AF-KLM

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Eπ ευκαιρία, ήθελα από καιρό να τα "χώσω" στις εταιρίες. Όλες παρουσιάζουν κέρδη (δείτε ολα τα σχετικά τόπικ), αλλά ο επίναυλος του καυσίμου όσο πάει και ...πάει..και πάει...Δεν είναι πια λογικό να πληρώνει κάθε επιβάτης από 6-12 ευρώ για καύσιμα...ε...έχουμε άνοδο, αλλά όχι τέτοια που να δικαιολογεί τόσο μεγάλα ποσά...ΕΛΕΟΣ...το βρήκαμε το χάπι... :evil:

Καλημέρα σε όλους!

Κάνω μια εργασία με θέμα τη συγχώνευση της Air France και KLM. Μεταξύ άλλων ψάχνω τα κίνητρα της συγχώνευσης. Με ενδιαφέουν και τα κίνητρα που δημοσιεύτηκαν (μάλλον τα έχω βρεί, αλλά ξέρετε κάτι...σας ακούω), αλλά κυρίως με ενδιαφέρουν τα πραγματικά κίνητρα της συγχώνευσης (αυτά που δε δημοσιεύονται).

Όποιος γνωρίζει κάτι ας γράψει!

Ευχαριστώ!!!

Κρατικές επιδοτήσεις σε AF-KLM

Ryanair: Κατηγορεί την Air France για παράνομες κρατικές επιδοτήσεις
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 12/5/2006

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Κομισιόν εναντίον Air France KLM πραγματοποίησε η Ryanair, κατηγορώντας τον γαλλικό αερομεταφορέα ότι έλαβε περίπου 1 δισ. ευρώ σε παράνομες κρατικές επιδοτήσεις. Η ιρλανδική εταιρία χαμηλού κόστους τόνισε ότι η Air France KLM επωφελείται από μειωμένα έξοδα επιβατών και προσγείωσης σε περισσότερες από τις μισές πτήσεις εντός Γαλλίας. Η Air France απάντησε ότι τα έξοδα που επιβάλλονται από το Παρίσι είναι κοινά για άλλες τις εταιρίες. Μάλιστα η Ryanair καλεί τις Βρυξέλλες να απαιτήσουν από την Air France KLM να επιστρέψει τα χρήματα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... bid=235929

Σχετικά με την εργασία που έκανα για τη συγχώνευση της AF-KLM, θέλω να πω, ότι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η συγχώνευση ήταν επικερδής για τους μετόχους της KLM, αλλά ζημιογόνος για τους μετόχους της AF. Βασίστηκα στην αξία των εταιριών πριν την αναγγελία της συγχώνευσης, και την συνέκρινα με την αξία της νέας εταιρίας AF-KLM λίγες μέρες αφού έπαψε να διαπραγματεύεται η μετοχή της KLM.

H Air France από αυτόν τον Ιούνιο θα ξεκινούσε να πετάει στους δημοφιλείς για αυτήν προορισμούς της Καραιβικής με 773, "ειδικά διαμορφωμένα για την κάλυψη της ζήτησης" (ξέρετε σαρδελοκούτια). Πλήρωμα στο τελευταίο ταξίδι από Pointe a Pitre για Orly μου είπε ότι θέλει να βάλει 773 και στο SXM (πάντα από Orly).

Εδώ το 773 στο PTP. http://www.planepictures.net/netshow.php?id=491832

Εγώ ήδη έφτιαξα μία :)
Τώρα αναζητώ την κατάληλη φώτο και για μία δεύτερη.. Εχω τόσες πολλές φώτο που δεν ξέρω ποια να πρωτοβάλω... Αεροπλάνο, τοπίο, εμένα, καμια ομορφη κοπελία, κανα ζωάκι; :P

Η KLM υιοθετεί το σύστημα Amadeus Altea Reservation

Η KLM υιοθετεί το σύστημα Amadeus Altéa Reservation

Στα πλαίσια της εναρμόνισής της με την ΑF, ως προς τη διανομή των κρατήσεων, από την 1η Απριλίου 2007, η KLM χρησιμοποιεί την πλατφόρμα υποστήριξης της Amadeus, την ίδια με αυτή που χρησιμοποιεί και η AirFrance. Την ίδια ημέρα, η Martinair και η Kenya Airways μεταφέρθηκαν στο Altéa.

1,4 εκατομμύρια κρατήσεων μεταφέρθηκαν με επιτυχία στο νέο σύστημα την 1η Απριλίου από τα συστήματα των παραπάνω εταιριών.

http://www.klm.com/travel/corporate_en/ ... m?id=64648