Συνέντευξη στην Aegean

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
γιατί όταν εγώ πάω για συνεντευξή για δουλεία (βλέπε μπάρμαν) δε θα γυρίσω ανάποδα όλα τα φόρουμ να δω τι πρέπει να κάνω. Απλά ετοιμάζω όλα τα χαρτιά μου (συστατικές επιστολές, διπλώματα κτλ), ετοιμάζομαι ψυχολογικά και πάω έτοιμος για κάθε ερώτηση. Είπαμε καλό το ίντερνετ, άλλα μη ζητάμε μασημένη τροφή από άλλους

Δεν έγραψες και τη συνέχεια της φράσης μου όμως.
Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του.Αν οι φερέλπιδες αεροσυνοδοί (κάποιες από αυτές δε με "τη μύτη ψηλά",γνωστές και ως "ψώνια") δε δύναται να κάνουν σοβαρές ερωτήσεις ας προσπαθήσουν να βρουν δουλειά ΚΑΙ σε άλλα αντικείμενα,ταπεινότερα των προσδοκιών τους και τα οποία δεν απαιτούν τόση σοβαρότητα.
Υ.Γ.:Εργάζονται και σοβαροί άνθρωποι στην Α3.

Η γυναίκα μου απορεί και ρωτά και ξαναρωτά:
Τί στο καλό βρίσκεις και διαβάζεις συνέχεια αυτές τις "Συνεντεύξεις στην Aegean" και τα "Επάγγελμα Αεροσυνοδός"
Πώς να τής εξηγήσω ότι αυτά είναι το αλατοπίπερο της άνοστης καθημερινότητας, όπως έγραψε κι ο alex96;
Είναι το αγαπημένο μου thread. Νά 'στε καλά, κορίτσια.

Εχει γυρω στα 2 χρονια που ειχα παει για συνεντευξη.
Το τεστ στην αρχή ήταν πραγματικά για γέλια!

Στη συνεντευξη, ανα 3 ατομα, απλά ρωτούσαν σχετικά με ό,τι περιελάμβανε το βιογραφικο. Ζητούσαν να πεις καποια πραγματα για σενα στις γλώσσες τις οποιες δηλωσες οτι ξερεις. Οι αλλες δυο κοπελες που μπηκαμε μαζι, μιλησαν μονο στα αγγλικα, η μια ούτε καν.
Εγω ειχα δηλωσει εκτος των αγγλικων, γαλλικα, ισπανικα και ιταλικα (αν και δεν τα μιλαω τελεια, αλλα δεν ειχε σημασια απο οτι φανηκε). Ισπανικα και Ιταλικα μιλουσα μονη μου καθως οπως ειπαν και οι ιδιοι κανεναν απο την επιτροπη δεν ηξερε, οποτε ο,τι και να ελεγα εκεινη την ωρα... δεν το καταλαβαν! :)
Νομιζα οτι "τους είχα" μεχρι που με ζυγισαν, και βρηκαν οτι τα κιλα μου ειναι λιγα για το υψος μου. Τα ηξερα αυτα, μου ειχε και μια αλλη κοπελα, αλλά δε μασησα οταν με ρωτησαν αν εχω καποια διαταραχη προσληψη τροφης... :? Γενικα υπηρχαν κακεντρεχη σχολια απο τις κυριες της επιτροπης και προς τις αλλες κοπελες.
Οταν τελειωσε η διαδικασια, 'τολμησα' να ρωτησω τα συνηθισμενα, ωραριο κλπ και μου ειπαν οτι θα υπαρξει ενημερωση αφου επιλεγω και γινει η προσληψη...

Ειχαν πει τοτε οτι θα ειδοποιουσαν τις επομενες μερες, καθως σε 7 ημερες οσες επιλεγονταν θα εφευγαν μεσα σε μια εβδομαδα για εκπαιδευση. Δεν με πηραν. Μου τηλεφωνησαν ομως 2-3 μηνες αργοτερα αλλα και εκτος του οτι μενω σε αλλη πολη κι ειχα αρκετα να ρυθμισω, δεν ενδιαφερομουν και τοσο πλεον. Εαν επροκειτο να δουλεψω με βαση την πολη μου μπορει να πηγαινα.

συμβουλη: μην πατε ντυμενες λες και θα πατε στο κλαμπ/μπουζουκια. Ενα απλο/κομψο φορεματακι/φουστιτσα ειναι μια χαρα. Αν εχετε τατουαζ που ετσι κι αλλιως δε θα φαινεται με τη στολη, ΜΗΝ το πειτε!

alex96":ymvddnd9 said:
Δεν έγραψες και τη συνέχεια της φράσης μου όμως.
Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του.Αν οι φερέλπιδες αεροσυνοδοί (κάποιες από αυτές δε με "τη μύτη ψηλά",γνωστές και ως "ψώνια") δε δύναται να κάνουν σοβαρές ερωτήσεις ας προσπαθήσουν να βρουν δουλειά ΚΑΙ σε άλλα αντικείμενα,ταπεινότερα των προσδοκιών τους και τα οποία δεν απαιτούν τόση σοβαρότητα.
Υ.Γ.:Εργάζονται και σοβαροί άνθρωποι στην Α3.
Συμφωνώ πλήρως. Και βέβαια υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στην Α3 και ελπίζω στην τελική απόφαση να παίζει σημαντικό ρόλο και η σοβαρότητα που επέδειξε μία υποψήφια. Επίσης ναι,υπάρχουν μη σοβαρές απορίες εδώ που δεν αρμόζουν σε άτομα που φιλοδοξούν να έχουν αυτό το επάγγελμα. Όμως και η ίδια η Aegean με τις διαδικασίες επιλογής ενθαρρύνει έστω και σε ένα μικρό ποσοστό τέτοιες απορίες.Όταν η μόνη ερώτηση που γίνεται είναι του τύπου "γιατί θέλετε να γίνετε αεροσυνοδός"και οι υπόλοιπες ερωτήσεις αφορούν σκουλαρίκια, τατουάζ και η μισή συνέντευξη αναλώνεται στα νούμερα (έτος, ύψος, βάρος), αυτό τι δείχνει? 'Οτι κύριο μέλημά τους είναι η σοβαρότητα και η καταλληλότητα αυτού του ατόμου?Είναι δυνατόν με μόνο μία ερώτηση τέτοιου τύπου να κρίνεις αν η κοπέλα απέναντί σου είναι κατάλληλη?

Καλησπέρα. θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια κοπέλα που να την κάλεσαν από την Aegean για συνέντευξη στη Κέρκυρα η στη Κρήτη.

"Όταν η μόνη ερώτηση που κάνουν..."
Τι να ρωτήσουν,δηλαδή;Για διαδικασίες έκτακτης ανάγκης;
"...αν υπάρχει κάποια κοπέλα..." Tι να πεις όταν διαβάζεις τέτοια;Δε θα "υπάρχει";

Alex, όσον αφορά την απορία σου "τι να ρωτήσουν δηλαδή",παραθέτω μια δημοσίευση του DLTKIR σχετικά με τη διαδικασία συνέντευξης της British..Δεν μπορούσα να κάνω παράθεση γιατί το θέμα είναι κλειδωμένο και δεν το εμφανίζει ως επιλογή, οπότε έκανα αντιγραφή.Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι μία ερώτηση ή το πολύ δύο είναι αρκετές και αν θεωρείς ότι η διαδικασία που ακολουθείται στην Aegean με βάση αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω,είναι λογική,πραγματικά δεν ξέρω τι να πω..
Ο σύνδεσμος: viewtopic.php?f=62&t=4475&p=124941#p124941

"Στη συνεντευξη λοιπον θα εξεταστειτε σε 5 σημεια αν πατε για Cabin crew και σε 7 αν πατε για FTC. Τα 5 σημεια, κοινα και για τις 2 κατηγοριες ειναι
1.Motivation( το ποσο θελετε να εργαστειτε για τη ΒΑ, ξερετε πραγματα για την εταιρεια,εχετε τον ενθουσιασμο και την ενεργεια, ξερετε πραγματα για τον καινουριο στολο) Ερωτησεις που θα πρεπει να προετοιμασετε και πιθανον να σας ρωτησουν, ειναι πχ Γιτι θελετε να εργαστειτε στη ΒΑ και τι σας προσελκυσε στο Νεο στολο.

2.Relationships (συμπεριφορα μεσα στην ομαδα, συναναστροφες με συναδελφουσ, πιλοτηριο, καθαριστες, πελατες, ευελιξια και αναζητηση λυσεων. (πχ How do you deal with challenging situations?)

3. Thinking agility and resilience. (ικανοτητα να παραμεινετε ηρεμοι οταν ειστε υπο πιεση, δυνατοτητα να ''ηρεμειτε'' τεταμμενες καταστασεις, δυνατοτητα να παιρνετε αποτελεσματικες αποφασεις σωστα και γρηγορα. (πχ How do you react to stress/pressure/difficult situations?)

4. Take responsibility. (Συγκεντρωση στην ασφαλεια πανω απο ολα, ενθουσιωδης για την εξυπηρετηση πελατων, ειστε υπευθυνοι για την προσωπικη σας αναπτυξη και αναλαμβανετε πρωτοβουλιες. (πχ How do you ''think Customer''/ influence others?)

5. Communication.(επικοινωνειτε ξεκαθαρα και αλλαζετε στο στυλ επικοινωνιας σας αναλογα σε ποιον απευθυνεστε.

6.(FTC only) Managing (δειχνετε ενεργεια στο μανατζμεντ, με συμβουλες και προτυπο ρολου συντελειτε στην αναπτυξη των αλλων, συνδεετε τη συνασια της προσωπικης και ομαδικης επιδοσης σε συναρτηση με την εξυπηρετηση του πελατη. (πχ why is performance managment important? what techniques do you use to motivate others?)

7.Leadership. (πως αναπτυσετε το στυλ αρχηγιας σας και πως το μετατρεπετε αναλογα με τις περιστασεις, καταλαβαινετε πως συμπεριφερεται ενας καλος αρχηγος. (πχ what is your leadership style/ tell us about a time you changed it)

Ολα αυτα θα τα εξετασουν μεσα απο δοκιμασιες. Ομαδικη ασκηση, παιξιμο ρολων, συνεντευξη και διαφορες ασκησεις."

Επίσης, σε άλλη ενότητα, ο DLTKIR γράφει:
DLTKIR":19b3lsjs said:
Πιστευω οτι αυτο που απασχολει πολλους, και συμφωνω με τον Κροςς, ειναι οτι πολλοι εχουν αυτα τα προσοντα, η και αν δεν τα εχουν, ειναι ετοιμοι να τα εκφρασουν σε μια συνεντευξη, αλλα δεν τους δινεται η ευκαιρια με τον τροπο που γινονται οι προσληψεις στην Ελλαδα. Στη ΒΑ, στην αρχικη αιτηση που κανεις στην εταιρεια, απαντας σε πολλες ερωτησεις οπου εκει τους δινεις να καταλαβουν για σενα. Σου δινεται η ευκαιρεια δηλαδη να πουλησεις τον εαυτο σου. και καπου προς το τελος σου λενε "αν εχεις, επισυναψε και ενα βιογραφικο" Για φωτογραφια ουτε λογος... δεν τους νοιαζει καν. Στην Ελλαδα, στειλτε το βιογραφικο σας, και αν πεσει στα χερια μας θα το δουμε..Και αν γουσταρουμε και εχουμε ωρα για χασιμο (γιατι ξερουμε ποιους θα παρουμε) θα σας καλεσουμε και σας...

Αγαπητή,πίστεψέ με:Τα γνωρίζω όλα αυτά ιδιαίτερα καλά.
Η Μ.Βρεττανία όμως είναι μια άλλη χώρα.Οι άνθρωποι έχουν άλλοι νοοτροπία και τρόπο λειτουργίας.Δε θα αναφερθώ επίσης στις διαφορές ανάμεσα στη ΒΑ και στην Α3.
Θέλεις να αναρωτηθείς για λίγο,αν ρωτούσες τους Έλληνες υποψήφιους τέτοιες ερωτήσεις για το τι απαντήσεις θα λάμβανες;
Να αναφέρουμε επίσης ό,τι στην Α3 θέλουν να προσλάβουν υπαλλήλους ΧΩΡΙΣ εμπειρία στο αντικείμενο αυτό.
Άρα λοιπόν δε μπορούν να συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα. Τα βασικά ψάχνουν.
Υ.Γ.:Δυστυχώς ως λαός δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο πρότυπο της ΒΑ.

Γιατι πάντα την ευγένεια πρέπει πάντα κάποιος να την κοροιδευει, δεν το καταλαβαίνω!!!! Εγώ απλά ήθελε να μάθω αν άρχισαν οι συνεντεύξεις για Κέρκυρα και Κρήτη...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.