Τέλη αεροδρομίων

Έτσι είναι ILSz_Approach. Για μια ακόμη χρονιά το Υπουργείο εξέπληξε με τη βαθέως μελετημένη και πάνω απ'όλα έγκαιρη πολιτική του (Μάιο-όταν είναι προφανές ότι καμία εταιρία δεν έχει κανονίσει το πρόγραμμά της) και ευγενικώς συνεισέφερε αρκετά χιλιάδες ευρώ στον τζίρο των αεροπορικών εταιριών. Και δεν πειράζει τα αεροδρόμια ας μην έχουν ούτε κόλλες Α4, δε χάλασε ο κόσμος. :thx:
Όλο αυτό είναι ένα πολύ μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα τι πολιτικές κινήσεις μας φέρανε εδώ που μας φέρανε.
 
Ηθελα να κανω μια ερωτηση πανω στην τελικη τιμη του εισητηριου.Π.χ ATH-SKG-ATH τον μαρτιο εχει 79€ η Α3.Στην αναλυση του εισητηριου γραφει ´Ναυλος ανα επιβατη 28€' κ Φοροι κ τελη ανα επιβατη 51,14€...ηθελα να μαθω αν ξερει καποιος τα εξοδα καυσιμων σε ποια απο τις δυο κατηγοριες συμπερλαμβανεται;Γιατι με εναν γρηγορο υπολογισμο το αεροσκαφος που χρησιμοποιει γι αυτη την διαδρομη χρειαζεται περιπου 28€ ανα επιβατη για πηγαινοερθει. :g :D
 
Νέο τέλος στα αεροδρόμια για κάθε αναχωρούντα επιβάτη

Η γελοία δικαιολογία είναι ότι αφορά την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ (Λες και δεν είναι έτσι και αλλιώς υποχρέωση όλων να εξυπηρετούν ΑΜΕΑ)

Η τιμή δεν καθορίστικε ακόμη...

http://www.capital.gr/News.asp?id=2100568
 
Παρατήρησα ότι στα περιφερειακά αεροδρόμια (όχι fraport) οι φόροι αεροδρομίων είναι 3,3€ ανά επιβάτη! Σε αυτά που έχει η fraport ξεκινάν από τα 24,8€! Έχει αλλάξει κάτι; Γιατί η Aegean από Αλεξανδρούπολη δίνει κάτι τιμές με 17,30 ενώ από Καβάλα 105€ στις ίδιες ημερομηνίες! Και το άλλο καλό οποίος έχει πολλά μίλια με 3,3€ κατεβαίνει για καφέ στην Αθήνα που κοστίζει 5€!!
 
Για Ηράκλειο (ΥΠΑ) και Χανιά (Fraport) που ξέρω δεν έχει αλλάξει κάτι πάντως. Σταθερά στα 12€ και 21€ αντίστοιχα
 
Tελικα τι θα γίνει με το θέμα κατάργησης του σπατοσημου των 12 που αποφασίστηκε δια νόμου να εφαρμοστεί, με ποια αύξηση τελών θα αντισταθμιστεί, μη χάσει από τέτοια υπερσύγχρονα περιφερειακά αεροδρόμια που έχει η Fraport?
 
Η μείωση του ΤΕΑΑ (σπατόσημου) απο 12 σε 3 ευρώ προβλέπεται και στη σύμβαση παραχώρησης των 14 προς τη Fraport με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 2 Νοεμβρίου 2024. Παρεπιπτόντως, τσιμπάνε και επιπλέον 40 λεπτά στα τέλη ασφαλείας, απο 2,60 σε 3 ευρώ..λιγο λιγο πάει !!!

1728200635387.png
 
Top