Το λακωνίζειν...

• Thread starter Thread starter George
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

George

V.I.P.-Class-Member
Θέλω να κάνω μία παρατήρηση σχετικά με το τι διαβάζουμε σε πολλά posts τον τελευταίο καιρό.

Υπάρχει μία τάση να γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν, δεν ίσχυαν ποτέ και δεν πρόκεται ποτέ να ισχύσουν σε διάφορους τομείς της -πολιτικής ή και πολεμικής- αεροπορίας. Υπάρχει επίσης η τάση να δίνεται (παθητική φωνή) έμφαση σε κάποια γεγονότα ή καταστάσεις που μονομερώς ενόχλησαν κάποιον, αλλοιώνοντας εντελώς την εικόνα μιας σχολής, μιας εταιρίας ή δεν ξέρω και γω τι άλλο (βλ. πρόσφατο σχετικό θέμα με τη ΣΙ).

Ανακρίβειες και πολυλογίες ατελείωτες και πράγματα που γράφονται μόνο και μόνο για να αυξηθεί ο αριθμός των posts χωρίς ουσία. Ή -ακόμη χειρότερα- για να βγάλει ο καθένας τα απωθημένα του, όταν το μόνο που τελικά αποδεικνύει είναι τη χαρακτηριστική του ημιμάθεια! Και όλα αυτά συχνά σε ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία τελικώς κλειδώνονται γιατί έχουν ξεφύγει τελείως!!!

Κανείς μας δεν είναι άγιος και κανείς δεν είναι παντογνώστης! Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές περίτρανα... Επειδή, όμως, είναι κουραστικό και ενοχλητικό να βλέπουμε διαγωνισμούς ανακρίβειας που καταλήγουν πάντα σε κοκορομαχίες, ας προσπαθήσουμε να ελέγχουμε τι γράφουμε. Πριν πατήσουμε το "Υποβολή" υπάρχει και το "Προεπισκόπιση". Και όταν υπάρχουν ερωτήσεις και απορίες, ας τίθενται στα κατάλληλα θέματα. Είναι ευπρόσδεκτες ως απορίες, αλλά απαράδεκτες όταν παρουσιάζονται ως δήθεν δεδομένη γνώση. Είναι πολύ εύκολο να διασταυρώσουμε κάτι πριν το γράψουμε! Στο κάτω κάτω, ας σεβόμαστε το χρόνο όσων μπαίνουν για να διαβάσουν κάτι πιο ουσιώδες (γιατί και αυτό υπάρχει εδώ μέσα).

Αυτά και συγγνώμη για το μακροσκελές post. Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση (ή όρεξη) προσωπικής αναφοράς σε κανέναν. Ευχαριστώ.

Αγαπητέ Γιώργο,

πολύ ωραία αυτά που γράφεις και συμφωνώ γενικώς.

Το σημείο που διαφωνώ είναι το άνοιγμα ενός τόπικ που πετάει στο αέρα "κατηγορίες" (καταλαβαίνεις πώς το εννοώ), επί δικαίων και αδίκων. Θα ήταν καλύτερα να ήσουν πιό συγκεκριμένος (και γιατί όχι με ονόματα), και να "στόχευες" με καραμπίνα και όχι με ....χειροβομβίδα.

Τώρα είπες δυο-τρία πράγματα (κατ'εμέ σωστά) και έχεις αφήσει ΟΛΟΥΣ να αναρωτιούνται : "Για μένα το λέει τώρα αυτός? Μπά, τους άλλους θα λέει"

Αποτέλεσμα ...μηδέν

Η ταπεινή μου γνώμη είναι αυτή.

[Simfono apolitos gonso.............
ego anakalipsa to site tixeos, kai an sas po xairomoun san ena mikro paidi
kai xairome kai sto ypsilo epipedo pou briskete kai eyxomai na mini.

Nikos

Είναι απλό το τι γράφω. Αν ξέρουμε κάτι, το γράφουμε. Αν δεν είμαστε σίγουροι, το ψάχνουμε πριν το γράψουμε. Αν δεν το ξέρουμε και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το βρούμε, το ρωτάμε. Προσωπικές παρατηρήσεις δεν πρόκειται να κάνω σε κανέναν γιατί βρίσκω βαρετό το να κάθομαι να κάνω μαθήματα καλής συμπεριφοράς σε καθέναν που δε μου αρέσει το πώς γράφει. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Άσε που πιστεύω ότι όσοι έχουν ακολουθήσει πάνω κάτω την τακτική που περιγράφω είναι αυτοί που τους παίρνουν και στα σοβαρά εδώ μέσα. Φαίνεται το ποιοι είναι γνώστες σε κάθε τομέα και ποιοι όχι. Οι υπόλοιποι, όσο και να φωνάζουν...

για τους κατέχοντες την αγγλική, το site http://gprime.net/flash.php/postingandyou
που παρέθεσε ο Mernion στα "Jokes" είναι ότι πρέπει για πολλά μέλη του airliners.gr και ειδικά τα καινούρια!

GP707":2if2fivj said:
και ειδικά τα καινούρια!

Το ότι κάποιος έκανε εγγραφή σε ένα forum αργότερα ( η πολύυυυυυ αργότερα :D ) από κάποιον άλλον δεν σημαίνει ότι δεν είναι γνώστης της λειτουργίας των forum γενικά ή ότι δεν έχει δικαίωμα να παραθέτει τις απόψεις του όπως και οι «παλιοί».

Αυτού το είδους η νοοτροπία θυμίζει στρατό (με τους παλιούς να έχουν όλα τα δικαιώματα και οι νέοι να «τρέχουν») και δεν είναι κατά την γνώμη μου συμβατή με ένα forum που απευθύνεται (από όποια πλευρά και να το δεις) σε μορφωμένους χομπίστες (και επαγγελματίες) που ασχολούνται από αγάπη για το αντικείμενο.

Προσωπικά δεν γράφω πολλά posts (αν και είμαι καθημερινός επισκέπτης) αφού δεν έχω κάτι νέο να προσθέσω . Δεν με ενδιαφέρει η κατάταξη σύμφωνα με τα posts (άλλο στρατιωτικό στοιχείο που δεν μετρά την όποια ποιότητα η χρησιμότητα κάποιου post αλλά μόνο τον αριθμό αυτών !!!) αφού θεωρώ ότι είναι καλύτερα να γράφει κάποιος κάτι χρήσιμο αραιά και πού , παρά να γεμίζει το forum μηνύματα με άνευ ουσίας περιεχόμενο.

Νομίζω επίσης ότι για να διατηρηθεί ένα forum ζωντανό καλό θα είναι να υπάρχει και αντιπαράθεση και «κόντρα» πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια της ευγένειας.
(Προσωπικοί χαρακτηρισμοί και ύβρεις σαφώς και δεν είναι στο παραπάνω περιγραφόμενο πνεύμα).

Τα παραπάνω είναι η δική μου συνεισφορά στο θέμα αυτό και δεν έχουν σκοπό να θίξουν κανένα από αυτούς που έκαναν post πριν από μένα , αλλά αφορμής δοθείσης από το κείμενο του GP707 θεώρησα ότι έπρεπε να συμμετάσχω σε αυτή την συζήτηση.

Φιλικά
Aas59

Θα συμφωνήσω μαζί σου aas59.
Σε πολλούς από εδω μέσα δεν αρέσουν τα γραφόμενα κάποιων , είναι δικαίωμά τους αλλά αυτό πυ δεν μπόρεσα πο΄τε να καταλάβω είναι γιατί όταν διαφωνεί κάποιος χρήστης η μόνη του σκέψη είναι η επίθεση?
Δε καταφέρνει τίποτα ή μήπως με αυτό τον τρόπο νομίζει οτι κερδίζει εντυπώσεις και εδρεώνει τη γνώμη του......
Πολλοί από εδω μέσα έχουν μπερδέψει τη σημασία του forum με το chat γεμίζοντας με ναι , όχι χαχαχα και χουχουχου ένδιαφέροντα θέματα και νομίζουν ότι επειδή οι δημοσιεύσεις τους έχουν αυξηθεί ή έχουν κάνει εγγραφή κάποια χρόνια πριν ότι είναι και ειδήμονες.....
Αυτό φένεται και χωρίς πολλά πολλά λόγια......
Ας πάψουν οι κόντρες που ανάγονται σε συμπεριφορά παιδιών δημοτικού και αφήστε αυτούς που έχουν να πουν κάτι σοβαρό
Κακά τα ψέμματα δε γίνεται 100 η αλεπού 101 το αλεπόπουλο

Φιλικά Γιώργος

aas59 παρεξήγησες το ποστ μου.
Φυσικά και δεν εννοούσα όλα τα καινούρια μέλη του airliners.gr. Όμως, τόσα χρόνια, έχει παρατηρηθεί ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τα νέα μέλη είναι αυτά που, με το που γράφονται, αρχίζουν πχ να ανοίγουν νέα topics με θέματα που έχουν ξανασυζητηθεί. Οι πιο παλιοι δεν έχουν το ακαταλόγιστο, αλλά λόγω του χρόνου που είναι εδώ, έχουν πληρέστερη γνώση των θεμάτων που έχουν συζητηθεί, των παρατηρήσεων που έχουν γίνει κατά καιρούς. είτε στους ίδιους, είτε σε άλλα μέλη και ξέρουν πανω κάτω το ύφος του φορουμ. Εξ' άλλου όλα τα φόρουμ έχουν και κάποιες προσωπικές ιδιαιτερότητες.
Πολλά νέα μέλη λοιπόν, στη φούρια τους να αρχίσουν να γράφουν, δεν διαβάζουν τους κανόνες του φόρουμ και δεν χρησιμοποιούν την αναζήτηση που θα τους πάρει χρόνο.
Γι΄αυτά λοιπόν τα μέλη μιλάω. :wink: