Τι σκεφτονται μερικοι screeners..

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μασσαλής Ιωάννης":30sddeh7 said:
Εγώ τη θεωρώ πολύ καλή (και δυσκολότατη τεχνικά) φωτογραφία. Μου κάνει επίσης μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι δεν κουνιέται τίποτ' άλλο στο κάδρο του (έτσι ώστε να φαίνεται όπως το αεροπλάνο).

Καθώς όλοι οι άνθρωποι και τ αυτοκινητάκια της φωτογραφίας είναι ακίνητα σημαίνει οτι το shutter speed ήταν μικρό, (διαφορετικά η φωτο θα ήταν μια λευκή φωτογραφία) υπάρχουν 2 περιπτώσεις.

1) Ή το αεροπλάνο έρχετε με τεράστια ταχύτητα στο terminal (η φεύγει με τεράστια ταχύτητα) για να το κάνω ακόμα πιο γελοίο, θα υποθέσω οτι η κίνηση που καταγράφει η κάμερα είναι γύρω στα 4 μέτρα οπότε με μια ταχύτητα κλείστρου ας πούμε 1/80 (για ημέρα και πάλι πολύς χρόνος θα έλεγα). Επομένως για 1 second θα έκανε 400 μέτρα, δηλαδή ταχύτητα 1440km/h.
H Ταχύτητα του ήχου είναι 1225 km/h (σε υψόμετρο 0=επιφάνεια θάλλασας). Δηλαδή το αεροπλάνο της παρούσας φωτογραφίας σίγουρα δεν κινείτε από τους κινητήρες του, Α είναι οπισθοδρόμηση η κίνηση της φωτογραφίας, έπιασε 0-1225km σε 1/80 του δευτερολέπτου. Μη μιλήσουμε για την επιτάχυνση του. Όλα αυτά συνηγορούν στην δεύτερη επιλογή...

2) Photoshop/Gimp!
:)

Με δεύτερη παρατήρηση, το πρώτο αποκλείετε, γιατί τα φωτάκια στο αεροπλάνο δεν σχηματίζουν συνεχόμενη γραμμή, αλλα 5 σποτς, άρα μάλλον μιλάμε για 5 φωτογραφίες, overlapped me photoshop, το οποίο εξηγεί γιατί το αυτοκινητάκι φαίνετε καθαρό, γιατί υπάρχει μόνο στη πρώτη φώτο, στις άλλες καλύπτεται. Αλλά και πάλι αυτή η κατηγορία είναι στην 2η κατηγορία του photoshop :)

Μήπως δεν είναι μέρα, αλλά μας φαίνεται έτσι λόγω της υπερέκθεσης;
Παρατηρώντας καλύτερα τη φωτογραφία, βλέπω ότι στο επάνω μέρος υπάρχει κάποιο αεροσκάφος που επίσης κινείται.

Πάντως στο EXIF του αρχείου φαίνεται το εξής:

Code:
Camera Maker   Canon
Camera Model   EOS 30D
F-stop   f/29
Exposure time   5 sec.
ISO speed   ISO-100
Exposure bias   0 step
Focal length   38 mm

ΟΚ, και το EXIF το παραποιείς αν θες, αλλά θα έλεγα πως πρέπει να ψάξουμε καταρχήν αλλού για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας.
Με f/29 και αργά το απόγευμα ή σε μια πολύ σκοτεινή μέρα, βγαίνει μια χαρά αποτέλεσμα νομίζω με έκθεση 5". Μόλις έκανα μερικές δοκιμές.

Angel Aviation":6ngmiqcq said:
Καθώς όλοι οι άνθρωποι και τ αυτοκινητάκια της φωτογραφίας είναι ακίνητα σημαίνει οτι το shutter speed ήταν μικρό, (διαφορετικά η φωτο θα ήταν μια λευκή φωτογραφία) υπάρχουν 2 περιπτώσεις.

1) Ή το αεροπλάνο έρχετε με τεράστια ταχύτητα στο terminal (η φεύγει με τεράστια ταχύτητα) για να το κάνω ακόμα πιο γελοίο, θα υποθέσω οτι η κίνηση που καταγράφει η κάμερα είναι γύρω στα 4 μέτρα οπότε με μια ταχύτητα κλείστρου ας πούμε 1/80 (για ημέρα και πάλι πολύς χρόνος θα έλεγα). Επομένως για 1 second θα έκανε 400 μέτρα, δηλαδή ταχύτητα 1440km/h.
H Ταχύτητα του ήχου είναι 1225 km/h (σε υψόμετρο 0=επιφάνεια θάλλασας). Δηλαδή το αεροπλάνο της παρούσας φωτογραφίας σίγουρα δεν κινείτε από τους κινητήρες του, Α είναι οπισθοδρόμηση η κίνηση της φωτογραφίας, έπιασε 0-1225km σε 1/80 του δευτερολέπτου. Μη μιλήσουμε για την επιτάχυνση του. Όλα αυτά συνηγορούν στην δεύτερη επιλογή...

2) Photoshop/Gimp!
:)

Με δεύτερη παρατήρηση, το πρώτο αποκλείετε, γιατί τα φωτάκια στο αεροπλάνο δεν σχηματίζουν συνεχόμενη γραμμή, αλλα 5 σποτς, άρα μάλλον μιλάμε για 5 φωτογραφίες, overlapped me photoshop, το οποίο εξηγεί γιατί το αυτοκινητάκι φαίνετε καθαρό, γιατί υπάρχει μόνο στη πρώτη φώτο, στις άλλες καλύπτεται. Αλλά και πάλι αυτή η κατηγορία είναι στην 2η κατηγορία του photoshop :)

Δηλαδη,αποκλειεται ανθρωποι και αυτοκινητα να μεινουν ακινητοι για 5", ε? Αν δεις στο βαθος κηπος,πισω και αριστερα απο το τελευταιο Q400,κατι αλλο τροχοδρομει που επισης εχει "γραψει" σαν γραμμη. Το δε τρακτερακι δεξια του κουνημενου αεροπλανου,ειναι προφανες οτι εχει σταματησει γιατι περιμενει να περασει το pushback...
Τα φωτακια στην οροφη του αεροπλανου σχηματιζουν 5 σποτς γιατι ειναι 5 αναλαμπες του anticollision light (το οποιο οπως υποτιθεται οτι πρεπει να ξερουμε, αναβοσβηνει,δεν ειναι σταθερα αναμμενο)

Μην γινεστε κριτικοι αεροπορικης φωτογραφιας αν δεν ξερετε εστω τα στοιχειωδη

Δεν έκρινα, απλά εξέφρασα την άποψη μου, δεν έβαλα εγώ άλλωστε τη φώτο στο θέμα "Τι σκεφτονται μερικοι screeners..." Προσωπικά η φωτογραφία μου αρέσει, δεν είπα κάτι αντίθετο. Το σχόλιο μου είναι κατα βαση χιουμοριστικό, αλήθεια πιστεύεις οτι θεωρώ οτι το αεροπλάνο πήγαινε με ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου?
Φυσικά και υπάρχει η δυνατοτητα που ειπώθηκε, να μην είναι μέρα (αν και τα δεδομένα της φώτο λένε οτι τραβήχτηκε 4.55 το απόγευμα, που δεν ειναι ακριβώς σκοτάδι (εκτός και αν η ώρα είναι η ώρα που δημιουργήθηκε στο pc η φώτο)!
κατά τα άλλα, είτε είναι photoshop είτε όχι, λίγο με ενδιαφέρει, εγώ το όλο πόστ μου για πλάκα το έγραψα, αν θές ζήτα να το σβήσουν, με την ίδια λογική που θα έπρεπε να σβηστεί τότε ολόκληρο το θέμα, γιατί για κάθε φωτογραφία θα υπάρχουν κάποιοι στους οποίους αρέσει η φώτο και κάποιοι στους οποίους δεν αρέσει! :)
Επίσης να σου δώσω άλλο ένα στοιχείο εναντίων τα λεγόμενα μου, και ο τυπάς που κάθεται κάτω από τη δεύτερη φυσούνα, ξεκινά να μπαίνει μέσα, και φαίνετε επίσης η κίνηση του :lol:

Λύθηκε λοιπόν το μέγα μυστήριο που ταλανίζει το ποστ εδώ 5 αναρτήσεις

no offense of course... 8)

Με δεδομένο ότι έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα διαφορετικές απόψεις για την "καλλιτεχνική αξία" τέτοιου είδους φωτογραφιών, είχα δίλημμα για το αν θα έπρεπε να παραθέσω τη φωτογραφία στο συγκεκριμένο thread ή στις "Φωτογραφίες στο διαδίκτυο". Εν πάσει περιπτώσει, απολαύστε :
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 368&nseq=0

Αγαπητέ Μασσαλή Ιωάννη, προσωπικά την βρίσκω υπέροχη τέχνη. Άριστα δομημένο και πανέξυπνο κάδρο δίνει μία τρισδιάστατη εικόνα αεροπορικής θέασης. Από αυτές που λες πραγματικές "τέχνες"

δική μας

Να με συμπαθας, φιλε Ιωαννη, και χρονια πολλα κιολας, αλλα η φωτο ειναι απιστευτη! Γουστα ειναι αυτα βεβαια, και παραπανω το εχουμε ξαναθιξει το θεμα αυτων των φωτογραφιων. Υπενθυμιζω οτι τεχνικα ειναι παρα πολυ δυσκολη φωτο. Και μονο για την εκτελεση, για μενα, αξιζει το πενταστερο! :)