Aegean Cabin Crew

Mάλλον αυτές που μας απαντάνε είναι κομπλεξικές αεροσυνοδοί της Αιγαίου κ τις θίξαμε επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι φυσιολογικός ο τρόπος επιλογής προσωπικού και νομίζουν επειδή έτυχε κ τις πήραν ότι είναι κάτι ανώτερο και εμείς γκρινιάζουμε, ενώ εμείς μιλάμε με γεγονότα και τίποτα άλλο. Λοιπόν σας αρέσει ή όχι έχω περάσει και από 3 άλλες εταιρείες συνέντευξη και έτσι δεν ήταν καμία, ήταν πολύ επαγγελματίες οι άνθρωποι, μέχρι και η low cost Ryanair ήταν πιο φυσιολογική, απορώ για τα βραβεία της Αιγαίου, πως τα παίρνουν κάθε φορά. Atr42 μη τα παίρνεις, ας τους να φωνάζουν.

Bfb είναι όλα σωστά που λες αλλά ειλικρινά η Αιγαίου παίρνει το χαμηλό επίπεδο για να μη φύγει, ας μη γελιόμαστε. Πόσες είναι με φυσιολογικά Αγγλικά ή κάτι καλό σε μορφωτικό επίπεδο; Και κανείς δε θα πάει να παίρνει 800 όταν έχει πλούσιο βιογραφικό. Αυτό θέλω να πω. Αλλά υπερασπίζομαι και τους υποψήφιους που πραγματικά ήθελαν την θέση και δε τους δόθηκε μια ευκαιρία να δείξουν όσα αξίζουν και δεν είναι τυχαίο το ότι όσα πιο λίγα έχεις τόσο το καλύτερο για αυτούς. Μη τρελαθούμε. Καλώς ή κακώς σερβίρεις και καθαρίζεις στο τέλος... Δεν είσαι κάτι... Και σε 5 χρόνια που δε θα μπορείς να είσαι αεροσυνοδός; Tι θα γίνει; Παιδιά αφήστε την Αιγαίου και πάτε στο εξωτερικό σε άλλη εταιρεία ή ψαξτε κάτι με τα πτυχία σας, τα μεταπτυχιακά σας κλπ., αξίζετε παραπάνω.

Ετσι πιστεύω και εγω! Γιατι ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω με ποια κριτήρια τους παίρνουν.

Στέλλα, προσωπικά δεν είμαι ούτε αεροσυνοδός ούτε και πρόκειται να γίνω. Αλλά έχω περασει το λούκι που περιγράφει πιο πάνω πριν βρω Ελλάδα μια αξιοπρεπή δουλειά που θα μου δώσει τα απαραίτητα για να γίνω χειριστής. Και δεν θα το κάνω για τα χρήματα αλλά επειδή είναι το όνειρο μου. Ίσως να μην τα καταφέρω αλλά θα έχω προσπαθήσει.

Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη εταιρεία τα στάνταρ επιλογής αεροσυνοδων. Εγώ μίλησα μαζί τους για να δω προοπτική δουλειάς πριν ξεκινήσω να χαλάσω ένα μεγάλο ποσό. Και δεν είναι μια εταιρεία που μπορώ να υπολογίσω για ενδεχόμενη δουλειά στο μέλλον. Ζητάνε ώρες κλπ πράγματα που δεν θα έχω, οπότε ούτε καν θα απευθυνθώ αν δεν έχει αλλάξει κάτι γιατί δεν πρόκειται να με πάρουν.

Όμως έχω βρει αεροπλάνα για άπειρους χειριστές. Εκεί θα πάω και θα περάσω μια ακόμα δοκιμασία για μια ακόμη φορά για να μαζέψω εμπειρία και να έρθω είτε στην Aegean είτε σε άλλη που να πιάνει αεροδρόμιο στην Ελλάδα. Ή τέλος πάντων να είναι από αυτές τις εταιρείες που ακούγονται καλά σχόλια για τη συντήρηση των αεροπλάνων τους.

Κοίταξε το μήπως ισχύει και στο υπόλοιπο πλήρωμα. Επίσης υπάρχει πτυχίο που μπορείς να πάρεις για πλήρωμα καμπίνας, ίσως να βοηθάει.

Σχετικά με την αμοιβή που λες ισχύει. Αν θες να μην σου γυρίσει εναντίον σου κάποιο προσόν σου ξεκαθαρίζεις ότι δεν χρειάζεται να ληφθεί υπόψη για το επίπεδο του μισθού. Αλλά μόνο σαν κριτήριο ικανότητας και επιλογής.

Γενικά με τα αεροπλάνα δεν αξίζει να ασχοληθείς αν δεν σου αρέσει η πτήση και το ταξίδι. Άποψη μου, αλλά υπάρχουν καλύτερες δουλειές στο έδαφος με καλύτερα χρήματα. Ακόμα και άτυχος να είσαι αν προσέξεις βρίσκεις.

Αν σου αρέσει, δυστυχώς θα θυσιάσεις χρήματα για να το ακολουθήσεις. Όσες δουλειές για νέους έχω βρει έχουν ασχημους μισθούς και ίσως αμφίβολης ασφαλείας αεροπλάνα... Πραγματικά βλέποντας τα καταλαβαίνω τι τρέλα πάω να κάνω. Σε καμία περίπτωση αν δεν το "αγαπούσα " δεν θα το έκανα. Ίσως βέβαια αν είχαν χρήματα για σχολή εξωτερικού να είχα ελπίδες για πρώτη δουλειά σε καλή εταιρεία.

Πω πω Στέλλα είσαι πολύ μεγάλη περίπτωση εσύ.
Έτσι και σε φτύσει γκόμενος δηλαδή τι θα κάνεις? Θα του κάψεις το αυτοκίνητο?
Εδω σε μια συνέντευξη απέτυχες και σκούζεις σαν χαροκαμένη χήρα σε ταινία της Κλακ φιλμς.
:shock: :? :rolleyes: :with:

Eγώ για εμπειρία πήγα , ούτε με νοιάζει για τα 750-800... ΆΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ... ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ... ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ. ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.

Μη προσπαθείς άλλο, απέδειξες περίτρανα πόσο χαζογκόμενα και τσαχλοκούδουνo είσαι.
Πήγες, σε τσέκαραν και σε εφτυσαν.
Δεν τους πήρε πάνω απο 5-10 λεπτά οπως και σε εμάς εδω δεν χρειάστηκαν πάνω απο 2-3 ποστ σου για να φτάσουμε στο ιδιο ακριβώς συμπέρασμα.
Τώρα τραγούδα πως τάχα μου πήγες για την ...εμπειρία και κολοκύθια τούμπανα.
Σου κατσε βαριά η χυλόπιτα, πιες σοδιτσα.
Neeeeext!

Εγώ που δεν είμαι recruiter, θα σας έκοβα όλες. Μα όλες μιλάμε. Ο λόγο πολύ απλός. Αποτύχατε παταγωδώς, στο κυριότερο μέρος της δουλειάς σας, που είναι Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της πτήσης. Δε με νοιάζει καθόλου αν είστε όμορφες, χοντρές, ξανθές, με τατουάζ ή όχι. Να πετάξω με ασφάλεια θέλω, όχι να π%^%^%$ήξω . Αν ήθελα το δεύτερο, θα νοίκιαζα biz jet.

Αποτύχατε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ γιατί δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μία απλούστατη "κρίση" σε ένα ανώνυμο forum. Σας κόψανε και πήρατε τα πατόφτυαρα για θάψιμο, σας είπε λογάκια ο διχειριστής και αμέσως "διαγράψτε με , τσόλια, σαχλές , θα σκίσω τα καλτσόν μου". Σας λένε ότι σας βλέπουν κι εσείς περι άλλων τυρβάζετε. Αφού λοιπόν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το τσίρκο εδώ μέσα, πως λοιπόν θα σας εμπιστευτεί η Aegean κι η κάθε Aegean την ασφάλεια των πελατών της όταν κάτι σοβαρό ξεσπάσει στον αέρα ?
Τις περισσότερες σας θέλουν τώρα για την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται, που θ' αρχίσουν τα δρομολόγια στη Ρωσσία. Πως λοιπόν η μικρή Stella1989 ή η Vla και το συνάφι της, θα αντιμετωπίσουν τον 2μετρο Ιγκορ απο τα Ουράλια, που θα τραγουδάει κάργα σουρωμένος το "Ότσι Τσόρνια" βρίζοντας, κλάνοντας, φτύνοντας και κατουρώντας τους γύρω του ? Θα του δώσουν καραμελίτσα ή θα του κάνουν τα γλυκά ματάκια ?

Αυτά βλέπουν οι recruiters, σας σταμπάρουν ΠΟΛΥ πριν τη συνέντευξη και μετά τα γνωστά. Ε δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ποιά είναι η Stella1989. Πόσες Στέλλες που γεννήθηκαν το 1989 πάνε στη συνέντευξη ?

Οπότε, δυστυχώς για σας που δεν επιλεγήκατε, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ για μας που ΔΕΝ επιλεγήκατε.

Εσυ που ξέρεις πως θα αντιμετώπιζα αυτο το περιγράφεις;;; Με ξέρεις μήπως; Αφου με ξέρεις θα ξέρεις οτι μιλάω άπταιστα ρωσικά, και θα μου ήταν πολυ πιο εύκολο να ηρεμήσω τον επιβάτη.
Και αυτο που περιγράφεις δεν υπαρχει, μήπως αυτος ο Ιγκορ θα εχει και την αρκούδα στην χειραποσκευή;

Καταρχάς κανένας δεν σας απείλησε εδώ μέσα, είμαστε μια μεγάλη παρέα από ολόκληρη την Ελλάδα και μη, είμαστε πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές, μηχανικοί, ελεγκτές, recruiters, εξεταστές, παιδιά από το operation, από την ΥΠΑ, από τα καφέ των αεροδρομίων, planespotters, simmers, συλλέκτες έως και καθαρίστριες. Αυτό που συμβαίνει με το διαδίκτυο, είναι ότι δεν μπορεί να αποδοθεί το συναίσθημα και η πρόθεση πίσω από τα γραφόμενα, μπορεί κάποιος να γράψει κάτι με όλο τον σεβασμό και την ευγένεια όμως από τα γραφόμενα να φανεί ότι σας την λέει.

Ένας από τους λόγους που σας λένε, όπως και εγώ έχω πει, ότι οι recruiters διαβάζουν τα πάντα εδώ, δεν είναι ούτε για να σας απειλήσουν, ούτε για να σας αποθαρρύνουν, είναι για να προσέχετε τι γράφετε καθώς και να βγάλετε μια όμορφη εικόνα.

Ναι ο recruiter, είναι ικανός μόνο που σε βλέπει να καταλάβει και να αποφασίσει εάν θα εργασθείς για την εταιρεία, και αυτό διότι όπως είπαμε στο παρελθόν, η δουλειά της αεροσυνοδού και του ιπτάμενου φροντιστή, δεν είναι να πουλάει αρώματα prada και να βγάζει σέλφι, είναι να μεριμνά συνεχώς για την ασφάλεια σας. Πρέπει να είναι ικανός να εκκενώσει ένα αεροσκάφος μέσα σε 90 δεύτερα, έχει υπό την επίβλεψη του 50 επιβάτες max, πρέπει να γνωρίζει πως να αντιδράσει σε περίπτωση αεροπειρατείας, να μπορεί να διακόψει έναν τσακωμό, και το καθήκον/ευθύνη του δεν σταματά εκεί, αλλά και εκτός του αεροσκάφους, πχ. εάν γίνει μια προσθαλάσσωση να μπορεί να συγκεντρώσει τους επιβάτες του στις φουσκωτές βάρκες, να μπορεί να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου για βοήθεια, είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια, πόσες φόρες ακόμα να το πούμε, καθώς και πόσοι από εμάς. Οπότε ναι, ο recruiter πρέπει να μπορεί να κρίνει μόνο με ένα βλέμμα, γιατί αυτός είναι υπεύθυνος για το ποιοι άνθρωποι θα καλύψουν αυτές τις σημαντικές θέσεις, και αυτός θα λογοδοτήσει στο τέλος.

Έπειτα το γεγονός ότι δεν σας επέλεξαν (όσο και να μην θέλετε να το παραδεχτείτε, γεγονός το κάνατε και σας πείραξε αρκετά), δεν σημαίνει ότι δεν έχετε τα απαραίτητα προσόντα για να καλύψετε αυτήν την θέση, ίσως απλώς οι θέσεις να είναι λίγες και ο λαός πολύς. Και ναι, ο θεός δεν μπορεί να καταλάβει τα πάντα για σένα με μία ματιά, γιατί πρώτα σε έχει καταλάβει διαβάζοντας την καρδιά σου. Μην ζορίζεστε ορέ εκεί έξω. Εύγε.