Αεροπορικό quiz 2012 by LEKPO1A

• Thread starter Thread starter LEKPO1A
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Αεροπορικό quiz 2012 by xristos

Τα turnpads σε Κοζάνη και Ικαρία φαίνονται στο AIP ως ενεργά...

gonso":3k6704up said:
Χρήστο θα στο έγραφα πμ, αλλα και εδώ δεν πειράζει . Αν θες, το επόμενο χριστουγεννιάτικο το κάνουμε μαζί . Το κάνουμε "airliners.gr Christmas quiz", μιας και είσαι και συντονιστής, και του δίνουμε νέα "αίγλη"

Μέσα, μέσα... θα αρχίσουμε να το ετοιμάζουμε κατά Σεπτέμβρη μεριά! Έχω και μερικές ωραίες ιδέες. :great:

Πάντως για την ιστορία του πράγματος να σημειώσω ότι μάλλον διαφωνώ με τον αποκλεισμό της Ικαρίας και της Κοζάνης από τις σωστές απαντήσεις της Ε18. Και αυτό γιατί και στα 2 αεροδρόμια δεν θεωρείται παλιό το turnpad που αποκλείουμε. Απλά υπάρχει μετατοπισμένο κατώφλι για τη μεν Κοζάνη κατά 181m στο διάδρομο 14 για την δε Ικαρία κατά 140m για το διάδρομο 01.

Λοιπόν την ερώτηση αυτή την έβαλα επίτηδες, ακριβώς τυγχάνει να έχω προσωπική εμπειρία από τα 2 turnpad (Κοζάνη και Ικαρία) τα οποία και "ακύρωσα". Έχοντας περπατήσει και στα 2, το μεν 3o turnpad της Κοζάνης είναι όντως το παλιό turnpad του 32, πριν αυτός επεκταθεί νοτιότερα, και δεν χρησιμοποιείται (στο όριο του διαδρόμου έχουν φυτρώσει χόρτα και έχει ξηλωθεί η άσφαλτος). Spinal γι αυτό που λες για το μετατοπισμένο κατώφλι στην Ικαρία (διάδρομος 01;;;) μήπως αναφερόσουν στην Χίο; Στην Ικαρία πρόκειται για το παλιό turnpad του 15, πριν αυτός επεκταθεί βορειότερα. Στο μέσο του turnpad υπάρχει λαμπτήρας ορίου διαδρόμου, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση του. Όσο για τη χρήση των turnpads αυτή κυρίως αφορά την προσγείωση (δυνατότητα στροφής των αεροσκαφών νωρίτερα στο διάδρομο για ταχύτερο backtrack and vacate). Σπάνια -νομίζω- βλέπουμε intersection take-offs (δλδ. απογειώσεις όχι από το τέλος του διαδρόμου) σε ελληνικά αεροδρόμια. Όσο για Ζάκυνθο, Καστοριά, Χιο και Νάξο, αυτά είναι full operational σε όλες τις περιπτώσεις. Θα επανέλθω με φωτογραφίες και τα αποσπάσματα από το AIP προσεχώς (mimithem δεν ισχύει αυτό που λες)! Όπως και να 'χει ήταν σίγουρα μια ιδιαίτερη ερώτηση, και δεν είναι εύκολο να διερευνηθεί από τον υπολογιστή του καθενός μας! :wink:

Μέσα, μέσα... θα αρχίσουμε να το ετοιμάζουμε κατά Σεπτέμβρη μεριά! Έχω και μερικές ωραίες ιδέες.

Απο το Σεπτέμβρη θα προετοιμάζουν το Χριστουγεννιάτικο κουίζ και έχουν και μερικές ωραίες ιδέες από τώρα! Σχόλιο:ΩΧ!

xristos":qve651na said:
Spinal γι αυτό που λες για το μετατοπισμένο κατώφλι στην Ικαρία (διάδρομος 01;;;) μήπως αναφερόσουν στην Χίο; Στην Ικαρία πρόκειται για το παλιό turnpad του 15, πριν αυτός επεκταθεί βορειότερα. Στο μέσο του turnpad υπάρχει λαμπτήρας ορίου διαδρόμου, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση του.
Ωπ sorry λάθος δικό μου εκ παραδρομής για την Ικαρία. Γι' αυτό άλλωστε δεν τη συμπεριέλαβα και στις απαντήσεις μου.
Όσον αφορά την Κοζάνη πάω πάσο αφού έχεις ιδία εμπειρία! Εγώ έχω χρόνια από τότε που το είδα με τα μάτια μου.

Κρίμα που δεν είχα χρόνο να δω και τις άλλες απαντήσεις αν και νόμιζα ότι είχα στείλει τουλάχιστον τις 15, μάλλον θα έκανα κάτι λάθος :evil: Χρήστο, και από εμένα ευχαριστώ για το quiz :P

Φιλικά

Δημήτρης