Αεροσκάφος της JAL στις φλόγες

• Thread starter Thread starter AirFlightTravels
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μόλις μου θύμισε ένα αντίστοιχο βίντεο που είχα δει στη μία και μοναδική πτήση μου με Air China, που έδειχνε εικόνες εγκατάλειψης ενός ομοιώματος καμπίνας 747 σε πισίνα. Στην Ευρώπη των καμπινών χωρίς οθόνες, οι αερομεταφορείς βασίζονται στη λογική του ότι, όταν παρουσιαστεί ο κίνδυνος, ο επιβάτης θα προτιμήσει να σώσει τη ζωή του από το να πάρει την αποσκευή του μαζί. Το κακό είναι ότι με τον «εκδημοκρατισμό των αερομεταφορών» ο μέσος όρος του IQ στις καμπίνες, τείνει να καταποντιστεί (μη με παρεξηγείτε, δεν το λέω καθόλου ελιτιστικά). Θυμάμαι όταν η TK έκανε το «Ντου στο Κατμαντού», είχαν κυκλοφορήσει βίντεο που έδειχναν τους επιβάτες και πλήρωμα να εγκαταλείπουν την καμπίνα μαζί με τις χειραποσκευές τους και να κάθονται να παρατηρούν από κοντινή απόσταση το άτυχο και γεμάτο καύσιμα Α330.
Δε θέλω να φανώ και εγώ "ελιτιστής"αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δε θα ήταν σκόπιμο να περιμένει πολύ βαρειά καμπάνα όποιον διασωθέντα εντοπίζεται με χειραποσκευή στο χέρι;Για έκθεση σε κίνδυνο κλπ κλπ.

Θα έπρεπε, αλλά είναι ανέφικτο πρακτικά. Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να υπάρχει κάποιος που -μέσα στο χαμό- αντί να σώζει ζωές, θα ελέγχει ποιος βγήκε με χειραποσκευή από το αεροπλάνο.

Last edited by a moderator:
Μια χαρά γίνεται αφού όλοι θα μαζευτούν σε κάποιο χώρο μετα, θα δουν ποιοι έχουν χειραποσκευες.

Θα έπρεπε, αλλά είναι ανέφικτο πρακτικά. Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να υπάρχει κάποιος που -μέσα στο χαμό- αντί να σώζει ζωές, θα ελέγχει ποιος βγήκε με χειραποσκευή από το αεροπλάνο.

Σιγουρα.Το σκεφτόμουν βέβαια σε ένα στάδιο μετά το πέρας της καθεαυτό διάσωσης,της συγκέντρωσης σε έναν ασφαλή χώρο.Αν εμπαινε κανόνας οτι δε κρατας τιποτα.Και νομιζω εχει λογικη.Αν το αεροπλανο δε καταστραφει ολοσχερως, ανακτας τα αντικειμενα.Αν παλι καταστραφει,εχει σωθει η ζωη σου και των συνανθρωπων σου που προφανως αξιολογειται πολυ περισσοτερο απο οτιδηποτε ηταν μεσα και τελικα χαθηκε.