Αεροπορικό Κουίζ by Gonso

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Xεχε...εγω παλι το βρηκα ΕΔΩ το θεμα με τους Κουρηδες (γεια σου ρε Hastaroth!)
Αλλα αυτος ο ΠΑΕ-προεδρο-CEO εδω μου εχει κατσει.

Η πλακα ποια ειναι... Ψαχνοντας για το δημαρχο, ειχα μια υπονοια οτι ειναι του Μενιδιου, Κανω λοιπον αναζητηση για το ποιος ειναι ο δημαρχος Μενιδιου, και μου βγαζει καποιον Πρεβεζιανο, δημαρχο Μενιδιου-Αιτ/νιας το οποιο και εστειλα σαν πρωτη απαντηση στον Γκονζο (και πηρα το Χ μου, βεβαια!)

Και το σχολιο μου:
Το επομενο να το κρατουσαμε strictly civil? Γουότ δε φακ, στο airliners.gr ειμαστε! :wink:

Υπάρχουν και τα βιβλία (ευτυχώς) και όχι μόνο το ίντερνετ !

Tα συγχαρίκια...

Συγχαρητήριααααααα......με τη φωνή λαικής αοιδού...στον gonso και στον νικητή xristo!!!Άψογη οργάνωση,υψηλό επίπεδο συμμετεχόντων.Μαθαίνουμε παίζοντας!!!Πάντα τέτοια...;)

Το όλο θέμα του κουΐζ είναι τέλειο. Όπως και η προσπάθεια του φίλου gonso για την εκπόνησή του, φαντάζομαι, μεγάλη. Ένα μεγάλο μπράβο. Εκτός του ότι είναι πλατειά εκπαιδευτικό, δίνει και στον καθένα μας το πραγματικό μέτρο των γνώσεών του (ας μην το ομολογούμε ούτε σε μας!). Αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να το ψάξει κανείς βαθύτερα.
Π.χ. εγώ. Με μεγάλη χαρά έμαθα 2-3 πράγματα, ασήμαντα σαν ουσιαστική αεροπορική γνώση, σημαντικά όμως, από εγκυκλοπαιδική άποψη. Ποια; Τα κλασικά. Το bogie του 320 της Indian, τα winglets του 732, το logo της Air Tran, τον πρόεδρο της Λάρισας. :)
Επίσης, τελειοποίησα τις γνώσεις μου για άλλα που ήξερα, αλλά όχι τόσο καλά.
Θα ήθελα να προτείνω κάποια πραγματάκια, στα χνάρια του captainjumbo, που πιστεύω θα βελτιώσουν το όλο concept.
α) Επιβολή οριστικού deadline υποβολής των απαντήσεων. Αυτό απομακρύνει το άγχος ποιος θα απαντήσει πρώτος, μιας και όλοι έχουμε διαφορετικές υποχρεώσεις και ωράρια.
β) Να μην υπάρχει feedback των απαντήσεων των άλλων, αλλά ούτε και των δικών μας. Αυτό αυξάνει την αγωνία και μεγαλώνει την άμιλλα.
γ) Να μην δίνεται η δυνατότητα αλλαγής της απάντησης, όπως σε όλα τα τεστ.
δ) Να υποβάλλονται όλες οι ερωτήσεις μαζί. Μειώνει δραστικά τον κόπο του συντονιστή.
ε) Να ανακοινώνονται τυποποιημένες απαντήσεις των ερωτήσεων από τον συντονιστή και όχι η "ωραιότερη" διατύπωση και ποιός την υπέβαλλε πρώτος. Πρώτον γιατί η άποψη είναι υποκειμενική τις περισσότερες φορές και δεύτερον γιατί αφήνει μια δόση πικρίας σε άλλους συμμετέχοντες που απάντησαν σωστά. Κι ο σκοπός είναι η χαρά κι η απόλαυση. Εξαίρεση αποτελεί η προσθήκη στην απάντηση κάποιας ουσιαστικής γνώσης, που πρέπει να μάθουν όλοι.
στ) Κερδίζει όποιος απαντήσει σε όλα σωστά. Σε περίπτωση ισοψηφίας, τότε θα λαμβάνεται υπ' όψιν ο χρόνος υποβολής των ερωτήσεων.
Επίσης, στο μέλλον, θα μπορούσαν να υπάρχουν θεματικά κουΐζ που θα ωθούσαν μεγάλη μερίδα των μελών, που δεν είναι πιλότοι ή κάτι συναφές, αλλά αγαπάνε την αεροπορία, να συμμετάσχουν. Θέματα όπως αεροπορικά ταξίδια, γεωγραφικές γνώσεις, λαογραφία, ιστορία της αεροπορίας και πολλά άλλα, όρεξη νάχεις. Τρανό παράδειγμα ο aakunz, (ας με συγχωρήσουν άλλα, πανάξια στην πένα, μέλη), ο οποίος μπορεί να μην ξέρει λεπτομερώς τι είναι APU, ξέρει, όμως, τόσα άλλα!
Αυτά είχα να πω και να ευχηθώ πάντα ψηλό επίπεδο.

MerNion":3s8mb2ga said:
Εγώ πάλι δεν βρήκα στο internet τίποτα για την ερώτηση με τα αδέλφια με το learjet της Ολυμπιακής! Οτι και αν έβαλα στο google δεν μπόρεσα να βρω ονόματα.. και στο aviation-safety και στο airdisaster κλπ site απλά έλεγε 2/2 νεκροί.. Ονόματα πουθενά :( Και τώρα που ξέρω το επίθετο, πάλι τίποτα δεν βρίσκω.. Αλήθεια εσείς που το ξέρατε;

Ιδού: :arrow: https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?p=22329#22329

xristos":dhf0t81z said:
MerNion":dhf0t81z said:
Εγώ πάλι δεν βρήκα στο internet τίποτα για την ερώτηση με τα αδέλφια με το learjet της Ολυμπιακής! Οτι και αν έβαλα στο google δεν μπόρεσα να βρω ονόματα.. και στο aviation-safety και στο airdisaster κλπ site απλά έλεγε 2/2 νεκροί.. Ονόματα πουθενά :( Και τώρα που ξέρω το επίθετο, πάλι τίποτα δεν βρίσκω.. Αλήθεια εσείς που το ξέρατε;

Ιδού: :arrow: https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?p=22329#22329

Είδες για να σαι συντονιστής :P Δεν σου ξεφεύγει τίποτα :) :) :)

Πήγαινε στο google, πληκτρολόγησε "πιλότοι Ωνάση" και θα σου βγάλει τα ονόματα στην πρώτη επιλογή! Εύκολο να το βρεις, αν έχεις από πριν μια ιδέα περί τίνος επρόκειτο στη συγκεκριμένη πτήση.

gonso":c07pxrj2 said:
20)Ο κάπταιν-δήμαρχος της ΟΑ, βρέθηκε πρώτα από τον crazy pilot>
Σπύρος Στριφτός, Δήμαρχος Αχαρνών (Μενιδίου).
Να κλέισω λέγοντας ότι πρόκειται περί ενός ήρωα της αεροπορίας, καθώς ήταν αποκλειστικά κυβερνήτης του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη!!! (I am just kidding :lol: :lol: )

Update: Πλέον δεν υπάρχει δήμαρχος - πρώην κυβερνήτης ΟΑ στο λεκανοπέδιο Αθηνών. Ο κ. Στριφτός έχασε τη δημαρχία μετά το χθεσινό 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών :!:

:arrow: http://194.176.113.1/dimos.aspx?id=309

:lol: :lol: :lol:
Χρήστο με πρόλαβες. Τον κάψαμε/γρουσουζέψαμε τον καπετάνιο :lol: