Air Chance, Skyteam και ο χαρούμενος μαύρος

  • Thread starter Thread starter thange
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

thange

Economy-Class-Member
Εγγραφή
18/10/2010
Μηνύματα
139
Likes
1
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
SWR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EGBB
Πράξη Α : Θέλω να μπώ στο φαλαινάκι
Η απόφαση πάρθηκε σχετικά απότομα, φέτος για διακοπές θα πάμε ΗΠΑμερική. West Coast αλλά και East Coast θα δούμε όσα μπορούμε να δούμε από την Καλιφόρνια και θα επισκεφτούμε και την Βαλτιμόρη...Ναι ξέρω σας ακούγεται περίεργο αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους από East Coast θα δούμε μόνο Βαλτιμόρη για 3-4 μερούλες. Ούτε λόγος για Νέα Υόρκη εκεί θα πατήσουμε το πόδι μας μόνο για να κάνουμε αλλαγή. Αναχώρηση λοιπόν από το Παρίσι και το CDG για JFK και μετά βουρ για LAX.
Ξέρω κάποιοι ήδη αναρωτιέστε γιατί αλλαγή στο JFK αφού η Air France γνωστή και ως Air Chance πετάει απευθείας για την πόλη των Αγγέλων με ωραιότατα 777. Μα γιατί θέλω να μπώ στο φαλαινάκι. Ναι στο A 380 αναφέρομαι και εφόσον η αγαπητή Delta μας δίνει μια ωραιότατη τιμή για το CDG-JFK-LAX-DTW-BWI-DTW-CDG τσίμπησα το εισητηριάκι μου περιχαρής. Βέβαια η χαρά μου μειώθηκε οταν είδα πως δεν μπορώ να επιλέξω θέση στον πάνω όροφο που διαθέτει και δυάδες καθισμάτων αλλά δεν βαριέσαι θα πετάξω με το φαλαινάκι. Ο ενθουσιασμός στο κατακόρυφο λοιπόν για αυτό το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι και μάλιστα με το 380, καλύτερα δεν γίνεται.
Πράξη Β : The time has come
Με τα μπαγκάζια έτοιμα είμαι μέσα στο ταξί που θα με μεταφέρει στο τέρμιναλ 2 Ε του υπέροχου αυτού αεροδρομίου που είναι γνωστό για το αντιεργονομικό και βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 70 Terminal 1 και το Terminal 2 E και για τα κουνέλια του. Σαν γνήσιος κάτοικος της πόλης του Φωτός το απεχθάνομαι. Μισώ το RER B που σε πάει εκεί, μισώ το οργανωμένο χάος που μονίμως επικρατεί, μισώ το σύστημα φυσήμα εεε κλιματισμού που δεν λειτουργεί ποτέ και πολλά άλλα ακόμα. Βέβαια λατρεύω αυτούς τους μυστήριους διαδρόμους που σε μεταφέρουν στο 1 αλλά σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσα να έφευγα από το Ορλύ το οποίο είναι και στην μισή απόσταση από το σπίτι μου. Και ενώ σκέφτομαι όλα αυτά έχουμε ήδη φτάσει στο αεροδρόμιο. Μπαίνω μέσα και το check in για την πτήση μου θεωρητικά αρχίζει σε 2 λεπτά...Υπάρχει ήδη μια τεράστια ουρά για πτήσεις για το Τόκυο και κάπου αλλού ενώ το όλο σύστημα για self check in της Air France είναι άκρως αντιεργονομικό. Μερικά λεπτά και μερικά καντήλια αργότερα έχω στα χέρια μου τα boarding passes για τις πτήσεις μου καθώς και μια εκτύπωση του ταξιδιού μου. Η ουρά προχωράει μάλλον αργά αλλά σύντομα φτάνει η σειρά μας. Και κάπου εκεί μαθαίνουμε τον λόγο...Το σύστημα με τους ταινιοδρόμους για τις βαλίτσες έχει προβλήμα μας λέει η υπάλληλος οπότε θέλουμε λίγο παραπάνω χρόνο για να σας εξυπηρετήσουμε...Το λίγο παραπάνω ήταν περίπου 10 λεπτά αλλά τι με νοιάζει σε λίγο θα συναντήσω την αγάπη μου να με περιμένει στωικά.
Πράξη Γ : Is a 380 bigger than a 747 ?
Αναρωτιέται η διπλανή μου συνταξιούχος Αμερικάνα...Εγώ κάπου εκεί σηκώνομαι να κάνω μια βολτούλα στα πέριξ και να βγάλω και καμιά φωτογραφία από τα διάφορα widebodies της Γαλλικής εταιρείας. Έχω ήδη βγάλει φωτογραφίες του 380 και δεν αντέχω άλλο την χαρούμε ατμόσφαιρα που επικρατεί από ένα γκρούπ λυκειόπαιδων εξ ΗΠΑ που επιστρέφουν σπίτια τους.
Μετά λοιπόν το φωτογραφικό διάλειμμα η ώρα πλησίασε για να αρχίσουμε την επιβίβαση. Φυσικά και όχι το αεροπλάνο δεν είναι έτοιμο οπότε θα περιμένουμε μισή ώρα ακόμα μέχρι να αρχίσει το boarding. Οι Γάλλοι τα έχουν σκεφτεί όλα και έχουν μοιράσει στα 2 τον κόσμο ανάλογα με την θέση τους στο αεροπλάνο, λογικά όλα θα πάνε καλά. Φυσικά είχα ήδη δεί στο flight tracker πως η εν λόγω πτήση έχει μια τάση να χμμ καθυστερεί να φύγει, μιλάμε για μέση καθυστέρηση στην μιάμιση ώρα ψιλοπράγματα δλδ, αλλά για κάποιο λόγο είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά σήμερα και το μισάωρο θα ψιλοκαλυφθεί κατα την διάρκεια της πτήσης. Άλλωσε έχουμε 3 ώρες κενό στην Νέα Υόρκη, όλα θα πάνε καλα.
Πράξη Δ : Τον κακό τον ψυχρό και τον ανάποδο σου
Παλιο μπιπ μπιπ μπιπ. Και όλα αυτά στα Γαλλικά. Βλέπετε η ουρά δεν προχωρούσε και ο λόγος όπως διαπίστωσα είναι πως τον έλεγχο διαβατηρίων κλπ δεν το κάνει η Γαλλική Αστυνομία αλλά ένα μάτσο κακοπληρωμένοι σεκιουριτάδες που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4. Αποτέλεσμα; Καθυστερήσεις επι καθυστερήσεων και να μαι κι εγώ στην άκρη με την αγενέστατη υπάλληλο να μου μιλάει στον ενικό και να μου λέει πως οι Έλληνες χρειάζονται βίζα για τις ΗΠΑ. Εγώ ετοιμάζομαι να βγάλω την εκτύπωση του ESTA και να της την τρίψω στην μούρη μουρμουρίζοντας διάφορα κοσμητικά επίθετα στα Γαλλικά. Τελικά ένας συνάδελφος της ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα της λέει πως δεν ξέρει τι της γίνεται και να με αφήσει να περάσω. Φυσικά τα αισθήματα ήταν αμοιβαία και μου σημείωσε το boarding pass για έξτρα έλεγχο χειραποσκευών πριν μπώ στο αεροπλάνο. Και έτσι, με επιβατες να βρίζουνε, προχώρησα προς το αεροπλάνο. Φυσικά πριν μπώ άνοιξα το σακίδιο έβγαλα πορτοφόλια άδειασα τσέπες λέγοντας ταυτόχρονα στην σεκιουριτού που τα τσέκαρε όλα αυτά πως η συνάδελφος της πάει για Όσκαρ ηλιθιότητας. Για κάποιο περίεργο λόγο όταν της έδειξα ποια μου σημειώσε το εισητήριο μου είπε πως μπορώ να περάσω χωρίς άλλο έλεγχο. Cool story.
Πράξη Ε : Είμαστε στον αέρα
Επιτέλους είμαι μέσα στο φαλαινάκι. Τι κι αν δεν είμαι στην business τα καθίσματα είναι ιδιαίτερα άνετα το pitch αρκετά καλό για το 1.83 μου. Η πτήση προβλέπεται να είναι πλήρης ενώ σχετικά κοντά μου είναι και λυκειόπαιδα τα οποία συνεχίζουν να είναι θορυβώδη αλλά είναι σαφώς λιγότερο θορυβώδη απο ΕΝΑ κακομαθημένο Ελληνάκι. Ναι μόνο ενα. Το πλήρωμα είναι μικτό σε ηλικίες και φύλα και για καλή μου τύχη μια ιδιαίτερα όμορφη και ευγενέστατη από όσο μπορώ να καταλαβώ Γαλλίδα μεταξύ 25 και 30 είναι υπεύθυνη για το δικό μας κομμάτι. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Το αεροπλάνο έχει σχεδόν γεμίσει έχουμε περίπου 25 λεπτά καθυστέρηση οι πόρτες κλείνουν, τα λεπτά κυλούν και όμως εμείς δεν πάμε πουθενα
Πράξη ΣΤ : Καλημέρα σας ομιλεί ο κυβερνήτης σας, κύριος Ζακ Σιράκ
Ή κάποιος που η φωνή του και το στύλ ομιλίας μοιαζει πάρα πολύ με τον Ζακ Σιράκ, κατι που ομολογουμένως συμβαίνει με όλους τους πιλότους της Air France που είναι πάνω από τα δεύτερα άντα. Το συμπέρασμα αυτό δε έχει βγεί μετά από παρατηρήσεις σε τυχαίο δείγμα πτήσεων εντός Γαλλίας με την εν λόγω εταιρεία. Και για να καταλάβαιτε τι εννοώ ένα τυχαίο βιντεάκι.
http://www.youtube.com/watch?v=l8aAWvOQAu4&feature=related
Βγαινω απο αυτό την νιρβάνα μου και συνηδειτοποιώ πως ο Ζάκ μόλις μας ενημέρωσε πως θα έχουμε μια μικρή καθυστέρηση εξαιτίας μιας βαλίτσας κάποιου επιβάτη που δεν ανέβηκε στο αεροπλάνο. Ιούστον γουί αβ ε προμπλέμ...Τεσπα δεν το βάζω κάτω και αρχίζω να περιεργάζομαι το IFE της Sagem και μετά από μια ώρα ο Ζακ ξαναπαίρνει το μικρόφωνο και μας ενημερώνει πως είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση και πως θα μπορέσουμε να την δούμε από την κάμερα. Σούπερ.
Πράξη Z : Είμαστε στον αέρα
Ναι, ναι με 2 ώρες καθυστέρηση είμαστε στον αερά. Η σακουλίτσα της Air France έχει μια ωραίοτατη κουβερτούλα, ωτοασπίδες, μάσκα ύπνου, ακουστικά και υγρό μαντηλάκι. Βολεύομαι στο κάθισμα ενω ο παραδιπλανός μου τυλίγεται με την κουβέρτα και ξεκιναει το ροχαλητο. Πράγμα που θα κάνει για όλη την πτήση με διάλειμα για φαγητό και για να βγώ εγώ να κάνω την βόλτα μου στο φαλαινάκι. Συνεχίζω να παίζω με το IFE της Sagem μέχρι να έρθει το γεύμα. Έχει μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια, ταινίες αλλά οι σειρές είναι σχετικά λίγες. Επίσης τα παιχνίδια μου θυμίζουν NES αλλά ΟΚ αμα θέλω κάτι καλύτερο υπάρχει και το μηλόφωνο. Υπάρχουν επιλογές για εξωτερικές κάμερες και το σύστημα που δείχνει την θέση του αεροπλάνου σου επιτρέπει να διαλέξεις διαφορετικές κλίμακες. Η ποικιλία σε μουσική είναι αξιόλογη και η ποιότητα της οθόνης καλή. Να σημειώσω πως το σύστημα δεν κόλλησε ποτέ ενώ απουσιάζουν τα ενοχλητικά box κάτω από τις θέσεις που περιορίζουν τον χώρο για τα πόδια. Αν έχετε στικάκι μαζί σας μπορείτε να αντιγράψετε βιντεάκια και υλικό σχετικό με το 380 και την Air France .
Κάθομαι στο φτερό και είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο αθόρυβο είναι αυτό το αεροπλάνο και ενώ σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν όλα αν ήμουν στον πάνω όροφο η γλυκύτατη αεροσυνοδός έχει ξεκινήσει να μοιράζει το γεύμα. Πλήρες και ένα μπουκαλάκι νερό ενώ εφόσον κάποιος θέλει κάποιο σνακ ή αναψυκτικό υπάρχει η δυνατότητα self service σε διάφορα σημεία του αεροσκάφους. Η πτήση συνεχίζει να εξελίσεται ομαλά ο Ζακ μας λέει τα κλασσικά περι ύψους θερμοκρασίας ενώ μας δίνει και μια σύντομη περιγραφή της πορείας μας. Είναι δε βερί ντεζολέ για την καθυστέρηση των 2 ωρών και μας εύχεται μια ευχάριστη πτήση.Οι δίσκοι μαζεύτηκαν και ο κύριος Διάδρομος έχει ξανα μουμιοποιηθεί και ροχαλίζει ήδη. Αποφασίζω να μην τον ενοχλήσω και το ρίχνω στην παρακολούθηση ταινιών. Η ώρα περνάει εγώ βαριέμαι και αποφασίζω να ξεκινήσω το τουρ του αεροσκάφους παράλληλα να τσιμπήσω και το κατι τις μου. Εντυπώσεις εντάξει μωρέ καλο είναι και αυτό το 380 αλλά λίγο μικρό

Στην συνέχεια...
Μια υπέροχη προσγείωση
Skyteam και ο χαρούμενος μαύρος
New York New York

και μερικές φωτογραφίες
 
thange":1fj3cvhn said:
και για τα κουνέλια του.

C'est quoi,cette histoire de lapins? Εννοείς κουνέλια πραγματικά ή σάν αυτά τού Playboy;

Τό CDG δέν το έχω επισκεφτεί ποτέ διότι όταν πήγαινα εγώ στο Παρίσι αυτό δέν υπήρχε ούτε κάν στά μυαλά τών αρχιτεκτόνων του.Απ'τό Ορλύ έχω περάσει δύο φορές μόνο,όταν ήταν καινούργιο και εθεωρείτο το άκρον άωτον τού μοντερνισμού,μάλιστα την δεύτερη φορά μού είχε κάνει εντύπωση -ήμουν και κάπως μικρός τότε,γύρω στά 15- που είχε αυτές τίς φυσούνες και μπαινόβγαινες σάν κύριος στο αεροπλάνο,γιατί σε όλα τά άλλα αεροδρόμια που είχα πάει μέχρι τότε-ακόμα και τά Ευρωπαϊκά- η μετάβαση από και πρός το αεροπλάνο γινόταν με τόν συνήθη τρόπο επί τής πίστας ("μπροστά πηγαίνει ο αρχηγός",δηλαδή η συνοδός εδάφους,"κι'ακολουθούν οι σκύλοι",δηλαδή οι επιβάτες).

thange":1fj3cvhn said:
Σαν γνήσιος κάτοικος της πόλης του Φωτός το απεχθάνομαι.
Εχω ακούσει πως το CDG το απεχθάνονται και ούκ ολίγοι Γάλλοι.

thange":1fj3cvhn said:
τον έλεγχο διαβατηρίων κλπ δεν το κάνει η Γαλλική Αστυνομία αλλά ένα μάτσο κακοπληρωμένοι σεκιουριτάδες που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4.
Υπάρχει και στην Γαλλία τέτοιο φαινόμενο ανοργανωσιάς;εγώ νόμιζα-τουλάχιστον βάσει τών δικών μου εμπειριών από την χώρα αυτή-ότι είναι εν γένει οργανωμένοι και επαγγελματίες...

thange":1fj3cvhn said:
με την αγενέστατη υπάλληλο να μου μιλάει στον ενικό
δηλαδή πάει περίπατο η περίφημη Γαλατική ευγένεια...

thange":1fj3cvhn said:
Τελικά ένας συνάδελφος της ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα της λέει πως δεν ξέρει τι της γίνεται και να με αφήσει να περάσω.
Εύγε στον συνάδελφό της,il l'a mise a sa place....

thange":1fj3cvhn said:
Ή κάποιος που η φωνή του και το στύλ ομιλίας μοιαζει πάρα πολύ με τον Ζακ Σιράκ, κατι που ομολογουμένως συμβαίνει με όλους τους πιλότους της Air France που είναι πάνω από τα δεύτερα άντα.
Το έχω παρατηρήσει κι'εγώ σε δυό-τρία βιντεάκια που έχω δεί.Οχι τόσο η χροιά τής φωνής αλλά το στύλ.Μήν ξεχνάς ότι αυτοί οι άνθρωποι πήγαιναν σχολείο σε εποχές που η Γαλλία ήταν αρκετά διαφορετική και η γλώσσα πιό "φιλολογική".

Το συμπέρασμα αυτό δε έχει βγεί μετά από παρατηρήσεις σε τυχαίο δείγμα πτήσεων εντός Γαλλίας με την εν λόγω εταιρεία. Και για να καταλάβαιτε τι εννοώ ένα τυχαίο βιντεάκι.
http://www.youtube.com/watch?v=l8aAWvOQAu4&feature=related

thange":1fj3cvhn said:
Ιούστον γουί αβ ε προμπλέμ...
Πράγματι έχει πολλή πλάκα ν'ακούς έναν Γάλλο να μιλά Αγγλικά με Γαλλική "πγοφογά" και τονίζοντας τίς λέξεις στην λήγουσα

thange":1fj3cvhn said:
Αν έχετε στικάκι μαζί σας μπορείτε να αντιγράψετε βιντεάκια και υλικό σχετικό με το 380 και την Air France.
Με ποιό τρόπο;Εχει δυνατότητα διαχείρισης αρχείων το IFE;

thange":1fj3cvhn said:
Εντυπώσεις εντάξει μωρέ καλο είναι και αυτό το 380 αλλά λίγο μικρό
Oui,oui,un tout petit avion tres minuscule....
 
Ας αρχίσω απαντώντας στο προηγούμενο ποστ.
Τα κουνέλια του CDG είναι κανονικά κουνέλια και όχι κουνέλια περιοδικού. Συνήθως τριγυρίζουν την έδρα της Αir France και τα γύρω ανοιχτά πάρκινγκ αλλά ενίοτε πλησίαζουν και τις πίστες για planespotting.
Νά μια φωτογραφία τους
http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Air_France_HQ_and_rabbits.jpg
και το group τους στο φατσοβιβλίο
http://is-is.facebook.com/group.php?gid=68207277152&v=wall
Για το IFE ναι μπορεί να διαχειρειστεί USB. Για την ακρίβεια μπορείς να κατεβάσεις video με την ιστορία της Air France, podcasts και κάποια παιχνίδια. Μάλιστα η Air France διαθέτει και προς πώληση USB με το 380 πάνω.
 
Στον χαρουμενο μαυρο θελουμε να φτασεις :mrgreen: Ειμαστε ολοι γεματοι αγωνια...
 
Είδα αυτά τα κουνέλια την προηγούμενη βδομάδα: ήταν δε τόσο κοντά στον διάδρομο προσγείωσης που αναρωτήθηκα αν ποτέ υπήρξε lapin strike.. :twisted:

Για την οργάνωση της Γαλλίας, νομίζω ότι είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ μαζί με τις Ανατολικές που είναι χειρότερη από εμάς. Το Τ1 είναι ότι πιο ξεπερασμένο υπάρχει, ένα βάψιματάκι θα έκανε καλό. Για το RER B το΄κοψα από όταν κάποιος μου άρπαξε την βαλίτσα και άρχισε να τρέχει... :shock: Από το τότε λεωφορείο non-stop για το κέντρο.
 
Η Γαλλία έχει ένα ιδιότυπο σύστημα οργάνωσης το οποίο πρέπει να το ζήσεις από μέσα για να το κατανοήσεις και να μην χάνεσαι στους γραφειοκρατικούς δαιδάλους που λατρεύουν να μισούν οι Γάλλοι. Μετά όλα είναι σχετικά απλά. Το βασικό μυστικό είναι να είστε ευγενικοί ακόμα κι αν θέλετε να τους σφάξετε στο γόνατο. Ευγένεια και χαμόγελο και όλα τα προβλήματα λύνονται.
Το λεωφορείο της RATP είναι καλή φάση αν και δεν με πολυβολεύει ενώ είναι και πιο ακριβό. Σκέφτομαι να το δοκιμάσω σε λίγες μέρες που πετάω ( :with: ) με Αli Ali και τρισ Alitalia για SKG .
 
To CDG Τ1 αξίζει μόνο και μόνο για να ζήσεις την εμπειρία ΜΙΑ φορά. Δεν είναι για συχνά ταξίδια.
Το CDG T2 (Aérogares 2A...2D)είναι μία παράνοια από μόνο του. H σήμανση του είναι για σφαλιάρες (ακόμα θυμάμαι την απελπισία μου την πρώτη φορά μέχρι να βρω το σιδηροδρομικό σταθμό). Επίσης με είχε παραξενέψει το γεγονός ότι πρέπει να περάσεις πρώτα από το διαβατηριακό έλεγχο και μετά από το check-in.

Τα "υπεραεροδρόμια" που έχουν χάσει την "φιλικότητά" τους δεν ήταν ποτέ του γούστου μου. Το CDG είναι ένα από αυτά...


thange":ptbj3gjw said:
σε λίγες μέρες που πετάω ( ) με Αli Ali και τρισ Alitalia για SKG

Σε σύγκριση με το FCO, το CDG είναι παράδεισος. Καλή δύναμη.
 
Σύντροφε υπερπράχτωρ,έχω την εντύπωση ότι τα μόνα αεροδρόμια που διαθέτουν "φιλικότητα" πρός τον χρήστη είναι τά μικρά αεροδρόμια επαρχιακών πόλεων εντός και εκτός Ελλάδος.Ακόμα και το Orly εγώ τό είχα βρεί "ψυχρό" και πολύπλοκο (τώρα θα μού πής,τί μέτρο σύγκρισης είχα,το LGAT τού 1970 που έβλεπες τίς ντακότες να παρκάρουν δίπλα στην πόρτα τού τέρμιναλ σάν να ήτανε κανένα ΚΤΕΛ,ωστόσο κι'αυτό είχε τη "ζεστασιά" του...).

Τα αεροδρόμια τών πρωτευουσών και πολύ μεγάλων πόλεων δεν μπορούν πιά να έχουν την "πολυτέλεια" τής φιλικότητας,είναι τα ίδια από μόνα τους ολόκληρες πόλεις ένθα συρρέει πάσης καρυάς κάρυον....

Τελικά θα μάθουμε ποιός ήταν ο χαρούμενος μαύρος (και γιατί ήταν χαρούμενος);
 
Από τη μικρή εμπειρία που έχω στα μεγάλα αεροδρόμια, βρήκα το T2 του Μονάχου, τη Φρανκφούρτη, την Κοπεγχάγη, το Arlanda και το T5 του Heathrow σαν πολύ πιο φιλικά και ευχάριστα αεροδρόμια. Στη συνέχεια βρίσκω τα Τ1 και Τ2 του Πεκίνου (την καλή εικόνα εκεί την καταστρέφει η γραφειοκρατία) και το τεράστιο Schiphol που θέλει γερά νεύρα μέχρι να περάσεις την ασφάλεια και γερά πόδια από την ασφάλεια μέχρι τις πύλες. Ακόμα πιο κάτω κατατάσσω το Atatürk, που (ήταν πολύ καλό όταν πρωτοάνοιξε αλλά τώρα πλέον έχει υπερκορεστεί και είναι απίστευτα εχθρικό στα πορτοφόλια των επιβατών), το Gatwick South και το Charles de Gaulle για τους γνωστούς λόγους. Στον πάτο της λίστας μου βάζω το -πρώην- Sheremetyevo2 και το άθλιο Fiumicino.
 
Φίλε thange καταρχάς θέλω να σε καλωσορίσω στο A.gr. Μετά θέλω να σου πω πως μέχρι στιγμής πολύ καλό trip report :thx: :D :great: :great: . Και μία τελείως άσχετη ερώτηση: Πουλούσαν τα μοντέλα αεροπλάνων στο A380;;;
 
Top