Γεια σου φίλε zotos. Καλωσήρθες στο Forum. Αυτά που ρωτάς έχουν χιλιοειπωθεί αλλά εγώ θα σου πω την γνώμη μου και όσα έχω καταλάβει από του 2 μήνες σοβαρής έρευνας που έχω κάνει.
1) Καταρχείν είναι τελείως υποκειμενικό αυτό που ρωτάς. Ναι είναι σωστό οτι κάποιες σχολές (βλ. Oxford Aviation) έχουν ένα όνομα στον χώρο αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τελειώνοντας από αυτές έχεις ανοιχτές πόρτες. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σου πω ποιές θεωρώ εγώ καλύτερες σχολές καθώς μπορεί να πέσουν να με φάνε. Ψάξε εσύ και βρες αυτή που ταιριάζει στα μέτρα σου και στο πορτοφόλι σου.
2) Το κόστος για την απόκτηση από ppl μέχρι ΑΤPL κυμαίνεται στην Ευρώπη από 70.000 EURO - 120.000 EURO. Άλλες σχολές μέσα σε αυτό σου δίνουν και την διαμονή σου, ενώ άλλες είτε σου προσφέρουν διαμονή απαιτόντας κάποια extra χρήματα, είτε σου συστήνουν σπίτια για να μείνεις. Επειδή και η Ελλάδα είναι στην Ευρωπη, να σου πω οτι εδώ μπορείς να βρεις σχολές από 50.000 ευρώ - 120.000 Ευρώ.
3) Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά θα ήταν κατά την άποψη μου καλύτερο να ξεκινήσεις τα πάντα στην ίδια σχολή και να τα τελειώσεις εκεί. Είναι σαν να έδινες εξετάσεις και να έκανες φροντηστήρια το πρώτο 2μηνο σε ένα φροντηστήριο και μετά να έκανες το υπόλοιπο 7μηνο σε άλλο. Δεν σου το απαγορεύει κανείς αλλά δεν είναι και ιδανικό. Επίσης να πω οτι είναι πολλοί οι πιλότοι που έκαναν πρώτα στον τόπο τους το ppl και στην συνέχεια πήγαν έξω για να κάνουν την υπόλοιπη διαδικασία στο εξωτερικό για να κερδίσουν χρόνο --> χρήματα μιας και η διαμονή στον τόπο σου είναι φτηνότερη από οτι στο εξωτερικό.
4) Είναι πολύ κοντά στην πρώτη ερώτηση. Δεν θα σου πω αν αξίζει ή όχι, απλά θα σου πω οτι αν διαβάσεις καλά η easyjet θέλει να σκάσεις 60.000 GBR που μεταφράζεται σε 77.000 EURO ως ποσό - ασφαλείας για την εκπαίδευση σου. Αυτό το ποσό φυσικά στο επιστρέφει όταν τελειώσεις και στην συνέχεια σου κρατάει χρήματα από τον μισθό σου. Αν λοιπόν έχεις την δυνατότητα να έχεις 77.000 EURO για να τα δώσεις με τη μια (προσφέρει τραπεζικές διευκολύνσεις ΑΛΛΑ μόνο για όσους είναι κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου ή έχουν διαμείνει εκεί για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν κάποιον εγγυητή που να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.) τότε πήγαινε... Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, παρακαλώ διόρθωσέ με.
Κάθε διόρθωση δεκτή, αρκεί να γίνει πρώτα σαφές οτι όλα τα παραπάνω αποτελούν την αποψή μου και μόνο, την οποία όπως προείπα, διαμόρφωσα μετά από 2 μήνες εξαντλητικής έρευνας τόσο για τις σχολές της Ευρώπης όσο και της Αμερικής.