Στην Ευρωπη μονο με ταυτοτητα;;;;;;;;;;;

• Thread starter Thread starter tsepeto
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

tsepeto

Low-Cost-Class-Member
Καλημέρα σας κ καλη εβδομαδα. Προκειτε να ταξιδεψω στην Βουδαπεστη απο την Αθηνα κ θα ηθελα να ρωτησω το εξεισ. ΑΝ κάποιοσ δεν εχει διαβατηριο αλλα εχει την νεα ταυτοτητα με λατινικουσ χαρακτηρεσ μπορει να πετάξει ή θα υπάρξει πρόβλημα. Ρώτησα στην πρεσβια τησ Ουγκαριασ ακι μου ειπαν οτι δεν υπάρχει κανενα προβλημα. Εχει κανεισ παρομοια εμπειρια; Ευχαριστω προκαταβολικα.

Από το ΤΙΜ (Travel Info Manual) της ΙΑΤΑ:

TIMATIC-2 / 27NOV06 / 0656 UTC
NATIONAL GREECE (GR) /DESTINATION HUNGARY (HU)
VISA DESTINATION HUNGARY (HU)
...... NORMAL PASSPORTS ONLY ......
PASSPORT OR NATIONAL IDENTITY CARD (BOTH DOCUMENTS MUST BE
VALID ON DATE OF ENTRY) REQUIRED.
VISA NOT REQUIRED FOR A STAY OF MAX. 90 DAYS.
ENTRY WILL BE REFUSED IF:
1. HOLDING PASSPORT CONTAINING THE REMARK:
- "EXPELLED"? OR
- "RESIDENTIAL PERMIT WITHDRAWN"? OR
2. NOT COMPLYING WITH THE REGULATIONS.
CARRIER WILL BE FINED HUF 1,000.000.-.
CHECK ‡TINEWS/N11 - NEW SECURITY RULES AT AIRPORTS
FOR CARRY-ON BAGGAGE.
EUROPEAN UNION (EXCLUDING U.K)
SCAN COMPLETE

Πάντως θα σου συνιστούσα να πάρεις στο ΑΙΑ και να ζητήσεις να σε συνδέσουν με τον έλεγχο των διαβατηρίων στις αναχωρήσεις, για να σου πουν αν είναι ΟΚ να φύγεις μόνο με ταυτότητα.

i selida tou germanikou ypourgou eksoterikon leei oti gia germanous ftani mia tautotita. Gia ellines sigoura tha einai to idio.

Re: Στην Ευρωπη μονο με ταυτοτηα;;;;;;;;;;;

tsepeto":avnimfzz said:
Καλημέρα σας κ καλη εβδομαδα. Προκειτε να ταξιδεψω στην Βουδαπεστη απο την Αθηνα κ θα ηθελα να ρωτησω το εξεισ. ΑΝ κάποιοσ δεν εχει διαβατηριο αλλα εχει την νεα ταυτοτητα με λατινικουσ χαρακτηρεσ μπορει να πετάξει ή θα υπάρξει πρόβλημα. Ρώτησα στην πρεσβια τησ Ουγκαριασ ακι μου ειπαν οτι δεν υπάρχει κανενα προβλημα. Εχει κανεισ παρομοια εμπειρια; Ευχαριστω προκαταβολικα.

Σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει πρόβλημα να ταξιδέψεις με ταυτότητα από χώρα της Ένωσης προς χώρα της Ένωσης.

http://europa.eu/abc/travel/doc/index_el.htm

"Είναι καλύτερα να έχετε μαζί σας το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας όταν ταξιδεύετε στο εσωτερικό της ΕΕ διότι μπορεί να σας ζητηθεί να αποδείξετε τα στοιχεία ταυτότητάς σας"

Δες και εδώ
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=1569

tsepeto":jv4j5ri5 said:
Το τελικό σίγμα στο πληκτρολόγιο είναι το W! :wink:

Ξέρει κανείς τι ισχύει για τα βρέφη; Οι ενήλικες ταξιδεύουν μόνο με ταυτότητα στην ΕΕ (το έχω κάνει σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία). τα μωρά; Πρέπει να βγάλουν διαβατήριο;

Λοιπον για τα βρεφη....

Επειδη τα βρεφη (αν καταλαβα καλα) λογω ηλικιας δεν μπορουν να βγαλουν ταυτοτητα, μπορει να καποιοι να σου πουν λανθασμενα οτι τα βρεφη μπορουν να εκδωσουν και να ταξιδεψουν με "πιστοποιητικο ταυτοποιησης" . Το εν λογω εντυπο βγαινει απο αστυνομικες αρχες, εχει φωτογραφια, αλλα δυστυχως δεν αποτελει ταξιδιωτικο εγγραφο.

Αρα το βρεφος χρειαζεται διαβατηριο. (τωρα ποσο ευκολο ειναι να πετυχεις τις προδιαγραφες τηε φωτογραφιας σε ενα βρεφος... αυτο ειναι αλλη ιστορια.)

Και εχω την εντυπωση οτι δεν μπορεις πλεον να βγαλεις καινουριο διαβατηριο και νε ειναι ταυτοχρονα και οικογενειακο (δηλαδη και των παιδιων) ενω παλια ισχυε.

Θα συμβουλευα να ξεκινησεις αμεσα την διαδιακασια για εκδωση νεου διαβατηριου για ολους....

Υ.Γ. Μου ετυχε και ετρεχα αυθημερον να βγαλω διαβατηριο για το 6 μηνων παιδι μου (ευτυχως πριν απο 2 χρονια, που εβγαιναν απο τις νομαρχιες)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Πάντως αυτό με τα βρέφη αγγίζει τα όρια του γελοίου. Δηλαδή μπορώ να ταξιδέψω με την ταυτότητα μου αλλά η ύποπτη τρομοκρατικής ενέργειας 5 μηνών κόρη μου δεν μπορεί χωρίς διαβατήριο....

manasta":3brbti45 said:
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Πάντως αυτό με τα βρέφη αγγίζει τα όρια του γελοίου. Δηλαδή μπορώ να ταξιδέψω με την ταυτότητα μου αλλά η ύποπτη τρομοκρατικής ενέργειας 5 μηνών κόρη μου δεν μπορεί χωρίς διαβατήριο....

Δεν είναι καθόλου γελοίο, αντιθέτως γίνεται για να προστατέψει και το παιδί σου αλλά και εσένα ως γονέα του παιδιού. Το διαβατήριο δεν αποδεικνύει ότι δεν είσαι τρομοκράτης ή σεσημασμένος. Ειδικά στα παιδιά το διαβατήριο είναι περισσότερο απαραίτητο απ' ό,τι είναι για έναν ενήλικό. Ο λόγος είναι απλός: προκειμένου να βγάλει ένας ανήλικος διαβατήριο απαιτείται συγκατάθεση και των δύο γονέων, πράγμα που σημαίνει ότι ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις να πάρεις το παιδί σου και να την κάνεις για έξω χωρίς να έχει συγκατατεθεί ο άλλος γονέας σε περίπτωση που οι μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι οι καλύτερες, ή είναι σε διάσταση ή διαζευγμένοι.

Σε πιο ακραίες καταστάσεις (συμβαίνει ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες) το να βγάλεις διαβατήριο σε ένα βρέφος (ειδικά με τις νέες συνθηκες) σου επιτρέπει να φέρεις το παιδί πίσω χωρίς να σε κατηγορήσουν ότι το έφερες "αδήλωτο" (κάτι παράνομες υιοθεσίες κλπ. κλπ. γίνονται επειδή "εξαφανίζονται" κατά κάποιο τρόπο τα στοιχεία του παιδιού, πόσο μάλλον όταν αυτό δεν εγγράφεται σε μητρώα).

Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και στη Γερμανία το Kinderausweis εκδίδεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Ισχύει;

Mέχρι 15-16 ετών

"Für Deutsche im Alter bis zu 16 Jahren ist ein Kinderreisepass als Passersatz zugelassen."
source: kiel.de

Εναλλακτικά αντί διαβατηρίου μέχρι 16 ετών (Στο άρθρο λέει αναλυτικά ο,τι χρειάζεται και ποίες προϋποθέσεις πρέπει να ισχύουνε. Μονο στα γερμανικά!!!)