Xρεώνουν comission σε μας για την αγορά του εισιτηρίου???

• Thread starter Thread starter koumar
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

koumar

Low-Cost-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
TUR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
istA
Ρε παιδιά μόλις πήγα να κάνω μια κράτηση από το airtickets και μου χρέωσαν 3% επιβάρυνση για χρήση πιστωτικής κάρτας. Καλά είναι δυνατόν?? Δεν ξέρω αν το κάνουν κι άλλοι αλλά το βρίσκω κακό. Δηλαδή μια πτήση 1000 ευρώ την πληρώνω 30 ευρώ παραπάνω? Το κάνουν και άλλοι αυτό?

Μήπως πλήρωσες με American Express;

Nαι. Αλλά τι πάει να πει αυτό? Είναι οκ??

Το airtickets στην επιλογη πληρωμης με πιστωτικη καρτα American Express γραφει διπλα οτι υπαρχει επιβαρυνση 3% (πριν προχωρησεις στην πληρωμη)!
Την εκανες την κρατηση?
Αν δεν την εκανες, υπαρχουν αλλα on-line πρακτορεια οπως το figame.gr και το expressholidays.gr που δεν καμια επιβαρυνση στην American Express!

koumar":35k273tp said:
Nαι. Αλλά τι πάει να πει αυτό? Είναι οκ??

Θα μπορούσε να σου λέει ότι δεν υποστηρίζει AmEx και να τελειώνει η υπόθεση.
Αυτό λέει ότι την υποστηρίζει, αλλά επειδή προφανώς επιβαρύνεται με μεγαλύτερη προμήθεια από Visa/Master για τις AmEx, σου το χρεώνει παραπάνω.

Κανονικά βέβαια (τουλάχιστον για Visa/Master) ο έμπορος δε μπορεί να χρεώνει παραπάνω για συναλλαγή με κάρτα, αλλά ίσως η AmEx να μην έχει τέτοιο περιορισμό στους όρους της.

Υπαρχει καποιος τραπεζικος κανονας που δηλωνει οτι με Visa/Mastercard δεν θα επρεπε ο εμπορος να χρεωνει παραπανω στην Ελλαδα ή ειναι απλα συμφωνια κυριων;

Όταν σε(μικρά/μεσαία) εμπορικά καταστήματα το ποσοστό που κρατούν οι τράπεζες(αμοιβή δική τους + αμοιβή VISA/MASTER κ.λ.π.) είναι απο 1 εως 2,5 %, το 3% για μια μεγαλύτερη εταιρία μοιάζει πολύ.Όμως τα θέματα προμηθειών είναι αποτέλεσμα διμερών συμφωνίων αφενός μεν μεταξύ κάθε τράπεζας με VISA/MASTERCARD/MAESTRO/AMEX κ.λ.π. αφετέρου δε μεταξύ τράπεζας και εμπόρου και δεν υπάρχει γενικός τραπεζικός κανόνας.

Κοιτάξτε. Εμένα όταν οποισδήποτε έμπορος μου δίνει μια τιμή για να πάρω ένα παντελόνι και μου λέει ότι έχει πιστωτική πρέπει να αναλαμβάνει το κόστος προμήθειας. Αλλιώς να πει ότι δε θέλω συνεργασία με την amex. Δηλαδή τη συνεργασία είναι αυτή? Στη δική μου πλάτη?? Δε συμφωνώ καθόλου. For the records έκλεισα από το figame.gr που είπε ο φίλος ο red fly χωρίς επιπλέον προμήθεια. Εϊμαι αυστηρός??

Ελεύθερη αγορά είναι. Έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι αυστηρός όταν ΕΣΥ θεωρείς ότι δεν αξίζει να δώσεις τα λεφτά σου. Δεν βρίσκω τίποτα μεμπτό πάντως αφού σε προειδοποιούν! Εσύ καλώς επέλεξες την πιο φθηνή επιλογή!

Δες το όμως και αλλιώς! Ανταγωνισμός υπάρχει και μεταξύ των παρόχων πιστωτικών καρτών! Αν π.χ. η AmEx δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να δεις και αν οι MasterCard και Visa σε βολεύουν καλύτερα!