ACARS Server in Athens

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

MerNion

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Website
athensairport.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί 24/7, ACARS server στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής έχεις "πιάσει" πάνω από 1200 μοναδικές πτήσεις και συνεχίζει.
Διαθέσιμο προς το παρόν μόνο μέσω της web εφαρμογής (σύντομα και με acars clients, λόγω χαμηλής μνήμης του μηχανήματος) εδώ:

http://213.5.161.252:8080/

sygnomi gia tin hazi mou erotisi ?? :4:

ti einai auto ??

Μιας και μολις προσφαταμπηκα κ εγω στο παιχνιδι των ACARS, εξηγησε μου σε παρακαλω, η χρησιμοτητα ενος ACARS server ποια ειναι? Σε τι ωφελει καποιον που λαμβανει ΑCARS?

(εκτος κ αν απαντησει καποιος αλλος που εχει καει εδω κ καιρο με αυτα... :wink: )

Στο ΦιΦι εχει πιο συχνο update αποτι στο ΙΕ.. ;)

seven4seven":foza6493 said:
Μιας και μολις προσφαταμπηκα κ εγω στο παιχνιδι των ACARS, εξηγησε μου σε παρακαλω, η χρησιμοτητα ενος ACARS server ποια ειναι? Σε τι ωφελει καποιον που λαμβανει ΑCARS?

(εκτος κ αν απαντησει καποιος αλλος που εχει καει εδω κ καιρο με αυτα... :wink: )

Ουσιαστικά με έναν ACARS server ο καθένας μας μπορεί να αναμεταδίδει στο διαδίκτυο τα ACARS που λαμβάνει, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο MerNion ότι λαμβάνει από την Αθήνα και να το βλέπεις μέσα από τον browser σου. Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό τον server http://pennineacars.no-ip.info:8080/ με βάση το Sheffield με 3000+ πτήσεις για την 31/08 :shock: . Λέμε κι εμείς οτι τρέχουμε Acarsd...

seven4seven":263np036 said:

Για τον ίδιο λόγω που κάποιος κάθεται και χαζεύει τον ουρανό, κάποιος άλλος ακούει τις συνομιλίες τον πιλότων με τον πύργο, κάποιος άλλος ψάχνει realtime στοιχεία για την θέση αεροπλάνων κλπ κλπ.. Περιέργεια πάνω απ' όλα.. Τουλάχιστον γι' αυτό το ξεκίνησα και εγώ.. Να δω τι "λένε" μεταξύ τους τα αεροπλάνα και οι σταθμοί εδάφους..
Ασε που έτσι γνωρίζεις και τι πετάει πάνω από την Ελλάδα και αν σας δείξω αποσπάσματα από τα log θα τρελαθείτε με το τι έχει περάσει... :P

ansarigi":y8o2qge1 said:
Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό τον server http://pennineacars.no-ip.info:8080/ με βάση το Sheffield με 3000+ πτήσεις για την 31/08 :shock: . Λέμε κι εμείς οτι τρέχουμε Acarsd...

Ε λογικό είναι.. Και εδώ αν είχαν όλα τα ελληνικά αεροπλάνα (που δεν έχει κανένα) τέτοια δυνατότητα, σίγουρα θα ήταν ΠΟΛΛΕΣ παραπάνω οι πτήσεις που θα έπιανα..

MerNion":2pbr9yfo said:
seven4seven":2pbr9yfo said:

Για τον ίδιο λόγω που κάποιος κάθεται και χαζεύει τον ουρανό, κάποιος άλλος ακούει τις συνομιλίες τον πιλότων με τον πύργο, κάποιος άλλος ψάχνει realtime στοιχεία για την θέση αεροπλάνων κλπ κλπ.. Περιέργεια πάνω απ' όλα.. Τουλάχιστον γι' αυτό το ξεκίνησα και εγώ.. Να δω τι "λένε" μεταξύ τους τα αεροπλάνα και οι σταθμοί εδάφους..
Ασε που έτσι γνωρίζεις και τι πετάει πάνω από την Ελλάδα και αν σας δείξω αποσπάσματα από τα log θα τρελαθείτε με το τι έχει περάσει... :P

Psssst.... Για τον server συγκεκριμένα ρωτησα. Το τι σημαινει ACARS reception το έμαθα πρόσφατα,και το τι σημαινει VHF monitoring το ξέρω απο το 1994. :wink:

MerNion":2totlbi5 said:
ansarigi":2totlbi5 said:
Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό τον server http://pennineacars.no-ip.info:8080/ με βάση το Sheffield με 3000+ πτήσεις για την 31/08 :shock: . Λέμε κι εμείς οτι τρέχουμε Acarsd...

Ε λογικό είναι.. Και εδώ αν είχαν όλα τα ελληνικά αεροπλάνα (που δεν έχει κανένα) τέτοια δυνατότητα, σίγουρα θα ήταν ΠΟΛΛΕΣ παραπάνω οι πτήσεις που θα έπιανα..

ACARS εκπέμπουν τα 340 της Ολυμπιακής... Τρέχω πολύ καιρό τώρα το Acarsd και έχω καταλήξει στο οτι και όλα τα ελληνικά αεροσκάφη να έστελναν ACARS 3000+ πτήσεις σε μια ημέρα δεν θα "χτύπαγαν", απλώς θα γινόταν λιγάκι πιο ενδιαφέρον για εμάς...