Σχολη Μηχανικων Αεροποριας

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

MerNion

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Website
athensairport.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος σίγουρα να μου πει..
Θέλει να περάσει ένας φίλος μου εκεί, πιάνει τα μόρια αλλά άκουσε οτι τον πρώτο χρόνο αναλόγως την "βαθμολογία" (και γω δεν ξέρω τι..) μέσα στην σχολή από τους 10, οι 3-4 συνεχίζουν κανονικά για μηχανικοί αεροσκαφών, οι άλλοι 4 πάνε γενικά μηχανικοί σε κτίρια κλπ της Αεροπορίας και οι υπόλοιποι σε γραφεία κλπ...
Ισχύει κάτι τέτοιο ή όλοι γίνονται κανονικά μηχανικοί αεροσκαφών;

Ευχαριστώ

κοιτα φετος μπηκαν 45 ατομα με κληρωση θα πανε στις αναλογες θεσεις δηλαδη μηχανικοι αεροσκαφων,πολιτικοι μηχανικοι,ηλεκτρολογοι μηχανικοι.Αν εχεις βισμα δεν εχεις να φοβηθεις τιποτε θα σε τακτοποιησουν.

Αρα ισχύει αυτό, οτι δεν πάνε όλοι μηχανικοί αεροσκαφών, έτσι;

What do you mean ???

killerwing":3j1kuk7p said:
...Αν εχεις βισμα δεν εχεις να φοβηθεις τιποτε θα σε τακτοποιησουν...

Kαλό - κατά την ταπεινή μου γνώμη - είναι να αποφεύγονται ανούσια και αστήριχτα σχόλια που εκτός οτι υποβαθμίζουν το επίπεδο του φόρουμ, αποθαρρύνουν ανθρώπους που ενδιαφέρονται να πάρουν μια απάντηση σε κάτι και πάνω από όλα κάνουν αυτόν που τα γράφει να δείχνει μη φερέγγυος και βιαστικός...
:3: Καλέ φίλε Killerwing παρακαλώ να παραθέσεις τα στοιχεία για αυτά που λες, εδώ, δημόσια, στο φόρουμ, αλλιώς να σωπάσεις... Επίσης σε παρακαλώ να μην στείλεις ΠΜ σε εμένα για να εξηγηθείς γιατί απλά θα το κάνω ποστ για σχολιασμό...αυτά.

Προς το φίλο που ενδιαφέρεται να μάθει...

:arrow: Συγνώμη που δεν απάντησα από εχτές ... ήμουν πολύ κουρασμένος και περίμενα ούτως ή άλλως οτι κάποιος θα έδινε μια αξιόπιστη απάντηση... :?

:arrow: Στη Σχολή Ικάρων Τμήμα Μηχανικών μετά τον πρώτο χρόνο της Σχολής οι σπουδαστές καλούνται από τη Σχολή να δηλώσουν την ειδικότητα που θα επιλέξουν σε συγκεκριμένα νούμερα -που καθορίζει η Αεροπορία κάθε χρόνο αναλόγως των αναγκών της. Αυτό γίνεται μιας και θα ακολουθήσουν από εκεί και εμπρός μιας τα μαθήματα ειδικεύσεως από το 2ο έτος. Οι ειδικότητες είναι:

T-H - Tεχνικός Τηλεπικοινωνιών (Ηλεκτρονικός που όταν γίνεις αξιωματικός ασχολείσαι με δίκτυα, ραντάρ και ηλεκτρονικά α/φών και μέσων και ότι άλλο -που είναι πολλά- ηλεκτρονικό υπάρχει στην Αεροπορία)

ΜΑΕ - Μηχανικός Αεροπορικών Εγκαταστάσεων (Πολιτικός μηχανικός για αεροδρόμια, κτίρια, διαδρόμους και οτι άλλο μπορείς να φανταστείς σε ένα αεροπορικό χώρο)

ΜΗΧ - Μηχανικός (Κινητήρων)

:idea: Αποφοιτώντας παίρνεις την αντίστοιχη ειδικότητα...
ΤΑΤ - Τεχνικός Α' Κατηγορίας Τηλεπικοινωνιών
ΤΑΕ - Τεχνικός Α' Κατηγορίας Εγκαταστάσεων
ΤΑΜ - Τεχνικός Α΄Κατηγορίας Μηχανικός

:arrow: Τις περισσότερες φορές καλέ μου φίλε, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ τα <<βρίσκουν>> μεταξύ τους και δηλώνουν <<ακριβώς>> αριθμητικά τις επιθυμίες τους με αποτέλεσμα φυσικά αυτές να υπακούονται από τη Σχολή...και τελικά να παίρνει ο καθένας την ειδικότητα που επιθυμεί και θεωρεί οτι του ταιριάζει.

:arrow: Όταν αυτό τύχει και δε συμβεί ( για τα τελευταία 20 χρόνια έχει 1-2 φορές) η Σχολή ικανοποιεί την επιθυμία αυτού που τελείωσε το 1ο έτος με καλύτερη βαθμολογία... μάλλον δίκαιο... τι λες???

:arrow: Τελειώνοντας να επισημάνω το εξής ... :idea: Πιστεύεις οτι αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει οτιδήποτε παράτυπο θα μπορέσει να επιβιώσει ως σπυδαστής ή καριερίστας Αξιωματικός στη συνέχεια??? Εννοώ φίλε καλέ οτι όλοι θα πέσουν να τον φάνε και όχι μόνο για τα 3 χρόνια της Σχολής που απομένουν... η Αεροπορία δεν είναι μικρή αλλά όχι και μεγάλη... το στίγμα για οτι κάνει κανείς στη Σχολή το κουβαλάει πάντα...

Κοντολογίς, αν θες να φοιτήσεις στη Σχολή σου το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου... Οι σπουδαστές είναι όλοι εξαίρετοι και είναι αναγνωρίσιμοι παντού ως οι πιο καλά καταρτισμένοι στον τομέα τους ... Για αυτό και η ΣΜΑ -όπως παλιά λεγόταν- έχει τέτοια φήμη, για αυτό και οι βάσεις εισαγωγής της, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ψηλές.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

dragonflyer σε ευχαριστώ σε όλα.. Με κάλυψες πλήρως και θα τα μεταφέρω στον φίλο μου που θέλει να περάσει εκεί.. Ηταν ακριβώς αυτό που ζητούσα, οπότε δεν πιστεύω οτι υπάρχει λόγος να συνεχιστεί το θέμα από ανούσιες πληροφορίες.. Εγώ έμαθα αυτό που με ενδιέφερε.

epidi exo teliosei tin SMA kai ksero ta pragmata apo mesa, exo na po oti o dragonflyer apantise sostotata ektos apo ena kommataki:))
oi mhxanikoi den einai mono kinitiron alla einai skafous -kinitiron kai analogos pou bretheis asxolisai me to ena i to allo kommati.
tora bebaia den exei simasia giati o filos i tha exei mpei i tha tin afise tin sxoli gia kati allo.