Aegean: Επίναυλος καυσίμου

Σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες οι όποιες διακυμάνσεις της εμπορικής τιμής του καυσίμου δεν επηρεάζουν άμεσα την τιμή με την οποία αυτές προμηθεύονται τα καύσιμά τους. Ο λόγος ακούει στο όνομα hedging (ισοστάθμιση). Οι εταρείες υπογράφουν συμβόλαια μακράς διάρκειας (για ένα χρόνο, δύο...) σε προκαθορισμένη τιμή. Αυτό μπορεί να είναι καλό όταν η τιμή ανεβαίνει, όχι όμως όταν κατεβαίνει, γιατί εξακολουθούν να προμηθεύονται στην προκαθορισμένη τιμή. Άρα κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει και τώρα.

Δεν είναι σε θέση να γνωρίζω τι έχει ή τι δεν έχει συμφωνήσει οποιαδήποτε εταιρεία. Άλλες επαφίενται αποκλειστικά στο hedging, άλλες σε κάποιο (μικρό ή μεγάλο) ποσοστό.

Δεν ξέρω, τι είναι πάλι αυτή η νέα αύξηση των δύο ευρώ που έχει προσθέσει στις πτήσεις της από το Ελευθέριος Βενιζέλος η Αιγαίου.
Κάτι, ακουγόταν για μείωση των τελών από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας... τώρα γιατί από την Αθήνα αυτή η αύξηση εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω!!! Επίναυλος ή τέλη αεροδρομίου?

BTW η νέα αυξηση (Φόροι/λοιπές χρεώσεις) στην Α3 ειναι τρια ευρώ!!! και χωρις να ειμαι 100% σιγουρος εχω την εντυπωση οτι μπηκε και απο ΟΑ...
Οσο για τη μείωση των τελών από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας ηταν να τεθεί σε εφαρμογή από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο και αφορουσε και τις πτησεις εσωτερικου αλλα προς το παρον ουτε φωνη ουτε ακροαση... :)

Έχει ανέβει κάποιος από τους φόρους που εισπράττει ο ΑΙΑ. Δεν έχει καμία σχέση με επίναυλο καυσίμου ή τους φόρους υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Όλο και πιο ανταγωνιστικό γίνεται το ΑΙΑ :shock: :shock:

Μιλάμε για αύξηση €0,15 στο φόρο WP, τον οποίο εισπράττει ο ΑΙΑ. Κατά τ' άλλα δε βλέπω καμμία άλλη αύξηση...

Δεν εμφανίζεται όμως η αύξηση κατά 0,15 στις τιμές. Για την ακρίβεια π.χ. τα promo εισιτήρια τω 39 ευρώ έχουν πετάξει στα 41,99.
Αντίστοιχη αύξηση υπάρχει και στις Αθηναϊκές αερογραμμές. Αν το ψάξεις λίγο περισσότερο θα το δεις!

Όντως, ο ίδιος φόρος (WP), τον Ιούλιο ανεβαίνει στα €12,56, από τα €10,20 που είναι σήμερα και τα €10,35 που θα είναι τον Ιούνιο...

Και πάλι όμως, δεν έχει σχέση με την Α3, επηρεάζει όλες τις εταιρείες. (Είμαστε off εδώ).

Ανέβηκε και ο WP και ο WQ:

PASSENGER TERMINAL FACILITIES CHARGE * WP *
---------------------------------------------

*** EFF FOR TICKETS ISSUED ON/AFTER 21MAY09 FOR TRAVEL
ON/AFTER 01JUL09 PASSENGER TERMINAL FACILITY CHARGE INCREASED
AS FOLLOWS***

- INTERNATIONAL SERVICES EUR 15.18
- INTRA GREECE SERVICES EUR 12.56

SECURITY CHARGE * WQ *
------------------------

*** EFF FOR TICKETS ISSUED ON/AFTER 21MAY09 FOR TRAVEL
ON/AFTER 01JUL09 THE SECURITY CHARGE INCREASED AS FOLLOWS :

- INTERNATIONAL SERVICES ... EUR 5.00
- INTRA GREECE SERVICES .... EUR 5.45

Αυτό βεβαια απο το σύστημα της ΟΑ,αλλα το ιδιο ισχυει για ολες τις αεροπορικες.