Air Berlin

• Thread starter Thread starter alex2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Air Berlin News

Οταν λεω γνωστης της τουριστικης αγορας εννοειται οτι ψαχνω και περα απο τα τυπικα βιβλια μιας σχολης τουρισμου.Το θεμα Τσαρτερ το εχω ερευνησει πολλα χρονια και γνωριζω πολυ καλα την ιδιομορφια των γερμανικων εταιριων του ειδους.
Η ΑΒ και η Χ3 ειναι ακριβως ιδιου τυπου εταιριας δηλαδη Low cost-charter.Και τα 2 και οχι μονο το ενα απο τα 2.
Η μια συνεργαζεται με τον Thomas Cook και η αλλη με τον TUI και τα παρακλαδια τους.
Το ιδιο ειναι και οι Transavia,Thomsonflyklp.Για την Αθηνα πες εκει οτι ειπα μια ανοησια ενταξει το παραδεχομαι.

Πάντως μπράβο σου jetflight, που εξακολουθείς να αγνοείς τα όσα γράφω και να συνεχίζεις τα δικά σου. Τέλος πάντων, δεν θα τρελαθώ εγώ για να σε ενημερώσω! Πίστεω αυτά που θέλεις να πιστεύει, ακόμη και αν είναι λάθος. :roll:

@spotterakis
Μόλις βλέπω ότι σε προηγούμενο ποστ μου ξέχασα μια λεξούλα.
"Υπάρχουν πολύ λίγα αμιγώς charter flights και σίγουρα είναι αυτά που ανάφερε ο spotterakis." « Λάθος
"Υπάρχουν πολύ λίγα αμιγώς charter flights και σίγουρα ΔΕΝ είναι αυτά που ανάφερε ο spotterakis." « Σωστό
Με άλλα λόγια, συμφωνούμε.

Δεν αγνοω την πραγματικοτητα γραφω.

Συγγνώμη φιλε jetflight αλλα αυτά που μας γραφεις δεν είναι σωστά (ευγενικά στο λέω αυτό) .

Όπως και να ναι: Γνωρίζει κανεις πως πραγματοποίεται αυτή η περίεργη συνεργασία στην πράξη? Κόβει η Ολυμπιακή ένα κοινό εισιτήριο με όλα τα σκέλη ?

Ναι οι ΟΑ είναι το validating carrier σε αυτή την περίπτωση. Έχει δημοσιεύσει through fares από και προς τις πόλεις που πετάει η ΑΒ. Κάτι σαν την Α3 με LH μόνο που εδώ δεν έχουμε code sharing.

Σε ευχάριστο πολύ φιλε IATA. Μια ερώτηση θα είχα ακόμα:
Το δρομολόγιο για BRE πως το κάνουν ?? Via TXL i STR με Dornier ??

Δε θα χαλασουμε τις καρδιες μας να βαφτιζουμε τακτικες πτησεις τα γερμανικα τσαρτερ στην Ελλαδα...Μια τριτη οφθαλμοφανης απο πλευρας κωδικων στηριξη των αποψεων μου ειναι οτι οι εσωτερικες πτησεις της ΑΒ ξεκινουν απο 6000.

Ναι μέσω TXL με D28. Το Amadeus όμως δεν εμφανίζει πτήσεις STR-BRE. Υπήρχαν και τις διέκοψαν;

Απότι θυμάμαι ναι: Η LGW πετάει για την Air Berlin μερικά δρομολόγια με Dornier 228 τον οποιον ο λόγος ήταν να μην χάσουν πολύτιμα slots.

Μερικά νέα:
H Air Berlin parangile 10 Dash Q400. Τα αεροπλάνα θα δανειστούν στην LGW η οποια θα πετάει δρομολόγια για την Air Berlin μe αυτά τα αεροπλάνα.

Τα Fokker 100 φεύγουν από τον στόλο τις Air Berlin.

Η Air Berlin, τρίτη μεγαλύτερη εταιρία φθηνών εισιτηρίων της Ευρώπης, ανακοίνωσε μείωση του αριθμού επιβατών 2,4% τον Αύγουστο, καθώς ο αερομεταφορέας προχώρησε σε περικοπές του προγράμματος πτήσεων.

Ο αριθμός των επιβατών της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας μειώθηκε στους 2,85 εκατομμύρια επιβάτες, από 2,92 εκατομμύρια πέρσι.

Ο συντελεστής πληρότητας μειώθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 82,9%, καθώς ο αερομεταφορέας μείωσε τη μεταγωγική δυνατότητα κατά 60.000 θέσεις.