Αegean: SX-DVA εκτός διαδρόμου στην Σαντορίνη 31.01.2005

• Thread starter psil
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δυστυχώς δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα σώσουμε τον κόσμο από τις αεροπορικές τραγωδίες. Πολλοί απο μας (και βάζω πρώτο εμένα)δεν δικαιούμαστε να φωνάζουμε και να κατηγορούμε πιλότους, όταν είμαστε άσχετοι σε τέτοια θέματα. Ούτε ο χειριστής θέλει να χάσει τη δουλειά του, τη ζωή του και να γίνει πρόξενος ατυχήματος, φαντάζομαι. Για να μην φτάνουμε στο επίπεδο Ευαγγελάτων, Λιάγκα κλπ. κλπ. προτείνω να αφήσουμε τις εξάρσεις κατά μέρος και τις κατηγορίες και να μιλήσουν αυτοί οι οποίοι ξέρουν.

Από την εμπειρία που έχω από αυτό το αεροδρόμιο (υπηρέτησα 6 μήνες, δεν είμαι πιλότος, δεν δικαιούμαι να κατηγορήσω κανέναν) ξέρω μόνο ότι το βόρειο άκρο καταλήγει σε γκρεμό με δρόμο από κάτω, ενώ το νότιο (προς Καμάρι) καταλήγει σε φράχτη που το χωρίζει από τους αμπελώνες.

Αν υπέστησαν φθορές οι αριστεροί τροχοί καθώς το αεροπλάνο βγήκε από τον κυρίως διάδρομο κατά τη στροφή, αυτό συμαίνει ότι το RJ προσγειώθηκε με κατεύθυνση προς τα νότια αφού ο παράλληλος διάδρομος που οδηγεί στον αεροσταθμό είναι δυτικά του κύριου και ότι για να μπεί σε αυτόν έπρεπε να στρίψει δεξιά. Ισχύει όντως ότι προσγειώθηκε με κατεύθυνση προς νότιο ρε παιδιά; Συνήθως η κατεύθυνση προς νότια στη Θήρα γίνεται όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες (ας επιβεβαιώσει κάποιος). Αντίθετα, με ομαλές καιρικές συνθήκες τα jet πετούν μέχρι την Ανάφη, κάνουν στροφή προς τα δυτικά και μετά προς τα βόρεια για να ευθυγραμμιστούν με το διάδρομο. Τα δε ελικοφόρα συνήθως κάνουν αυτή τη στροφή έξω από το Καμάρι.

Ισχύει αυτό ????? Εγώ πάντως δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο αφού στο τέλος είναι ο τεράστιος εκείνος βράχος......όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις που έχω δει στη Σαντορίνι ήταν με κατέυθυνση βόρεια

Ο βράχος είναι 4-5 χλμ από το νότιο άκρο του διαδρόμου

Re: Telika ti ginetai?

el-greco":2f5cjres said:
Ti elega ego prin 2 meres?????

Tora pou ine afti pou me katigorousan????Tora kribonte oli......
Kala kanete na sas po.Rezili ginate,na trepeste :evil:

Ti allo na po???Mesa se toso mikro hroniko diastima eginan afta....mono enan na sas po...stamatiste me aftes tis blakies gia na min sinbi tipota hirotero kai trehoun meta okogenies.................!!!!

ELEOS PIA!!!
Kati then pai kala stin A3,prepi to thema na sizitithi..kai me tin tileoaris gia na mathi olos o kosmos pos douleii i A3 :stupid:

pesta xrisostome

Πάντως δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα δυο ατυχήματα σε διάστημα δυο ημερών :stupid:
Τι νομίζετε θα επηρεασθεί το επιβατηγό κοινό από τα ατυχήματα :?:

ΚΟΣΤΑΣ1

1) Δεν ήταν ατυχήματα, ήταν συμβάντα
2) Δεν έχεις χιούμορ :D

el-greco":n6ji8fur said:

Ti allo na po???Mesa se toso mikro hroniko diastima eginan afta....mono enan na sas po...stamatiste me aftes tis blakies gia na min sinbi tipota hirotero kai trehoun meta okogenies.................!!!!

ELEOS PIA!!!
Kati then pai kala stin A3,prepi to thema na sizitithi..kai me tin tileoaris gia na mathi olos o kosmos pos douleii i A3 :stupid:
Εγώ πάντα το έλεγα, ότι για τόσο σοβαρά θέματα όσο η ασφάλεια πτήσεων πρέπει να έχουν δικαίωμα λόγου ΜΟΝΟ όσοι όντως ξέρουν και όχι όσοι υποθέτουν, "άκουσαν κάτι" και, γενικά, σπαταλούν το χρόνο μας με άχρηστες κινδυνολογίες. Δε χρειαζόμαστε "ειδικούς" διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων που ξεπετάγονται από το πουθενά, ψάχνοντας :hello?: κρυμμένες αεροπορικές συνομωσίες. Θα βγουν πορίσματα για όλα αυτά τα συμβάντα. Όταν τα διαβάσουμε, θα δούμε τι ακριβώς συνέβη και ποιος έφταιγε. Εδώ μπορούμε ίσως να γράφουμε τι συνέβη, αλλά όχι το γιατί.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα:
OveLix":n6ji8fur said:
Όλοι οι πιλότοι της Aegean πρέπει να πληρώσουν υπέρβαρο
:great:

Re: Telika ti ginetai?

ΚΟΣΤΑΣ1":3df57heb said:
el-greco":3df57heb said:

ELEOS PIA!!!

pesta xrisostome

Μάλιστα. Κύλισε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι. Συνεχίστε, φωστήρες μου, η ΙΑΤΑ και ο ICAO παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα λεγόμενα σας...

:evil: :evil: :evil: