Airspace Traffic monitoring

Όχι, απλά είχε απίστευτη κακοκαιρία...

Από την ημέρα της κακοκαιρίας κράτησα και εγώ τα δρομολόγια τις πτήσεις που κάνουν παράκαμψη.
Η κακοκαιρία ήταν νότια της Θεσσαλονίκης. Ώρα 10.40 το βράδυ.

Attachments

• 1044.jpg
    1044.jpg
    155,3 KB · Προβολές: 1.626
Ο ρώσος RA-73016 ώρα 12.00 την 5/10 προς 6/10/2011 έψαχνε την Θεσσαλονίκη

Attachments

• r5.jpg
    r5.jpg
    133,6 KB · Προβολές: 1.719
Παρατηρούσα πριν από λίγο στο rdrinfo ενα C-130H (c/n 503) της Royal Airforce of Oman να πετάει δυτικά της Ρόδου στα 39,000 πόδια !! με gnd speed 494 kt.
Το κοιτούσα αρκετή ώρα μήπως και ήταν στιγμιαίο λάθος του rdr αλλά όχι (όπως επίσης προβληματίστηκα αν κάνει να πιω δεύτερη μπύρα!, πάντως εχω screenshot)
Όσο γνωρίζω (περιορισμένα) οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Ηρακλή είναι πολύ χαμηλότερες (και σε οροφή και σε ταχύτητα). Έχω χάσει επεισόδια ?

Το αεροσκάφος δεξαμενή κάνει διελεύσεις από την περιοχή μας
85-0029 McDonnell Douglas KC-10A Extender DC10 48234 404 L3J GSKM AE0221 US Air Force (USAF) 1985
Πέρασε και το Piaggio P.180 Avanti της Italian Air Force από την περιοχή μας.
Όταν το έψαξα, το βρήκα πολύ μοναδικό, μπροστά πτέρυγα, και έλικες προς τα πίσω.
Είναι η ίδια εταιρία που κατασκευάζει τις βέσπες ?
Τα στρατιωτικά δίνουν τα διακριτικά τους και το υψόμετρο δυστυχώς δεν δίνουν το στίγμα τους για να σας δείξω
Από πού πέρασαν ακριβώς αλλά ήταν μέσα στην εμβέλεια της κεραίας μου.

Attachments

• PIAGGIO AERO.jpg
    PIAGGIO AERO.jpg
    7,5 KB · Προβολές: 1.553
Attavyros/Rodos on-line...!!!

Αγαπητοί φίλοι από θχές το απόγευμα ο δέκτης στο ψηλότερο σημείο της Ρόδου Attavyros/Rodos είναι ενεργός αυτή τη φορά ελπίζουμε μόνιμα μιας και λύθηκε το προβλημα της τροφοδοσίας.
Το σύστημα υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Νοτ. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και την τεχνική του υποστήριξη έχουν οι SV5BYR Μιχάλης, SV5KKU Λάκης, και SV5KJR Γρηγόρης.
Το ανάλογο σύστημα για τα πλοία (AIS)λειτουργεί ξανά από το ιδιο σημείο με τρομακτική απόδοση αφού έχει ήδη σκαρφαλώσει στις υψηλότερες σε κάλυψη θέση στον κόσμο πίσω από τους κρατικούς και commercial roaming σταθμούς. βλ. http://www.marinetraffic.com/ais/gr...TIONS&orderby=AREA&sort_order=DESC&var_page=1

Καλή σας μέρα...!!!

Πολύ ωραία εξέλιξη!!!Μπράβο παιδιά.

Ως Ροδίτης οφείλω να σας συγχαρώ για το κατόρθωμα σας στον χώρο της ναυσιπλοίας και της αεροπορίας.

Το σύστημα AIS το χρισημοποιώ όποτε ταξιδεύω ή περιμένω κάποιον. Είναι πραγματικά χρήσιμο.

Το σύστημα για τα αεροπλάνα μέσω του rdrinfo.net το χρησιμοποιώ συνεχώς το καλοκαίρι και έτσι φωτογραφίζω σχεδόν όλα τα α/φη που προσγειώνονται στον Διαγόρα.
Ελπίζω με το νέο σύστημα να μπορούμε να βλέπουμε τα α/φη μέχρι το έδαφος και να μην χάνονται πάνω από την πόλη

Έυχομαι καλή συνέχεια σε όλους.