Airport Security: αδικαιολόγητα έως ανόητα μέτρα

• Thread starter Thread starter Re
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και μια φωνή λογικής...

Ο πρόεδρος της εταιρίας British Airways επέκρινε ορισμένους από τους ελέγχους ασφαλείας στα αεροδρόμια χαρακτηρίζοντάς τους "εντελώς περιττούς", και πρόσθεσε ότι η Βρετανία οφείλει να σταματήσει να "κάνει τεμενάδες" στις αξιώσεις των ΗΠΑ για αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αναφέρει ή εφημερίδα Financial Times σήμερα Τετάρτη
http://news247.gr/kosmos/news/kritikh_a ... 05023.html

Την προηγούμενη βδομάδα πετούσα έχουντας στην χειραποσκεύη μου ένα σιδερένιο μονόζυγο. Επειδή μάλιστα ήταν μεγάλο, η άκρη του προεξείχε από την βαλίτσα. Το μονόζυγο βέβαια ζυγίζει αρκετά και η τύπισσα στον έλεγχο με σταμάτησε και το κοιτούσε περίεργα.

Μπορεί να χρησημοποιηθεί ως όπλο; Προφανώς, όπως και ένα ρόπαλο του baseball και σίγουρα περισσότερο από ένα παιδικό ψαλιδάκι που δεν κόβει ούτε χαρτί.

Η υπάλληλος φώναξε τον προϊστάμενο, αυτός με ρώτησε που πάω (πήγαινα Μασσαλία) και με άφησαν να περάσω. Αλλά στην ουσία, πόσες απόπειρες αεροπειρατείας είχαμε εντός Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, παρόλες τις επιθέσεις σε 'χερσαίους' στόχους. Μην μου πείτε ότι τα υγρά των 100ml ήταν η αποτροπή...

Μάλιστα στις πτήσεις της Lufthansa εντός Ευρώπης, υπάρχει πια αυτόματο σύστημα που μπαίνεις στο gate σκανάροντας το εισιτήριο μόνος, χωρίς έλεγχο διαβατηρίων και μεσολάβηση υπαλλήλου.

Παιδιά νομίζω ότι η συζήτηση είναι πολύ πιο μεγάλη από τα αεροδρόμια. Τι να λέμε τώρα? Μου μοιάζει περισσότερο με ερωτήματα η κότα έκανε το αυγό η το αυγό τη κότα... Μεγάλα τύχοι στις πόλεις έφτιαχναν οι παλιοί όταν ε΄χιαν χτίσει προηγουμένος μεγάλους εχθρούς. Και έχουν χτίσει οι σημερινοί Αμερικάνοι μεγάλους εχθρούς!

16χρονο αγόρι έπεσε από το wheel bay ενός 734 ...

http://www.msnbc.msn.com/id/40339051/ns/us_news-life/

http://www.allvoices.com/contributed-ne ... om-a-plane

Το γεγονός από μόνο του είναι τραγικό, γεννά όμως ερωτηματικά για την περίφημη ασφάλεια των Αμερικανικών αεροδρομίων. Μη ξεχνάμαι, πως ο τρομοπανικός των Αμερικανών, οδήγησε τις αεροπορικές αρχές των περισσότερων κρατών να εφαρμόζουν μέχρι και εξευτελιστικά, πολλές φορές, μετρα ελέγχου των επιβατών. Σημειωτέον, ότι το παραπάνω δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει αναφερθεί.

Ιατρέ μου,δέν μάς τα λές καλά.Το δημοσίευμα τού msnbc λέει ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το παιδί να είχε κρυφτεί στον χώρο αποθήκευσης τού σ/π ενός αεροπλάνου και να έπεσε από αυτό κατά την διάρκεια τής προσέγγισης,όταν ο πιλότος άνοιξε την θυρίδα τού χώρου αυτού γιά να κατέβη στό σ/π.

Μάλιστα,δέν αναφέρεται πουθενά στο δημοσίευμα κάποιος συγκεκριμένος τύπος αεροπλάνου.

(Υπ'οψιν δέ ότι τό 737 γενικώς είναι το μόνο αεροπλάνο στο οποίο οι κύριοι τροχοί δέν μπαίνουν σε κάποιο ειδικό χώρο που κλείνει με θυρίδες,απλώς διπλώνουν σε μιά "εσοχή" στο κάτω μέρος τής ατράκτου-περίπου όπως σε κάτι πολεμικά αεροπλάνα τού Β'ΠΠ,άν δέν απατώμαι κάπως έτσι συνέβαινε και στο Spitfire.Είναι δέ ορατοί από το έδαφος,όπως μπορεί κανείς να συμπεράνη κανείς βλέποντας διάφορες φωτογραφίες π.χ.εδώ http://www.airliners.net/photo/Thai...98573/L/&sid=fbeb77dd801bf22040cdb111c9b1b984
ενώ εδώ
http://www.airliners.net/photo/Roll...23028/L/&sid=fcd70c038c19c77c70543e08d194681f βλέπουμε τίς εσοχές
και εδώ http://www.airliners.net/photo/Magn...01854/L/&sid=fcd70c038c19c77c70543e08d194681f σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια,
ενώ εδώ http://www.airliners.net/photo/Iran...70202/L/&sid=fcd70c038c19c77c70543e08d194681f είναι εμφανές ότι κανείς δέν θα μπορούσε να παραμείνη στον χώρο αυτό ακόμα και διπλωμένος ώς έμβρυο...)

Για τον τύπο και το μερος που κρύφτηκε , το διαβασα σε ένα blog , απλά θεώρησα σωστότερο να παραθέσω κάποιο ειδησεογραφικό πρακτορίο. Το ζητούμενο δεν είναι που κρύφτηκε αλλά το πως έφτασε μέχρι εκεί. Είναι παράλογο να πετιούνται συσκευασίες των 101 ml και να περνάν κάποιοι κρυφά στην πίστα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Αν τελικά αποδειχτή ότι όντως το παιδί έπεσε από μέσα από το L/G bay κάποιου αεροπλάνου,τότε όντως θα πρόκειται γιά μείζον ζήτημα.Βέβαια,δέν είναι απαραίτητο να πάς στην πίστα γιά να χωθής μέσα σ'αυτό το χώρο τού αεροπλάνου-μπορείς απλά να πάς στην άκρη τού διαδρόμου και να περιμένης να έρθη εκεί το αεροπλάνο.Αν είσαι τυχερός και σταματήση πρίν κάνη line-up,προλαβαίνεις να χωθής στο bay τών τροχών.Κι'επειδή οι διάδρομοι βρίσκονται μακρυά από την πίστα δέν είναι εύκολο να επιτηρούνται συνεχώς,οπότε μπορεί κάποιος να περάση μέσα από την περίφραξη (δέν είναι δά και το τείχος τού Βερολίνου,απλό συρματόπλεγμα είναι...).

Κάτι τέτοιο είχε συμβεί πρίν αρκετά χρόνια στην Αυστραλία,άν θυμάμαι καλά,ο δέ λαθρεπιβάτης-που είχε ταξιδέψει έτσι από την Ευρώπη-επέζησε άν και τον βρήκαν "παγωμένο" οι pistadores (πώς λέμε οι conquistadores :) ).Εμπνευσμένος μάλιστα απ'αυτό το γεγονός είχα ξεκινήσει τότε να γράφω ένα μυθιστόρημα,που όμως ακόμα περιμένει να το τελειώσω.......

χμμμμ..ειναι διασταυρωμενο αυτο το περιστατικο φιλτατε hastaroth? Εχω την εντυπωση πως ειναι αρκετα δυσκολο να συμβει αυτο διοτι θα πρεπει ο ''λαθρεπιβατης'' να προσεγγισει το α/φος ακριβως απο τα πλαγια διοτι οι κινητηρες δουλευουν και τοτε το πιθανοτερο ειναι να τον εντοπισει καποιος επιβατης. Βεβαια υπαρχει και η νυχτα και συνηθως στα threshold δεν υπαρχουν προβολεις ωστε να βλεπεις εξω..Αλλα ακομη και αν το καταφερει ειμαι 100% σιγουρος πως δεν καταφερει να επιβιωσει διοτι,ως γνωστον, το wheel well δεν ειναι συμπιεζομενος χωρος(ουτε και θερμαινομενος προφανως). Πρωτα θα πεθανει απο ασφυξια και κατοπιν θα παγωσει.

Βεβαια υπααααααρχει ενα αεροπλανο στο οποιο μπορεις να την βγαλεις καθαρη και μαλιστα μπορεις να κανεις και ''ζημια'' αλλα δεν θα μπω σε λεπτομεριες σε ενα δημοσιο φορουμ..δεν ξερεις ποιος μπορει να ''βλεπει''!! :twisted: :twisted:

Παιδια, ενω την εντονη εντυπωση οτι σε wheel well 737, αν ανασυρθουν οι τροχοι, δεν χωραει τιποτε αλλο - θα λιωσει (εχω μπει - χωρις την ανασυρση :lol: ). Κατι δεν κολλαει στην ιστορια...

ναι,το wheel well του 737 είναι αρκετά μικρο και έχω την ίδια άποψη..μάλλον πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να μείνει εκεί..στο Α320 για παράδειγμα μπορείς να σταθείς,υπάρχει χώρος. Ένας συνάδελφος Μηχανικός contractor μου είπε ένα περιστατικό όταν δούλευε στην Ινδία όπου βρήκαν κάποιον λαθρεπιβάτη εκεί..φυσικά νεκρό και παγωμένο!

Bladerunner":32agacdv said:
χμμμμ..ειναι διασταυρωμενο αυτο το περιστατικο φιλτατε hastaroth? Εχω την εντυπωση πως ειναι αρκετα δυσκολο να συμβει αυτο διοτι θα πρεπει ο ''λαθρεπιβατης'' να προσεγγισει το α/φος ακριβως απο τα πλαγια διοτι οι κινητηρες δουλευουν και τοτε το πιθανοτερο ειναι να τον εντοπισει καποιος επιβατης. Βεβαια υπαρχει και η νυχτα και συνηθως στα threshold δεν υπαρχουν προβολεις ωστε να βλεπεις εξω..Αλλα ακομη και αν το καταφερει ειμαι 100% σιγουρος πως δεν καταφερει να επιβιωσει διοτι,ως γνωστον, το wheel well δεν ειναι συμπιεζομενος χωρος(ουτε και θερμαινομενος προφανως). Πρωτα θα πεθανει απο ασφυξια και κατοπιν θα παγωσει.

Βεβαια υπααααααρχει ενα αεροπλανο στο οποιο μπορεις να την βγαλεις καθαρη και μαλιστα μπορεις να κανεις και ''ζημια'' αλλα δεν θα μπω σε λεπτομεριες σε ενα δημοσιο φορουμ..δεν ξερεις ποιος μπορει να ''βλεπει''!! :twisted: :twisted:

Κατ'αρχήν,μπορείς να πλησιάσης το αεροπλάνο από την άτρακτο,πίσω από την ουρά,οπότε αποκλείεται να σε δή κάποιος.Ομως πράγματι το wheel well δέν είναι συμπιεζόμενος και θερμαινόμενος χώρος οπότε θα πρέπη κάποιος να είναι τέρας αντοχής στο κρύο και στην υποξία γιά να την βγάλη καθαρή.Τό περιστατικό που ανέφερα συνέβη πρίν από πολλά χρόνια,εκείνη την εποχή ήμουν ακόμη μαθητής και δέν είχα τίς αεροπορικές γνώσεις που έχω τώρα ούτε και την δυνατότητα να το διασταυρώσω.Ομως επειδή δεν θυμάμαι λεπτομέρειες,είναι πολύ πιθανόν το αεροπλάνο στο περιστατικό αυτό να ήταν πρα-πρά (νέα λέξη,σημαίνει "ελικοφόρο"),οπότε προφανώς πετούσε σε ύψος όπου το κρύο δέν ήταν τόσο δριμύ και η ατμόσφαιρα δέν ήταν τόσο αραιή.Οσο γιά το 737,ακριβώς γι'αυτό έβαλα στο προηγούμενο post μου όλα αυτά τα links,γιά να δείξω ότι το αεροπλάνο στο δημοσίευμα δέν μπορεί να ήταν 734-και γενικώτερα κανένα variant τού 737,άλλωστε η τελευταία φωτογραφία στην οποία παραπέμπω καθώς και το σχόλιό μου γι'αυτήν είναι αρκετά εύγλωττα,φαντάζομαι....