματα δεν γίνονται τόσο ρόδινα αν δεν έχεις απευθείας πτήση. Συμφωνώ ότι αποκλειστικά ως επιβάτης είναι φανταστικό να μπορείς να απλωθείς σε 2-3 καθίσματα, αλλά δυστυχώς όλα εξαρτώνται, και εξαρτώνται, και εξαρτώνται.... :? Ρεαλιστικά μιλώντας, μια άδεια πτήση δεν είναι καλή ούτε για την εταιρεία και - μακροχρόνια - ούτε για τον επιβάτη.... :(

Εγώ πάλι ο μικρός , σεμνός και ταπεινός ταξιδιώτης κοιτάζω και κάτι που παίζει ένα κάποιο σημαντικό ρόλο στην ζωή μου και λέγεται..ΤΙΜΟΥΛΑ...
Με €122 το one way για LHR...προσωπικά το πήρα χωρίς πολλά πολλά. Όσο για το eurostar και τις ταχύτατες συνδέσεις του...λυπάμαι..δεν έχω τα €390 για να περάσω απέναντι...Sygnwmi... ;)
Όλα έχουν συνισταμένες αγαπητοί μου... Δεν μπάινουν όλα στο ίδιο καλαθάκι... γιατί η κοκκινοσκουφίτσα θα χάσει τον δρόμο στο δάσος και μετά τρέχα να βρεις τα κοκκαλάκια της... ;)

Κι εγώ έχω κάνει πτήση Αθήνα-Μαλπένσα με 24 επιβάτες σε Boeing 737.
Την ίδια ώρα είχε πτήση για Linate η Aegean με τα ίδια λεφτά, αλλά ταξίδευα με άτομο που μπαίνει μόνο σε ΟΑ επειδή οι άλλες λέει πέφτουν συνέχεια, και πήγαμε στο Malpensa (που δε μου αρέσει καθόλου).
4 αεροσυνοδοί για 24 επιβάτες... και δεν έμεινα και ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση.

tupolev":23iw4ekr said:
Όπως και νά'χει το να πετάς με ένα άδειο 340 σε μια πτήση 3 ωρών είναι αρκετά καταθλιπτικό από μόνο του
το εζησα κι εγω το Φλεβαρη που περασε σε πτησεις ATH-LHR-ATH. τα Α340 αδεια σε βαθμο που μονολογουσα μεσα μου "τι κριμα και τι σπαταλη"(!!) κι ας ειχα την επιλογη οποιας θεσης ηθελα.
το πληρωμα καμπινας βαριοταν και τη ζωη του, ειδικα οι ανδρες και η επιστροφη με 5 ωρη καθυστερηση για λογο που δεν μας εξηγησε ποτε κανενας (τι να εξηγησουν δηλαδη....).
σημειωση. σημερα 4/8, ταξιδεψαν απο Λονδινο φιλοι μου και μου ειπαν οτι το αεροσκαφος ηταν και παλι μισο-αδειο. ειναι δυνατον αρχες αυγουστου να συμβαινει αυτο?