thange
Economy-Class-Member
- Εγγραφή
- 18/10/2010
- Μηνύματα
- 139
- Likes
- 1
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- SWR
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EGBB
Πράξη Α : Θέλω να μπώ στο φαλαινάκι
Η απόφαση πάρθηκε σχετικά απότομα, φέτος για διακοπές θα πάμε ΗΠΑμερική. West Coast αλλά και East Coast θα δούμε όσα μπορούμε να δούμε από την Καλιφόρνια και θα επισκεφτούμε και την Βαλτιμόρη...Ναι ξέρω σας ακούγεται περίεργο αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους από East Coast θα δούμε μόνο Βαλτιμόρη για 3-4 μερούλες. Ούτε λόγος για Νέα Υόρκη εκεί θα πατήσουμε το πόδι μας μόνο για να κάνουμε αλλαγή. Αναχώρηση λοιπόν από το Παρίσι και το CDG για JFK και μετά βουρ για LAX.
Ξέρω κάποιοι ήδη αναρωτιέστε γιατί αλλαγή στο JFK αφού η Air France γνωστή και ως Air Chance πετάει απευθείας για την πόλη των Αγγέλων με ωραιότατα 777. Μα γιατί θέλω να μπώ στο φαλαινάκι. Ναι στο A 380 αναφέρομαι και εφόσον η αγαπητή Delta μας δίνει μια ωραιότατη τιμή για το CDG-JFK-LAX-DTW-BWI-DTW-CDG τσίμπησα το εισητηριάκι μου περιχαρής. Βέβαια η χαρά μου μειώθηκε οταν είδα πως δεν μπορώ να επιλέξω θέση στον πάνω όροφο που διαθέτει και δυάδες καθισμάτων αλλά δεν βαριέσαι θα πετάξω με το φαλαινάκι. Ο ενθουσιασμός στο κατακόρυφο λοιπόν για αυτό το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι και μάλιστα με το 380, καλύτερα δεν γίνεται.
Πράξη Β : The time has come
Με τα μπαγκάζια έτοιμα είμαι μέσα στο ταξί που θα με μεταφέρει στο τέρμιναλ 2 Ε του υπέροχου αυτού αεροδρομίου που είναι γνωστό για το αντιεργονομικό και βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 70 Terminal 1 και το Terminal 2 E και για τα κουνέλια του. Σαν γνήσιος κάτοικος της πόλης του Φωτός το απεχθάνομαι. Μισώ το RER B που σε πάει εκεί, μισώ το οργανωμένο χάος που μονίμως επικρατεί, μισώ το σύστημα φυσήμα εεε κλιματισμού που δεν λειτουργεί ποτέ και πολλά άλλα ακόμα. Βέβαια λατρεύω αυτούς τους μυστήριους διαδρόμους που σε μεταφέρουν στο 1 αλλά σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσα να έφευγα από το Ορλύ το οποίο είναι και στην μισή απόσταση από το σπίτι μου. Και ενώ σκέφτομαι όλα αυτά έχουμε ήδη φτάσει στο αεροδρόμιο. Μπαίνω μέσα και το check in για την πτήση μου θεωρητικά αρχίζει σε 2 λεπτά...Υπάρχει ήδη μια τεράστια ουρά για πτήσεις για το Τόκυο και κάπου αλλού ενώ το όλο σύστημα για self check in της Air France είναι άκρως αντιεργονομικό. Μερικά λεπτά και μερικά καντήλια αργότερα έχω στα χέρια μου τα boarding passes για τις πτήσεις μου καθώς και μια εκτύπωση του ταξιδιού μου. Η ουρά προχωράει μάλλον αργά αλλά σύντομα φτάνει η σειρά μας. Και κάπου εκεί μαθαίνουμε τον λόγο...Το σύστημα με τους ταινιοδρόμους για τις βαλίτσες έχει προβλήμα μας λέει η υπάλληλος οπότε θέλουμε λίγο παραπάνω χρόνο για να σας εξυπηρετήσουμε...Το λίγο παραπάνω ήταν περίπου 10 λεπτά αλλά τι με νοιάζει σε λίγο θα συναντήσω την αγάπη μου να με περιμένει στωικά.
Πράξη Γ : Is a 380 bigger than a 747 ?
Αναρωτιέται η διπλανή μου συνταξιούχος Αμερικάνα...Εγώ κάπου εκεί σηκώνομαι να κάνω μια βολτούλα στα πέριξ και να βγάλω και καμιά φωτογραφία από τα διάφορα widebodies της Γαλλικής εταιρείας. Έχω ήδη βγάλει φωτογραφίες του 380 και δεν αντέχω άλλο την χαρούμε ατμόσφαιρα που επικρατεί από ένα γκρούπ λυκειόπαιδων εξ ΗΠΑ που επιστρέφουν σπίτια τους.
Μετά λοιπόν το φωτογραφικό διάλειμμα η ώρα πλησίασε για να αρχίσουμε την επιβίβαση. Φυσικά και όχι το αεροπλάνο δεν είναι έτοιμο οπότε θα περιμένουμε μισή ώρα ακόμα μέχρι να αρχίσει το boarding. Οι Γάλλοι τα έχουν σκεφτεί όλα και έχουν μοιράσει στα 2 τον κόσμο ανάλογα με την θέση τους στο αεροπλάνο, λογικά όλα θα πάνε καλά. Φυσικά είχα ήδη δεί στο flight tracker πως η εν λόγω πτήση έχει μια τάση να χμμ καθυστερεί να φύγει, μιλάμε για μέση καθυστέρηση στην μιάμιση ώρα ψιλοπράγματα δλδ, αλλά για κάποιο λόγο είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά σήμερα και το μισάωρο θα ψιλοκαλυφθεί κατα την διάρκεια της πτήσης. Άλλωσε έχουμε 3 ώρες κενό στην Νέα Υόρκη, όλα θα πάνε καλα.
Πράξη Δ : Τον κακό τον ψυχρό και τον ανάποδο σου
Παλιο μπιπ μπιπ μπιπ. Και όλα αυτά στα Γαλλικά. Βλέπετε η ουρά δεν προχωρούσε και ο λόγος όπως διαπίστωσα είναι πως τον έλεγχο διαβατηρίων κλπ δεν το κάνει η Γαλλική Αστυνομία αλλά ένα μάτσο κακοπληρωμένοι σεκιουριτάδες που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4. Αποτέλεσμα; Καθυστερήσεις επι καθυστερήσεων και να μαι κι εγώ στην άκρη με την αγενέστατη υπάλληλο να μου μιλάει στον ενικό και να μου λέει πως οι Έλληνες χρειάζονται βίζα για τις ΗΠΑ. Εγώ ετοιμάζομαι να βγάλω την εκτύπωση του ESTA και να της την τρίψω στην μούρη μουρμουρίζοντας διάφορα κοσμητικά επίθετα στα Γαλλικά. Τελικά ένας συνάδελφος της ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα της λέει πως δεν ξέρει τι της γίνεται και να με αφήσει να περάσω. Φυσικά τα αισθήματα ήταν αμοιβαία και μου σημείωσε το boarding pass για έξτρα έλεγχο χειραποσκευών πριν μπώ στο αεροπλάνο. Και έτσι, με επιβατες να βρίζουνε, προχώρησα προς το αεροπλάνο. Φυσικά πριν μπώ άνοιξα το σακίδιο έβγαλα πορτοφόλια άδειασα τσέπες λέγοντας ταυτόχρονα στην σεκιουριτού που τα τσέκαρε όλα αυτά πως η συνάδελφος της πάει για Όσκαρ ηλιθιότητας. Για κάποιο περίεργο λόγο όταν της έδειξα ποια μου σημειώσε το εισητήριο μου είπε πως μπορώ να περάσω χωρίς άλλο έλεγχο. Cool story.
Πράξη Ε : Είμαστε στον αέρα
Επιτέλους είμαι μέσα στο φαλαινάκι. Τι κι αν δεν είμαι στην business τα καθίσματα είναι ιδιαίτερα άνετα το pitch αρκετά καλό για το 1.83 μου. Η πτήση προβλέπεται να είναι πλήρης ενώ σχετικά κοντά μου είναι και λυκειόπαιδα τα οποία συνεχίζουν να είναι θορυβώδη αλλά είναι σαφώς λιγότερο θορυβώδη απο ΕΝΑ κακομαθημένο Ελληνάκι. Ναι μόνο ενα. Το πλήρωμα είναι μικτό σε ηλικίες και φύλα και για καλή μου τύχη μια ιδιαίτερα όμορφη και ευγενέστατη από όσο μπορώ να καταλαβώ Γαλλίδα μεταξύ 25 και 30 είναι υπεύθυνη για το δικό μας κομμάτι. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Το αεροπλάνο έχει σχεδόν γεμίσει έχουμε περίπου 25 λεπτά καθυστέρηση οι πόρτες κλείνουν, τα λεπτά κυλούν και όμως εμείς δεν πάμε πουθενα
Πράξη ΣΤ : Καλημέρα σας ομιλεί ο κυβερνήτης σας, κύριος Ζακ Σιράκ
Ή κάποιος που η φωνή του και το στύλ ομιλίας μοιαζει πάρα πολύ με τον Ζακ Σιράκ, κατι που ομολογουμένως συμβαίνει με όλους τους πιλότους της Air France που είναι πάνω από τα δεύτερα άντα. Το συμπέρασμα αυτό δε έχει βγεί μετά από παρατηρήσεις σε τυχαίο δείγμα πτήσεων εντός Γαλλίας με την εν λόγω εταιρεία. Και για να καταλάβαιτε τι εννοώ ένα τυχαίο βιντεάκι.
http://www.youtube.com/watch?v=l8aAWvOQAu4&feature=related
Βγαινω απο αυτό την νιρβάνα μου και συνηδειτοποιώ πως ο Ζάκ μόλις μας ενημέρωσε πως θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση εξαιτίας μιας βαλίτσας κάποιου επιβάτη που δεν ανέβηκε στο αεροπλάνο. Ιούστον γουί αβ ε προμπλέμ...Τεσπα δεν το βάζω κάτω και αρχίζω να περιεργάζομαι το IFE της Sagem και μετά από μια ώρα ο Ζακ ξαναπαίρνει το μικρόφωνο και μας ενημερώνει πως είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση και πως θα μπορέσουμε να την δούμε από την κάμερα. Σούπερ.
Πράξη Z : Είμαστε στον αέρα
Ναι, ναι με 2 ώρες καθυστέρηση είμαστε στον αερά. Η σακουλίτσα της Air France έχει μια ωραίοτατη κουβερτούλα, ωτοασπίδες, μάσκα ύπνου, ακουστικά και υγρό μαντηλάκι. Βολεύομαι στο κάθισμα ενω ο παραδιπλανός μου τυλίγεται με την κουβέρτα και ξεκιναει το ροχαλητο. Πράγμα που θα κάνει για όλη την πτήση με διάλειμα για φαγητό και για να βγώ εγώ να κάνω την βόλτα μου στο φαλαινάκι. Συνεχίζω να παίζω με το IFE της Sagem μέχρι να έρθει το γεύμα. Έχει μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια, ταινίες αλλά οι σειρές είναι σχετικά λίγες. Επίσης τα παιχνίδια μου θυμίζουν NES αλλά ΟΚ αμα θέλω κάτι καλύτερο υπάρχει και το μηλόφωνο. Υπάρχουν επιλογές για εξωτερικές κάμερες και το σύστημα που δείχνει την θέση του αεροπλάνου σου επιτρέπει να διαλέξεις διαφορετικές κλίμακες. Η ποικιλία σε μουσική είναι αξιόλογη και η ποιότητα της οθόνης καλή. Να σημειώσω πως το σύστημα δεν κόλλησε ποτέ ενώ απουσιάζουν τα ενοχλητικά box κάτω από τις θέσεις που περιορίζουν τον χώρο για τα πόδια. Αν έχετε στικάκι μαζί σας μπορείτε να αντιγράψετε βιντεάκια και υλικό σχετικό με το 380 και την Air France .
Κάθομαι στο φτερό και είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο αθόρυβο είναι αυτό το αεροπλάνο και ενώ σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν όλα αν ήμουν στον πάνω όροφο η γλυκύτατη αεροσυνοδός έχει ξεκινήσει να μοιράζει το γεύμα. Πλήρες και ένα μπουκαλάκι νερό ενώ εφόσον κάποιος θέλει κάποιο σνακ ή αναψυκτικό υπάρχει η δυνατότητα self service σε διάφορα σημεία του αεροσκάφους. Η πτήση συνεχίζει να εξελίσεται ομαλά ο Ζακ μας λέει τα κλασσικά περι ύψους θερμοκρασίας ενώ μας δίνει και μια σύντομη περιγραφή της πορείας μας. Είναι δε βερί ντεζολέ για την καθυστέρηση των 2 ωρών και μας εύχεται μια ευχάριστη πτήση.Οι δίσκοι μαζεύτηκαν και ο κύριος Διάδρομος έχει ξανα μουμιοποιηθεί και ροχαλίζει ήδη. Αποφασίζω να μην τον ενοχλήσω και το ρίχνω στην παρακολούθηση ταινιών. Η ώρα περνάει εγώ βαριέμαι και αποφασίζω να ξεκινήσω το τουρ του αεροσκάφους παράλληλα να τσιμπήσω και το κατι τις μου. Εντυπώσεις εντάξει μωρέ καλο είναι και αυτό το 380 αλλά λίγο μικρό
Στην συνέχεια...
Μια υπέροχη προσγείωση
Skyteam και ο χαρούμενος μαύρος
New York New York
και μερικές φωτογραφίες
Η απόφαση πάρθηκε σχετικά απότομα, φέτος για διακοπές θα πάμε ΗΠΑμερική. West Coast αλλά και East Coast θα δούμε όσα μπορούμε να δούμε από την Καλιφόρνια και θα επισκεφτούμε και την Βαλτιμόρη...Ναι ξέρω σας ακούγεται περίεργο αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους από East Coast θα δούμε μόνο Βαλτιμόρη για 3-4 μερούλες. Ούτε λόγος για Νέα Υόρκη εκεί θα πατήσουμε το πόδι μας μόνο για να κάνουμε αλλαγή. Αναχώρηση λοιπόν από το Παρίσι και το CDG για JFK και μετά βουρ για LAX.
Ξέρω κάποιοι ήδη αναρωτιέστε γιατί αλλαγή στο JFK αφού η Air France γνωστή και ως Air Chance πετάει απευθείας για την πόλη των Αγγέλων με ωραιότατα 777. Μα γιατί θέλω να μπώ στο φαλαινάκι. Ναι στο A 380 αναφέρομαι και εφόσον η αγαπητή Delta μας δίνει μια ωραιότατη τιμή για το CDG-JFK-LAX-DTW-BWI-DTW-CDG τσίμπησα το εισητηριάκι μου περιχαρής. Βέβαια η χαρά μου μειώθηκε οταν είδα πως δεν μπορώ να επιλέξω θέση στον πάνω όροφο που διαθέτει και δυάδες καθισμάτων αλλά δεν βαριέσαι θα πετάξω με το φαλαινάκι. Ο ενθουσιασμός στο κατακόρυφο λοιπόν για αυτό το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι και μάλιστα με το 380, καλύτερα δεν γίνεται.
Πράξη Β : The time has come
Με τα μπαγκάζια έτοιμα είμαι μέσα στο ταξί που θα με μεταφέρει στο τέρμιναλ 2 Ε του υπέροχου αυτού αεροδρομίου που είναι γνωστό για το αντιεργονομικό και βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 70 Terminal 1 και το Terminal 2 E και για τα κουνέλια του. Σαν γνήσιος κάτοικος της πόλης του Φωτός το απεχθάνομαι. Μισώ το RER B που σε πάει εκεί, μισώ το οργανωμένο χάος που μονίμως επικρατεί, μισώ το σύστημα φυσήμα εεε κλιματισμού που δεν λειτουργεί ποτέ και πολλά άλλα ακόμα. Βέβαια λατρεύω αυτούς τους μυστήριους διαδρόμους που σε μεταφέρουν στο 1 αλλά σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσα να έφευγα από το Ορλύ το οποίο είναι και στην μισή απόσταση από το σπίτι μου. Και ενώ σκέφτομαι όλα αυτά έχουμε ήδη φτάσει στο αεροδρόμιο. Μπαίνω μέσα και το check in για την πτήση μου θεωρητικά αρχίζει σε 2 λεπτά...Υπάρχει ήδη μια τεράστια ουρά για πτήσεις για το Τόκυο και κάπου αλλού ενώ το όλο σύστημα για self check in της Air France είναι άκρως αντιεργονομικό. Μερικά λεπτά και μερικά καντήλια αργότερα έχω στα χέρια μου τα boarding passes για τις πτήσεις μου καθώς και μια εκτύπωση του ταξιδιού μου. Η ουρά προχωράει μάλλον αργά αλλά σύντομα φτάνει η σειρά μας. Και κάπου εκεί μαθαίνουμε τον λόγο...Το σύστημα με τους ταινιοδρόμους για τις βαλίτσες έχει προβλήμα μας λέει η υπάλληλος οπότε θέλουμε λίγο παραπάνω χρόνο για να σας εξυπηρετήσουμε...Το λίγο παραπάνω ήταν περίπου 10 λεπτά αλλά τι με νοιάζει σε λίγο θα συναντήσω την αγάπη μου να με περιμένει στωικά.
Πράξη Γ : Is a 380 bigger than a 747 ?
Αναρωτιέται η διπλανή μου συνταξιούχος Αμερικάνα...Εγώ κάπου εκεί σηκώνομαι να κάνω μια βολτούλα στα πέριξ και να βγάλω και καμιά φωτογραφία από τα διάφορα widebodies της Γαλλικής εταιρείας. Έχω ήδη βγάλει φωτογραφίες του 380 και δεν αντέχω άλλο την χαρούμε ατμόσφαιρα που επικρατεί από ένα γκρούπ λυκειόπαιδων εξ ΗΠΑ που επιστρέφουν σπίτια τους.
Μετά λοιπόν το φωτογραφικό διάλειμμα η ώρα πλησίασε για να αρχίσουμε την επιβίβαση. Φυσικά και όχι το αεροπλάνο δεν είναι έτοιμο οπότε θα περιμένουμε μισή ώρα ακόμα μέχρι να αρχίσει το boarding. Οι Γάλλοι τα έχουν σκεφτεί όλα και έχουν μοιράσει στα 2 τον κόσμο ανάλογα με την θέση τους στο αεροπλάνο, λογικά όλα θα πάνε καλά. Φυσικά είχα ήδη δεί στο flight tracker πως η εν λόγω πτήση έχει μια τάση να χμμ καθυστερεί να φύγει, μιλάμε για μέση καθυστέρηση στην μιάμιση ώρα ψιλοπράγματα δλδ, αλλά για κάποιο λόγο είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά σήμερα και το μισάωρο θα ψιλοκαλυφθεί κατα την διάρκεια της πτήσης. Άλλωσε έχουμε 3 ώρες κενό στην Νέα Υόρκη, όλα θα πάνε καλα.
Πράξη Δ : Τον κακό τον ψυχρό και τον ανάποδο σου
Παλιο μπιπ μπιπ μπιπ. Και όλα αυτά στα Γαλλικά. Βλέπετε η ουρά δεν προχωρούσε και ο λόγος όπως διαπίστωσα είναι πως τον έλεγχο διαβατηρίων κλπ δεν το κάνει η Γαλλική Αστυνομία αλλά ένα μάτσο κακοπληρωμένοι σεκιουριτάδες που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4. Αποτέλεσμα; Καθυστερήσεις επι καθυστερήσεων και να μαι κι εγώ στην άκρη με την αγενέστατη υπάλληλο να μου μιλάει στον ενικό και να μου λέει πως οι Έλληνες χρειάζονται βίζα για τις ΗΠΑ. Εγώ ετοιμάζομαι να βγάλω την εκτύπωση του ESTA και να της την τρίψω στην μούρη μουρμουρίζοντας διάφορα κοσμητικά επίθετα στα Γαλλικά. Τελικά ένας συνάδελφος της ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα της λέει πως δεν ξέρει τι της γίνεται και να με αφήσει να περάσω. Φυσικά τα αισθήματα ήταν αμοιβαία και μου σημείωσε το boarding pass για έξτρα έλεγχο χειραποσκευών πριν μπώ στο αεροπλάνο. Και έτσι, με επιβατες να βρίζουνε, προχώρησα προς το αεροπλάνο. Φυσικά πριν μπώ άνοιξα το σακίδιο έβγαλα πορτοφόλια άδειασα τσέπες λέγοντας ταυτόχρονα στην σεκιουριτού που τα τσέκαρε όλα αυτά πως η συνάδελφος της πάει για Όσκαρ ηλιθιότητας. Για κάποιο περίεργο λόγο όταν της έδειξα ποια μου σημειώσε το εισητήριο μου είπε πως μπορώ να περάσω χωρίς άλλο έλεγχο. Cool story.
Πράξη Ε : Είμαστε στον αέρα
Επιτέλους είμαι μέσα στο φαλαινάκι. Τι κι αν δεν είμαι στην business τα καθίσματα είναι ιδιαίτερα άνετα το pitch αρκετά καλό για το 1.83 μου. Η πτήση προβλέπεται να είναι πλήρης ενώ σχετικά κοντά μου είναι και λυκειόπαιδα τα οποία συνεχίζουν να είναι θορυβώδη αλλά είναι σαφώς λιγότερο θορυβώδη απο ΕΝΑ κακομαθημένο Ελληνάκι. Ναι μόνο ενα. Το πλήρωμα είναι μικτό σε ηλικίες και φύλα και για καλή μου τύχη μια ιδιαίτερα όμορφη και ευγενέστατη από όσο μπορώ να καταλαβώ Γαλλίδα μεταξύ 25 και 30 είναι υπεύθυνη για το δικό μας κομμάτι. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Το αεροπλάνο έχει σχεδόν γεμίσει έχουμε περίπου 25 λεπτά καθυστέρηση οι πόρτες κλείνουν, τα λεπτά κυλούν και όμως εμείς δεν πάμε πουθενα
Πράξη ΣΤ : Καλημέρα σας ομιλεί ο κυβερνήτης σας, κύριος Ζακ Σιράκ
Ή κάποιος που η φωνή του και το στύλ ομιλίας μοιαζει πάρα πολύ με τον Ζακ Σιράκ, κατι που ομολογουμένως συμβαίνει με όλους τους πιλότους της Air France που είναι πάνω από τα δεύτερα άντα. Το συμπέρασμα αυτό δε έχει βγεί μετά από παρατηρήσεις σε τυχαίο δείγμα πτήσεων εντός Γαλλίας με την εν λόγω εταιρεία. Και για να καταλάβαιτε τι εννοώ ένα τυχαίο βιντεάκι.
http://www.youtube.com/watch?v=l8aAWvOQAu4&feature=related
Βγαινω απο αυτό την νιρβάνα μου και συνηδειτοποιώ πως ο Ζάκ μόλις μας ενημέρωσε πως θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση εξαιτίας μιας βαλίτσας κάποιου επιβάτη που δεν ανέβηκε στο αεροπλάνο. Ιούστον γουί αβ ε προμπλέμ...Τεσπα δεν το βάζω κάτω και αρχίζω να περιεργάζομαι το IFE της Sagem και μετά από μια ώρα ο Ζακ ξαναπαίρνει το μικρόφωνο και μας ενημερώνει πως είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση και πως θα μπορέσουμε να την δούμε από την κάμερα. Σούπερ.
Πράξη Z : Είμαστε στον αέρα
Ναι, ναι με 2 ώρες καθυστέρηση είμαστε στον αερά. Η σακουλίτσα της Air France έχει μια ωραίοτατη κουβερτούλα, ωτοασπίδες, μάσκα ύπνου, ακουστικά και υγρό μαντηλάκι. Βολεύομαι στο κάθισμα ενω ο παραδιπλανός μου τυλίγεται με την κουβέρτα και ξεκιναει το ροχαλητο. Πράγμα που θα κάνει για όλη την πτήση με διάλειμα για φαγητό και για να βγώ εγώ να κάνω την βόλτα μου στο φαλαινάκι. Συνεχίζω να παίζω με το IFE της Sagem μέχρι να έρθει το γεύμα. Έχει μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια, ταινίες αλλά οι σειρές είναι σχετικά λίγες. Επίσης τα παιχνίδια μου θυμίζουν NES αλλά ΟΚ αμα θέλω κάτι καλύτερο υπάρχει και το μηλόφωνο. Υπάρχουν επιλογές για εξωτερικές κάμερες και το σύστημα που δείχνει την θέση του αεροπλάνου σου επιτρέπει να διαλέξεις διαφορετικές κλίμακες. Η ποικιλία σε μουσική είναι αξιόλογη και η ποιότητα της οθόνης καλή. Να σημειώσω πως το σύστημα δεν κόλλησε ποτέ ενώ απουσιάζουν τα ενοχλητικά box κάτω από τις θέσεις που περιορίζουν τον χώρο για τα πόδια. Αν έχετε στικάκι μαζί σας μπορείτε να αντιγράψετε βιντεάκια και υλικό σχετικό με το 380 και την Air France .
Κάθομαι στο φτερό και είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο αθόρυβο είναι αυτό το αεροπλάνο και ενώ σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν όλα αν ήμουν στον πάνω όροφο η γλυκύτατη αεροσυνοδός έχει ξεκινήσει να μοιράζει το γεύμα. Πλήρες και ένα μπουκαλάκι νερό ενώ εφόσον κάποιος θέλει κάποιο σνακ ή αναψυκτικό υπάρχει η δυνατότητα self service σε διάφορα σημεία του αεροσκάφους. Η πτήση συνεχίζει να εξελίσεται ομαλά ο Ζακ μας λέει τα κλασσικά περι ύψους θερμοκρασίας ενώ μας δίνει και μια σύντομη περιγραφή της πορείας μας. Είναι δε βερί ντεζολέ για την καθυστέρηση των 2 ωρών και μας εύχεται μια ευχάριστη πτήση.Οι δίσκοι μαζεύτηκαν και ο κύριος Διάδρομος έχει ξανα μουμιοποιηθεί και ροχαλίζει ήδη. Αποφασίζω να μην τον ενοχλήσω και το ρίχνω στην παρακολούθηση ταινιών. Η ώρα περνάει εγώ βαριέμαι και αποφασίζω να ξεκινήσω το τουρ του αεροσκάφους παράλληλα να τσιμπήσω και το κατι τις μου. Εντυπώσεις εντάξει μωρέ καλο είναι και αυτό το 380 αλλά λίγο μικρό
Στην συνέχεια...
Μια υπέροχη προσγείωση
Skyteam και ο χαρούμενος μαύρος
New York New York
και μερικές φωτογραφίες