Tickets

• Thread starter Thread starter argonaftis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

argonaftis

Νέο μέλος (Tourist)
Καλημέρα σε όλους.

Μόλις σήμερα έκανα subscribe στο forum, γι' αυτο συγχωρέστε με για τυχόν λάθη στο post μου.Θέλω στις 3-4 Δεκεμβρίου να ταξιδέψω στο Minsk στη Λευκορωσία και ψάχνω για εισητήριο σε normal τμή.Απ' ευθείας βρήκα από το opodo.co.uk με Lufthansa του οποίου η τιμή διαφέρει αρκετά με αυτή στο site της εταιρείας.Σκέφτομαι να πάω πρώτα Βερολίνο και μετά Minsk μήπως είναι καλύτερα.Σκεφτόμουν πάλι να πάω Βερολίνο με Εasyjet και μετά να πετάξω με Belavia.
Υπάρχει γραφείο στην Ελλάδα που να μπορέσει να μου κλείσει εισητήρια?
Το opodo είναι αξιόπιστο?
Έχει κανείς να προτείνει κάτι καλύτερο?

Το opodo -χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει πρέπει να είναι αρκετά,αν όχι τελείως,αξιόπιστο καθώς το έχουν δημιουργήσει οι μεγαλύτερες ευρωπαικές εταιρίες..........Αλλά πρόσεξε στην τιμή αν έχει service fee το οποίο μπορεί να είναι ως 45 ευρώ!
Για να κλείσεις με belavia από Ελλάδα δεν ξέρω.....Δοκίμασες με Ο.Α Μόσχα και από εκεί κάποια domestic Ρωσική εταιρία???
Μπορεί να σε συμφέρει!

Η τιμή από το site της Lufthansa είναι 200€ παραπάνω από του opodo για την ίδια πτήση.Στο opodo δεν λεέι κάτι για fee μόνο για το φόρο.Μήπως μου ξεφεύγει κάτι?Γιατί τόση διαφορά?

Φίλε argonaftis, welcome!

το opodo (μιλάω για το opodo.de) έχει ένα καλό όνομα και ειναι αξιόπιστο. Αλλά αν θες γράψε μας τις ημερομηνίες που θέλεις να πας και να γυρίσεις και ίσως να βρεθεί κάποιος να κοιτάξει (τώρα που μας ξέχασε και ο CaptainJumbo με το παιχνίδι του :roll: )

Αρχικά σας ευχαριστώ για τα reply και καλώς σας βρήκα.Άν πάω κατευθείαν Λευκορωσία θέλω να φύγω 4-12 και να γυρίσω 11-12.Αν πάω από Βερολίνο στο Μινσκ θέλω να πετάξω 4 ή 5-12 και να γυρίσω Βερολίνο 10 ή 11-12.

Σχετικά με το opodo:
απλά μου φάνηκε περίεργη αυτή διαφορά που βρήκα στην τιμή, της ίδιας πτήσης στην ίδια εταιρεία. :wink:

Eho kleisei ticket apo opodo.co.uk kai einai para polli aksiopisto.

OA277

Λοιπόν, την μαλ*** μου την έκανα. Ενώ σου είχα ετοιμάσει ένα ωραίο κείμενο έκλεισα το browser μη θέλοντας ... οπότε πάμε από την αρχή και στα γρήγορα πριν αρχίσει ο αγώνας :roll:

Σου έχω κάτι μέσω Μόσχας με Aeroflot και Belavia:

4.12 SU 296 ATH 1310 - 1750 SVO, (TU5)
11.12 SU 295 SVO 0920 - 1155 ATH (TU5)

Τιμή: 242,60 EUR τελική στο http://www.airtickets.gr

Από Μόσχα (SVO) προς Minsk (MSQ) έχουμε το παρακάτω (αν και η Belavia μας τα χαλάει λίγο για τις 11/12 όπου η πρώτη πτήση φτάνει Μόσχα στις 0950 ... άρα αργά).

4.12 B2 1993 SVO 2220 - 2240 MSQ, (TU3)
10.12 B2 1994 MSQ 1900 - 2120 SVO, (TU3)

Τιμή: 128 EUR τελική στο http://www.travelocity.de

Σύνολο και οι δύο πτήσεις: 370,60 EUR :!:

Ίσως να μπορείς την επιστροφή να την συνδυάσεις και με μερικές μέρες παραμονή στη Μόσχα... :wink:

Έψαχνα ATH-LIRF-ATH (δεν θυμαμαι το ΙΑΤΑ του LIRF :lol: ) για 29/12 με 2/1 . Έψαξα σε opodo, expedia, airtickets.gr και άλλα παρόμοια και η καλύτερη τιμή ήταν μακράν.....της Alitalia. Έκλεισα απ' ευθείας στο site της AZ με 236 (τελική) το άτομο με επιστροφή και μάλιστα μέσα στις γιορτές.

Από τις έρευνες που κάνετε εσείς βρίσκετε φθηνότερα εισιτήρια απο σελίδες τυπου expedia και παρόμοιες ή απ'΄ευθείας στις εταιρίες? Αν συμβαίνουν και τα δύο, με τι αναλογία συμβαίνει αυτό?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

OveLix":bt14qmdu said:
Από τις έρευνες που κάνετε εσείς βρίσκετε φθηνότερα εισιτήρια απο σελίδες τυπου expedia και παρόμοιες ή απ'΄ευθείας στις εταιρίες? Αν συμβαίνουν και τα δύο, με τι αναλογία συμβαίνει αυτό?

Μιας και μου αρέσει να κοιτάζω για δρομολόγια και τιμές μπορώ να πω ότι σε κάθε εταιρεία ισχύει και κάτι άλλο. Στις ΟΑ, LH π.χ. η τιμή που δίνει το site είναι κατά 99% η ίδια όπως δίνουν airtickets.gr, opodo κτλ. Συνχά υπάρχουν όμως και διαφορές από opodo σε expedia για παράδειγμα. Στην ΒΑ από το site έχεις καλύτερες τιμές συνήθως. Μάλιστα μπορώ να σου πω και μια ιστοριούλα εδώ.

Πριν ένα έτος περίπου έψαχνα εισιτήριο για DUS-KVA-DUS. Στο ιντερνετ είχα βρει την τιμή 246 EUR. Πήρα τηλ. στην Aegean λοιπόν και μου λέει η κοπέλα στο τηλέφωνο ότι έχουν προσφορές για 150 EUR RT incl. tax. Τελικά δεν έβρισκε θέση σε αυτή την κατηγόρια για την επιστροφή και μου είπε τελική τιμή στα 294 EUR. Έκλεισα φυσικά από το ταξιδιωτικό γραφείο με περ. 50 EUR κέρδος για μένα :!:

Μετά από αυτό θα έλεγα, το καλύτερο είναι να ελέγχεις τιμές παντού. Και στα sites, και σε ταξιδιωτικό γραφείο στη γειτονιά αλλά και στην εταιρεία και μετά ανάλογα να κλείνεις, μιας και (όπως το βλέπω εγώ) για κάθε εταιρεία ισχύει κάτι άλλο. Και ομολογώ, αν μου δίνουν ταξιδιωτικό γραφείο και η ίδια η εταιρεία την ίδια τιμή θα κάνω την κράτηση στο ταξιδιωτικό γραφείο...

Υ.Γ. LIRF = FCO (Fiumicino) :wink: Πάντως τα 236 EUR είναι πολύ καλή τιμή όπως το βλέπω :great:

Στα συνοικιακά γραφεία σίγουρα βρίσκεις καλύτερες τιμές γιατί το συμφέρον του γραφείου είναι να κάνει τον περαστικό πελάτη, μόνιμο. Τουλάχιστον αυτήν την τακτική ακολουθώ και εγώ. Γι' αυτό το λόγο τα περισσότερα συνοικιακά γραφεία προσπαθούν να δώσουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Μία ακόμη σημαντική πτυχή είναι η ελαστικότητα που έχουν τα περισσότερα γραφεία στις αλλαγές ή ακυρώσεις, σε σχέση με την εταιρία. Αυτό οφείλεται στο ότι τα γραφεία αποδίδουν τις πωλήσεις τους σε δεκαπενθήμερη βαση, άρα οι περισσότερες αλλαγές και τροποποιήσεις οριστικοποιούνται καθε 15 και κάθε τέλος του μήνα. Αν για παράδειγμα αγοράσεις στην αρχή του μήνα ένα nonrefundable είσιτήριο από ένα ταξιδιωτικό γραφείο, έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, σε περίπτωση που αναγκαστείς να ακυρώσεις το ταξίδι, αφού η ενημέρωση στο λογιστήριο της εταιρίας θα φτάσει στις 15 του ίδιου μήνα. Αν το πάρεις από το γραφείο της εταιρίας, και αναγκαστείς να το ακυρώσεις, τότε πρέπει να το ξεχάσεις. Στην καλύτερη περίπτωση θα σου επιτρέψουν ένα rebooking μια και ακολουθούν κατά γράμμα τους όρους.

Βέβαια αυτά είναι ρευστά στην Ελλάδα, διότι μερικές έχουν αρχίσει να παρακολουθούν άμεσα τις πωλήσεις και να στέλνουν πρόστιμα στους πράκτορες σε περίπτωση που αυτοί παραβαίνουν τους όρους του ναύλου (μη τήρηση της προαγοράς, επανειλημμένες ακυρώσεις, εικονικοί αριθμοί εισιτηρίων για να μην ακυρωθούν οι κρατήσεις και άλλα τέτοια). Άλλες εταιρίες εις γνώση τους το ανέχονται και πολλές φορές σε προτρέπουν να το κάνεις προκειμένου να μην απασχολούνται τα λογιστήριά τους με ακυρώσεις. Στο εξωτερικό η μη τήρηση των όρων είναι αδιανόητη.

Στην Ελλάδα η Belavia δεν έχει εκδοτήρια, αν και μου φαίνεται παράξενο γιατί έχουν ναύλους από Ελλάδα προς Λευκορωσία. Ίσως συνεργάζονται με τη LOT γιατί το σκέλος Αθήνα-Βαρσοβία είναι με την πολωνική εταιρία. Θα τους στείλω ένα mail να μάθω.