Δε θέλω να φανώ και εγώ "ελιτιστής"αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δε θα ήταν σκόπιμο να περιμένει πολύ βαρειά καμπάνα όποιον διασωθέντα εντοπίζεται με χειραποσκευή στο χέρι;Για έκθεση σε κίνδυνο κλπ κλπ.Μόλις μου θύμισε ένα αντίστοιχο βίντεο που είχα δει στη μία και μοναδική πτήση μου με Air China, που έδειχνε εικόνες εγκατάλειψης ενός ομοιώματος καμπίνας 747 σε πισίνα. Στην Ευρώπη των καμπινών χωρίς οθόνες, οι αερομεταφορείς βασίζονται στη λογική του ότι, όταν παρουσιαστεί ο κίνδυνος, ο επιβάτης θα προτιμήσει να σώσει τη ζωή του από το να πάρει την αποσκευή του μαζί. Το κακό είναι ότι με τον «εκδημοκρατισμό των αερομεταφορών» ο μέσος όρος του IQ στις καμπίνες, τείνει να καταποντιστεί (μη με παρεξηγείτε, δεν το λέω καθόλου ελιτιστικά). Θυμάμαι όταν η TK έκανε το «Ντου στο Κατμαντού», είχαν κυκλοφορήσει βίντεο που έδειχναν τους επιβάτες και πλήρωμα να εγκαταλείπουν την καμπίνα μαζί με τις χειραποσκευές τους και να κάθονται να παρατηρούν από κοντινή απόσταση το άτυχο και γεμάτο καύσιμα Α330.