Αεροσυνοδός στην Elite Airlines

• Thread starter lina
  • Ημερομηνία δημιουργίας

lina

Νέο μέλος (Tourist)
Καλημέρα!Πρόσφατα πέρασα συνέντευξη στην Elite Airlines κ σύντομα θα περάσω τεστ αγγλικών,για να ξεκινήσω την εκπαίδευση,μισή Ελλάδα μισή Γερμανία (ή έστω έτσι είπαν).Οι πτήσεις θα είναι αρχικά μόνο προς Λος Άντζελες κ στο μέλλον Τορόντο.
Δεν έχω καθόλου εμπειρία από πτήσεις κ θα ήθελα να μου λύσει κάπoιος μερικές απορίες :)
Καταρχάς μου είπαν πως θα κάνω 3 πτήσεις την εβδομάδα....3 προς Λ.Α. κ πίσω ή 3 φορές θα είμαι στον αέρα την εβδομάδα?Γιατί δεν μου βγαίνουν οι μέρες!!!
Στην χώρα προορισμού,το ξενοδοχείο το αναλαμβάνει η εταιρία να το πληρώσει?
Τέλος,ο μισθός για υπερατλαντικά ταξίδια που κυμαίνεται?
Ευχαριστώ

καλημερα και καλη επιτυχια με τη συνεντευξη σου στην Elite Airlines. δε γνωριζω λεπτομερειες για το σχεδιασμο της εταιριας που θελεις να εργαστεις αλλα 2 πραγματα απο αυτα που αναφερεις μαλλον ειναι αυτονοητα.
πρωτον ειναι προφανες οτι θα κανεις ακριβως αυτο που σου ειπαν, δηλαδη 3 πτησεις την εβδομαδα! αν εκανες εβδομαδιαιως 3 πτησεις με επιστροφη στο LA συντομα θα καταστρεφοταν η υγεια σου και μαλλον δε θα προλαβαινες να κατεβεις ουτε απο το αεροπλανο.
το ξενοδοχειο προφανως το πληρωνει η εταιρια. φανταζεσαι με το μισθο σου να πρεπει να μεινεις LA 2-3 διανυκτερευσεις εβδομαδιαιως? θα εβαζες κι απ την τσεπη σου!
ποτε ξεκινατε πτησεις, σου ειπαν τιποτα?

Αυτό φανταζόμουν κ εγώ περί πτήσεων...Στην αρχή ήξερα για αρχές Σεπτέμβρη ότι θα ξεκίναγε η εκπαίδευση αλλά ακόμα μόνο την συνεντευξη έχω κ μια επιβεβαίωση πως πέρασα στο next stage.Τους πήγαν πίσω οι εκλογές λέει,ποιος ξέρει τι κονδύλια/μίζες περιμένουν...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες κ τις ευχές!

lina":3di4pk17 said:
Τους πήγαν πίσω οι εκλογές λέει,ποιος ξέρει τι κονδύλια/μίζες περιμένουν...

Επειδή ο κόσμος είναι πολύ μικρός, καλό θα είναι να μη μιλας "άσχημα" για τον αυριανό εργοδότη σου. Συν τοις άλλοις δεν είναι και σωστό να μιλάς έτσι για κάποιον που θα σου δώσει δουλειά. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να τρως καρπαζιές χωρίς να αντιδράς, αλλά όχι και να σπιλώνεις κάποιους (ίσως έχοντας δίκιο) χωρίς να σου έχουν κάνει κάτι ή χωρίς να σου έχουν δείξει κάτι τέτοιο.

Από πότε είναι σπίλωμα το να λες πως στην Ελλάδα κάποιος πέρνει μίζα?Ότι περιμένει τις εκλογές για να κερδίσει κάτι?Δυστυχώς αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.Και πιστεύω πως οι περισσότεροι από μας αν είχαν την ευκαιρία θα την άρπαζαν,και καλά θα κάνανε.
Επειδή έχω δουλέψει αρκετά στην ζωή μου,ξέρω πέντε πράγματα περί αφεντικών και εργαζομένων.Η καρπαζιά είναι κάτι δεδομένο,η λούφα κ η κλεψιά ακόμα πιο πολύ,και αυτά λειτουργούν και από τις δύο πλευρές εξίσου,όποιος προλάβει.Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις,και ελπίζω να τύχω σε μία απο αυτές,αλλά αν θες να είσαι λίγο ρεαλιστής,ξέρεις πως αυτό είναι λίγο δύσκολο...

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους:
α) αν προσέξεις, στην παρένθεση αναφέρω πως πιθανό να έχεις δίκιο σε αυτά που λες για μίζες κλπ

β) δεν έγραψα κάτι αντίθετο σε αυτά που λες, αν και διαφωνώ με την άποψη "καλά κάνουν όσοι τα παίρνουν"

γ) δεν αμφισβητώ ότι έχεις δουλέψει αρκετά στη ζωή σου, όμως κάποιοι άλλοι σίγουρα έχουν δουλέψει το ίδιο πολύ -μπορεί και περισσότερο- και μπορούν να γνωρίζουν και αυτοί πέντε πράγματα

δ) αν δεν είναι σπίλωση το να λες ότι ο τάδε παίρνει μίζες, χωρίς να μπορείς να το αποδείξεις (γιατί έχω την αίσθηση ότι αποδείξεις δεν έχουμε), τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΛΩΣΗ?

και τέλος
ε) δεν είμαι μέτοχος/στέλεχος/εργαζόμενος της Elite Airlines, ούτε έχω ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με την εν λόγω εταιρεία.
Απλά το θεώρησα άδικο να κατηγορείς αυτόν που αύριο θα σου δώσει δουλειά και απλά ανέφερα επίσης ότι ο κόσμος είναι μικρός και πιθανόν να ρίχνει μια ματιά στο φόρουμ αυτό κάποιο στέλεχος της εταιρείας και να σε απορρίψει επειδή μόνο και μόνο έκανες αρνητικό σχόλιο για αυτούς.
Και μπορεί να γράφουμε ανώνυμα αλλά θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ο παραπάνω ποιά είσαι. Πιθανόν να "φροντίσουν" άλλες συνυποψήφιές σου να ενημερωθεί. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλές υποψήφιες αεροσυνοδοί που να ονομάζονται lina, να είναι από την Ελλάδα, να πέρασαν πρόσφατα τη συνέντευξη, να έχει προγραμματιστεί να περάσουν σύντομα τα test αγγλικών και να είναι 25 χρόνων.

Αυτά έχω να πω, φυσικά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης και επειδή νομίζω ότι ίσως όλα αυτά να μην αφορούν το φόρουμ προτίνω αν χρειαστεί να το συζητήσουμε περισσότερο να μιλήσουμε με πμ.
Φιλικα,
Φώτης

Dear Lina

μια πτήση για LA κρατάει περίπου 14 ωρες καθαρη πτήση. Με μια επιστροφή γυρω στις 12 ωρες, σημαινει 26 ώρες μονο πτηση (όχι απασχόληση) για κάθε "κεφάλι". Επί 3 που λες θα έκανε 78 ώρες τη βδομάδα. Κανενας δεν δουλευει στον κόσμο έτσι, πόσο μάλλον τα πληρωματα καμπίνας, όταν το οριο πτήσης το μηνα είναι γυρω στις 120, μάξιμουμ. Το αεροπλάνo μπορεί να κάνει τόσες πτήσεις , αλλά εσυ το πιο πιθανο είναι να κανεις 4 το πολύ 5 τέτοια ταξιδια το μήνα.

Ήθελα επίσης να σου πω, ότι μέχρι να μπεις στο αεροπλάνο και να πετάξεις ως ενεργό πλήρωμα, μπορει να κοπείς για 7849εκατομμυρια λόγους. Έκανες μια καλή αρχή με το πρώτο στάδιο συνεντεύξεων, αλλά τιποτα δεν ειναι αυτονόητο, ουτε καν οτι θα σου αρέσει εσένα της ίδιας η δουλειά, οταν και αν με το καλό θα την κάνεις στην πράξη.

Σου εύχομαι όντως να τα καταφέρεις,είτε με την Ελίτ είτε με οποιαδήποτε άλλη, αν σε ενδιαφέρει να ψαχτεις και αλλού, και να θυμάσαι πως το τακτ και η διπλωματία, είναι το πιο βασικό προσόν ενός ιπταμένου, μετά την ικανοτητά του για ασφάλεια πτήσης. (καταλαβες εσύ)

Καλή ψήφο και καλοτάξιδη

υγ. κ ισως τα πούμε στον αέρα

Το πρώτο πράγμα που εύχομαι είναι πραγματικά να μου αρέσει η δουλειά της αεροσυνοδού!Ευχαριστώ για της πληροφορίες κ τις ευχές,όσο για το τακτ κ την διπλωματία,εκεί που πρέπει να υπάρχει,υπάρχει.

"Το αεροπλάνo μπορεί να κάνει τόσες πτήσεις , αλλά εσυ το πιο πιθανο είναι να κανεις 4 το πολύ 5 τέτοια ταξιδια το μήνα."

Οι πτησεις αυτες ειναι με επιστροφη?
Επισης δεν απαντηθηκε το εξης ερωτημα: Ο μισθος για τα υπερατλαντικα ταξιδια αυτα που κυμαινεται?

διοτι και εγω περασα το interview και περιμενω να μου πουν τη ακριβη ημερομηνια που θα παω για το τεστ αγγλικων.

Αυτό το ερώτημα & κάποια άλλα θα κάνει μια γνωστή μου που θα πάει για συνέντευξη μάλλον μέσα στην εβδομάδα.Πάντως αν κάποιος έχει ιδέα για το τι παίζει πάνω κάτω ας ενημερώσει.

pandwra πότε πέρασες συνέντευξη?Γιατί όπως κατάλαβες ακόμα ψάχνουν κόσμο,φαντάσου εγώ πήγα Ιούνιο!