Ταξίδι στις Η.Π.Α

• Thread starter Thread starter cactus
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

cactus

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! :D Ελπίζω να έθεσα το θέμα μου στην σωστή κατηγορία....

Λοιπόν 15/6 πετάω με Lufthansa από Αθήνα-Καναδά (Toronto) με στάση 2 ώρες και μετά Τoronto-Philadelphia (με Air Canada). Επιστροφή 10/9 με Lufthansa από Philadelphia-Φρανκφούρτη στάση 1,5 ώρα και μετά Φρανκφούρτη-Αθήνα. Πάω δοκιμαστικά για 3 μήνες για δουλειά και είναι η πρώτη φορά που πάω Αμερική οπότε είμαι λιγάκι αγχωμένη γιατί ακούω διάφορα σχετικά με τον έλεγχο στα αεροδρόμια των Η.Π.Α..... Και από εδώ ξεκινάνε οι απορίες μου.... :with:

1. Εχτές έβγαλα "visa" (visa waiver programme) μέσω internet, στο site της αμερικάνικης πρεσβείας γράφει πως η visa ισχύει για 2 χρόνια ή αν λήξει το διαβατήριο σου πριν τα 2 αυτά χρόνια και σου επιτρέπεται η διαμονή στις Η.Π.Α για 90 ημέρες... Το 90 ημέρες εννοεί από την ημέρα έκδοσης της visa (28/5) ή από την ημέρα που θα εισέλθεις στις Η.Π.Α (15/6); Γιατί δεν το γράφει κάπου...

2. Στις υπερατλαντικές πτήσεις έχουν οθόνες για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις π.χ μια ταινία ; Το φαγητό/αναψυκτικό χρεώνονται έξτρα; Μπορείς αν κάποια στιγμή κουραστείς, να σηκωθείς από τη θέση σου για να ξεμουδιάσεις; Θα έχω μαζί μου ipad, επιτρέπεται να το έχω ανοικτό (εκτός απογείωσης/προσγείωσης) και αν ναι, κάπου διάβασα αλλά δεν γνωρίζω αν ισχύει, ότι σε κάποια αεροσκάφη υπάρχει και wifi....

3. Θα πρέπει να κάνω check in τη βαλίτσα μου κατευθείαν για Philadelphia, ή για Καναδά και μετά να κάνω την διαδικασία από την αρχή; Φτάνοντας Καναδά θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος; Για Αμερική δεν ρωτάω... Φαντάζομαι θα σε ψάχνουν εξονυχιστικά.....! :wall:

4. Και τέλος θα πάρω μαζί μου το ipad μου, αλλά αν τα καταφέρω μου ζήτησε η μικρή μου αδερφή και αυτή ένα ipad ή laptop. Στην επιστροφή, θα μπορέσω να το έχω στις χειραποσκευές μαζί με το ipad μου ή όχι; Κάποιος φίλος μου είχε πει πως αν έχω βγάλει το ipad/laptop από το κουτί του, θα μπορέσω να πω στον έλεγχο πως είναι δικό μου. Αλλά πως θα το αποδείξω αφού φτάνοντας Αμερική δεν θα πρέπει να δηλώσω τι έχω μαζί μου; Δηλ. στην άφιξη μου θα δηλώσω ένα ipad και στην αναχώρηση θα δηλώσω 2 ipad; Μήπως θεωρηθεί εμπόριο; Και αν δεν υπάρχει πρόβλημα με όλα τα παραπάνω φτάνοντας Αθήνα υπάρχει περίπτωση να πληρώσω φόρο για το 2ο ipad;

5. Καθότι καπνίστρια :oops: θέλω να πάρω μαζί μου προμήθειες σε τσιγάρα, γιατί φαντάζομαι στην Αμερική θα είναι πανάκριβα! Πόσες κούτες μπορώ να πάρω;

Αυτά τα "λίγα" από μένα.....! Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά το άγχος με έχει καταβάλει και επειδή ρωτάω δεξιά και αριστερά για πληροφορίες και παίρνω συγκεχυμμένες απαντήσεις, θεωρώ πως εδώ θα βρω απαντήσεις!

Φιλικά,

Μαριάννα

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α

Θα πάς για δουλειά και έχεις συμπληρώσει απλά το ESTA :shock:

Ναι, θα πάω δοκιμαστικά.... Θα πάω με ESTA σαν "τουρίστρια", εννοείται πως δεν θα πω στον έλεγχο πως θα πάω για δουλειά και αν όλα πάνε καλά και τα βρούμε και με το αφεντικό μου είπε πως είναι πρόθυμος να μου κάνει και τα χαρτιά για να πάρω visa για εργασία! Μέχρι τότε βλέπουμε.... :?

Φιλικά,

Μαριάννα

1. 90 μερες ισχυουν απο την ημερομηνια εισοδου σου στις ΗΠΑ
2. Στις υπερατλαντικες σου διατιθεται μεσημεριανο/βραδυνο ΚΑΙ σνακ/πρωινο. Επισης κατα πασα πιθανοτητα και αναλογα τον τυπο αεροσκαφους θα εχεις και προσωπικη οθονη με ταινιες κλπ
4. Για ενα ipad δεν θα σου δημιουργηδουν προβλημα. εδω εννοειται οτι ο καυενας εχει ενα ipad+iphone+imac κλπ!!
5. Η κουτα τσιγαρα στν Νew York City κοστιζει 13$, πιο πθηνα στην Philadelphia μεν, αλλα πιο ακριβα απο Ελλαδα σιγουρα.
Για τις βαλιτσες ρωτα στο τσεκ ιν γιατι δεν ειμαι σιγουρος.

Μενω ΝΥ και χτες γυρισα απο Μοντρεαλ/Καναδα οπου πηγα αεροπορικως για το 3ημερο.. Να ξερεις οτι οι ελεγκτες διαβατηριων εκει φημιζονται για την αυστηροτητα τους..Ισως περισσοτερο και απο αυτους στις ΗΠΑ..

Καλο ταξιδι και καλη τυχη!

Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :thx: αλήθεια; Δεν το ήξερα αυτό για τους ελεγκτές του Καναδά.... :shock: τι να κάνουμε.... Πάμε και βλέπουμε...! :lol:

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία/διευκρίνηση δεκτή!

Φιλικά,

Μαριάννα

Ειχα κανει το ιδιο ταξιδι πριν απο 1 χρονο. Τις βαλιτσες τις ειχα περασει ως τη PHL αλλα επρεπε να τις παρω στον Καναδα, να περασουν αμερικάνικο τελωνειο, και μετά η πτήση προς PHL ηταν σαν domestic. Αν θελεις πληροφοριες για τη Philadelphia, στηλε μου π.μ.