Αεροπορικά μαργαριτάρια!

Re: Αεροπορικό δυστύχημα στη Μαδρίτη

Φίλε marko,
τα είπες απλά όλα.
Μερικά από αυτά είναι κορυφαιά για ανέκδοτα! :D :D
Όμως αυτό που θέλω να ρωτήσω επειδή το ξαναάκουσα κάπου και με παρεξένεψε, είναι δυνατόν να επιτρέπεται να πετάνε μόνο με κυβερνήτη;; Είναι εφικτό;;
Μου φαίνεται από τρελό έως εγγκληματικό!!
 
Re: Αεροπορικό δυστύχημα στη Μαδρίτη

Απλα τελειος!!!!!!!!! :thx: :thx: :thx: :thx:
 
Ωραιος ο Markos :great: :great: :great:

@gkatsou
Σε καμια αεροπορικη εταιρια,ακομα και στην χειροτερη της...Γκανας,δεν υπαρχει περιπτωση σε αεροσκαφος με θαλαμο που απαιτει 2 ατομα να πεταει μονο ενας. Απλα οπως εγραψε ο Markos,η μεταφραση ειναι αστα να πανε......

ο σημερινος προεδρος της ΕΣΗΕΑ ειχε πει καποτε "το Φαντομ που επεσε ηταν εκπαιδευτικο καθως ειχε 2 ατομα πληρωμα"...
Αυτα για την "φοβερη" δημοσιογραφια στην Ελλαδα....
 
Πάντως προβλέπεται σε περίπτωση έλλειψης συγκυβερνητών να γίνονται πτήσεις με δύο κυβερνήτες!
Οπότε το αεροπλάνο ναι μεν πετάει με δύο χειριστές αλλά χωρίς συγκυβερνήτη!
Ίσως αυτό να εννοούσε ο... ποιητής ;)
 
Και μετά λέμε τους δημοσιογράφους. Πέρα από την φωτογραφία (την οποίαν την έκλεψαν από δω ... για να δούμε αν απαντήσουν στο eMail μου) μου άρεσε η ονομασία της εταιρίας και ο τύπος αεροσκάφους... :wall:
 

Attachments

  • screenshot.gif
    screenshot.gif
    263,2 KB · Προβολές: 1.241
Καλα μιλάμε ο ενας κλέβει τον άλλο! Ξέρεις απο που το πηρε αυτό? όχι τη φωτό αλλά το κείμενο! Απο εδώ!

http://www.e-ptolemeos.gr/
Αν πάτε στην ενότητα Ρεπορτάζ στο κάτω μέρος έχει αυτό:

Ρεπορτάζ 17-3-09
H AIRWAYS ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ

Πέντε δρομολόγια εβδομαδιαίως Κοζάνη ? Αθήνα με σύγχρονα αεροσκάφη

Τη δρομολόγηση πέντε δρομολογίων από τις αρχές Ιουνίου, που θα συνδέουν την Κοζάνη με την Αθήνα, ανακοίνωσε χτες ο δήμαρχος Κοζάνης.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, υπογράμμισε ότι ξεκινά τη δραστηριοποίησή της στην περιοχή η αεροπορική εταιρία Airways, η οποία θα αρχίσει τα δρομολόγια από το καλοκαίρι. Ειδικότερα, πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες του επιβατικού κοινού με πέντε δρομολόγια εβδομαδιαίως στη γραμμή Αθήνα ? Κοζάνη. Κατά πάσα πιθανότητα η ώρα αναχώρησης από την Αθήνα προς Κοζάνη θα καθοριστεί στις 3 μ.μ. και η ώρα επιστροφής από Κοζάνη προς Αθήνα στις 4 μ.μ. Επίσης, η ίδια εταιρία που έρχεται να καλύψει τις αερομεταφορές και σε άλλες ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να δρομολογήσει τέσσερα δρομολόγια από και προς την Καστοριά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει αεροπορική κάλυψη ολόκληρο την εβδομάδα. Οι πτήσεις από και προς Κοζάνη θα γίνονται με σύγχρονα αεροσκάφη Lear Jet, με χρόνο πτήσης 30 με 32 λεπτά της ώρας, ενώ το εισιτήριο αναμένεται να καθοριστεί στην προσιτή τιμή των 100 ευρώ περίπου.
Υπενθυμίζεται ότι για τα προαναφερόμενα δρομολόγια της Airways, είχε ανακοινωθεί από το φθινόπωρο ότι θα άρχιζαν από 1η Ιανουρίου 2009. Ο λόγος που δεν κατέστη εφικτό κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον Π. Κουκουλόπουλο, είναι ότι δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα φωτισμού που είναι απαραίτητο να γίνουν στο αεροδρόμιο Κοζάνης. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια της νέας εταιρίας από τον Ιούνιο.



Οπότε φίλε Akis είδαμε και τους "δημοσιογράφους" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Όλα τα λεφτά όμως είναι το αεροσκάφος τυπου Lear Jet :thx: :thx: :thx:
 
Γεια σας κι απο μενα.

Βρήκα αυτό σε άρθρο του flash.gr......

........"Οσον αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει στο αεροδρόμιο της Σάμου με το μηχάνημα «Βίο Αρ» (ραδιοβοήθημα) τόνισε ότι θα αντικατασταθεί με πιο σύγχρονο «Ντι Φορ», το οποίο θα είναι και έτοιμο μέχρι τις 5 Μαίου και θα βοηθήσει στις νυχτερινές πτήσεις και στις περιπτώσεις κακοκαιρίας. Το μηχάνημα θα κοστίσει 320.000 ευρώ μαζί με το κόστος εγκατάστασης."

Πρόκειται για το VOR σε μια πιο....βιολογική του έκδοση? Ή για κάποιο μηχανημα όπως αυτά που πουλάει το telemarketing και τα λέει π.χ. ΒιοΤζίμ, ΒιοΜάσκλ κ.τ.λ??? :D
 
Καί όχι μόνο στο flash.gr αλλά και σε κάποιες free-press εφημερίδες... :rolleyes: :rolleyes:
 
Να συμπληρώσω κι εγώ ένα μαργαριτάρι που ακούστηκε απο μαθητή σχολής πιλότων:
".... θα παραμείνω για 10' στο (τάδε σημείο) στο FL2500...."

και η απάντηση που παραλίγο να πάρει..... "τότε να γυρίσεις στη συχνότητα του Houston γιατί δεν θα σε ακούει το Canaveral".... :D
 
Τραυματισμοί επιβατών Boeing από αναταράξεις

zougla.gr 22/6/2009


Έξι επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος τραυματίσθηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια ισχυρών αναταράξεων που συνάντησε στην πτήση του ένα αεροσκάφος Boeing Α330 της εταιρείας Qantas, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Hong Kong στο Perth.

Το περιστατικό συνέβη τέσσερις ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους, με 206 επιβάτες και 13μελές πλήρωμα, με αποτέλεσμα προς στιγμήν να προκληθεί πανικός. Οι τραυματίες δέχθηκαν ιατρικές φροντίδες εν πτήσει, ενώ το Boeing προσγειώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα.

«Ουδείς λόγος υπάρχει για κάποιον συσχετισμό ανάμεσα στο συγκεκριμένο συμβάν και άλλα συμβάντα που σημειώθηκαν σε αεροσκάφη Α330», τονίζει στο ανακοινωθέν της η Qantas.

Το συμβάν αυτό σημειώνεται 11 ημέρες μετά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε Airbus Α330-200 της αυστραλιανής εταιρείας χαμηλού κόστους Jetstar στη νήσο Guam, στον Ειρηνικό, έπειτα από ανάφλεξη στο πιλοτήριο.

Ελεος πια αυτοι οι δημοσιογραφοι......ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ
 
Top