Airbus A350 vs Boeing 787

Fotis Europe

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
24/11/2018
Μηνύματα
3
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
Essa
Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θεωρούνται τα πιο πετυχημένα long Haul αυτην την στιγμή καθώς χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλες τις αεροπορικές του πλανήτη. Μεταξύ του 787 και του A350 ποιο θεωρείτε καλύτερο αεροσκάφος από θέματα άνεσης, ασφαλείας, ποιότητα αέρα, θόρυβο καμπίνας και γενικά ποιο είναι περισσότερο value for money για τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή κανονίζω ταξίδι στις ΗΠΑ και έχω την δυνατότητα να επιλέξω μεταξύ αυτών των 2 αεροσκαφών, όποτε η συμβουλή σας θα ήταν χρήσιμη.
 
Last edited:
Ουφ βάζετε δύσκολες ερωτήσεις!
- Από άποψη ασφάλειας είναι το μόνο εύκολο (για μένα): A350. Το γιατί έχει συζητηθεί στο νήμα του 787. (και οι δύο τύποι έχουν 0 fatalities πάντως)
- Στο θέμα ποιότητα αέρα και θόρυβο καμπίνας είναι τόσο κοντά που δεν βάζω κάποιο καλύτερο, αν και τα ηλεκτροχρωματικά παράθυρα του 787 του δίνουν έναν αέρα τεχνολογίας.
- Value for money πολύ δύσκολο να πω "απ΄εξω" από την κάθε εταιρεία, εξαρτάται τι τιμές leasing/αγοράς έχει ο καθένας, τι CASK/CASM βγάζει η κάθε αεροπορική κλπ. Σίγουρα πάντως τα προβλήματα με τον Trent1000 δεν βοήθησαν το 787.

-> Στο τέλος ανάμεσα στα δύο ανάλογα την θέση και την αεροπορική θα επέλεγα και τον τύπο:
Business class? Μάλλον ΑΑ B789 ή DL A359 ή ΒΑ Α350.
Economy? Κανένα από τα δύο, θα διάλεγα ένα από τα Α330 της Delta (2-4-2 και 32" pitch), αλλιώς τα Β787 και Α350 είναι σχεδόν όλα 3-3-3 με 31" pitch.
 
- ΜΟΝΟ ΤΖΑΜΠΟ -
(οπαδικο, συγγνωμη, συνεχιστε)
 
B767-400ER best seat pitch ever !!!
 
Ωραία όλα αυτά τα αεροσκάφη που λέτε παιδιά απλά να μείνουμε στο θέμα. Όπως ανέφερα σκοπεύω να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι και μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω μεταξύ των 2 αυτών αεροσκαφών.
 
Έχω ταξιδέψει και με τα δύο αεροσκάφη σχετικά πρόσφατα ( Qatar B788 & Cathay Pacific A350-1000 ) .

Με το Β787 έκανα μικρή σχετική πτήση 4 ωρών ενώ με το Α350 έκανα πτήση 9 ωρών.
Και στα δύο αεροσκάφη καθόμουν λίγο πίσω από την τρίτη πόρτα. Και στα δύο είχα δική μου όλη την σειρά ( τρία καθίσματα )

Μπορώ να πω ότι και τα δύο αεροσκάφη είναι πολύ καλά και δεν κατάλαβα κάποια στενότητα χώρου στο Β787 σε σχέση με το Α350. Αδυνατώ να δεχθώ ότι ένα κάθισμα πλάτους 44 εκατοστών ( Β787 ) είναι αισθητά στενότερο από ένα κάθισμα 45 εκατοστών ( Α350 ).

Αισθητικά το εσωτερικό του Β787 δειχνει πιο μοντέρνο και καλαίσθητο ενώ του Α350 πιο συμβατικό αλλά και πιο "αεράτο" λόγω της πιο υψηλής ( ; ) οροφής.

Κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι δεν βρήκα καθόλου αθόρυβο ή έστω πιο αθόρυβο το Α350 σε σχέση με το Β787. Μπορώ να πω ότι το Α350 θα μπορούσε να είναι το ίδιο θορυβώδες με ένα Β777 σε φάση cruise. Το θυμάμαι πολύ καθαρά ότι με είχε απογοητεύσει το επίπεδο θορύβου του. Το Β787 από την άλλη χωρίς να το θεωρώ θορυβώδες έχει εκνευριστικούς υδραυλικούς ήχους ιδίως πριν την απογείωση και στην προσγείωση.

Τέλος, δεν αισθάνθηκα καθόλου την φρεσκάδα ή την άνεση λόγω χαμηλότερου ατμοσφαιρικού "ύψους" καμπίνας. Πραγματικά κάποια πλεονεκτήματα που αναφέρει πότε ο ένας και πότε ο άλλος κατασκευαστής, για εμένα έχουν να κάνουν πιο πολύ με marketing παρά με την ουσία.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αρα από ότι κατάλαβα πάνω κάτω είναι τα ίδια σαν εμπειρία ταξιδιού;; Η αλήθεια είναι ότι έχω φοβηθεί λίγο με αυτά που ακούγονται με τα Boeing και για αυτό ρωτάω για το 787.
 
Last edited by a moderator:
Μια χαρά είναι και τα 2. Πήγαινε με το ένα και γύρνα με το άλλο, αν τόσο πολύ καίγεσαι. Αυτά που ακούς για τα 787 είναι μετά συγχωρήσεως, μπούρδες.
 
Top