Σχετικά με σχολές αεροσυνοδών και προαπαιτούμενες γνώσεις

• Thread starter Thread starter AKIONT
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

AKIONT

Νέο μέλος (Tourist)
Καλημέρα σε όλους/ες.
Είμαι καινούριος στο forum, και θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω το εξής :
Η φίλη μου είναι μετανάστρια από το το Καζακστάν (με μητρική γλώσσα τη Ρωσική) κ έχει 5 χρόνια στην Ελλάδα. Ενδιαφέρεται να ξεκινήσει σπουδές για αεροσυνοδός (ειτε εδάφους ειτε αέρος). Ωστόσο, έχει απολυτήριο τεχνικού λυκείου από το Καζακστάν, το οποίο εδώ δεν το αναγνωρίζουν ως απολυτήριο λυκείου (γενικού).
Θα παρακαλούσα λοιπόν εάν γνωρίζετε να με ενημερώσετε για κάποια αξιόπιστη σχολή η οποία θα μπορούσε να τη δεχτεί με αυτά τα προσόντα. Καλό θα ήταν τα μαθήματα να γίνονται στα Ελληνικά, γιατί στα Αγγλικά είναι ακόμα σε αρχικό επίπεδο (έχει ξεκινήσει εντατικά μαθήματα αγγλικών).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Akiont

Δε νομιζω πως ειναι απαραιτητο να βγαλει καποια σχολη...και εγω που πηγα σε σχολη τι καταλαβα...ξοδευεις πολλα χρηματα χωρις ουσια...
Το μονο που θα χρειαστει θα ειναι καποιο πιστοποιητικο για την ελληνικη γλωσσα..Τωρα για το απολυτηριο δε γνωριζω...ας στειλει το βιογραφικο της σε οποια εταιρια την ενδιαφερει(εκτοσ απο ΟΑ η οποια δεχεται μονο ελληνες),η ακομα καλυτερα θα μπορουσε να τηλεφωνησει την οποια εταιρια και να ρωτησει..
Παντως η σχολη δεν θα της χρησιμευσει...αυτο ειναι σιγουρο...Επισης αυτα που σου μαθαινει η σχολη ,τα ιδια ακριβως περιλαμβανει και η εκπαιδευση που θα σου κανει η εταιρια..χαμενος χρονος και χρημα δηλαδη.. :roll:

Χωρίς καλά αγγλικά βέβαια είναι λίγο δύσκολο,μιας και η γλώσσα της αεροπορίας είναι η αγγλική και τα πάντα στις εκπαιδεύσεις γίνονται σε αυτή τη γλώσσα.

Τίνα και Κλεοπάτρα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Σε συνέχεια αυτών, θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω ποιές εταιρείες εκπαιδεύουν στην Ελλάδα... Έτσι όπως μου τα λέτε (περι αγγλικής γλώσσας κλπ), θα βόλευε ίσως κάποια ελληνική εταιρεία (πχ Aegean, ή ποιά άλλη δεν ξέρω...) ή κάποια από πρώην σοβιετική ένωση, όπου η εκπαίδευση μπορεί να γίνεται στη ρωσική. Σίγουρα βέβαια, φαντάζομαι ότι και τα αγγλικά είναι απαραίτητα, αλλά όπως είπα και πριν, η φίλη μου ήδη έχει ξεκινήσει μαθήματα.
Εάν γνωρίζετε που μπορώ να ψάξω, θα σας παρακαλούσα να με κατατοπίσετε.
Ευχαριστώ και πάλι.

Πάλι χρειάζονται,απλά στην aegean έχεις να κάνεις κυρίως με έλληνες επιβάτες...Μπορώ να σου δώσω πληροφορίες για το Ηράκλειο,όπου μένω και ξέρω.Μπορώ επίσης να σου δώσω κάποιες ιστοσελίδες εταιριών..αν θέλεις στείλε μου πμ να σου πω..

Υπάρχουν ευκαρίες

Γεια σας
Η κόρη μου είναι 24 τελειόφοιτος ΤΕΙ και ενδιαφέρεται για μια νέα σταδιοδρομία στο χώρο Ιπτάμενου προσωπικού.
Τι μπορεί να κάνει ώστε να υποβάλει κάποιες αιτήσεις σε αεροπορικές εταιρίες; Χρειάζεται κάποιες ιδιαίτερες σπουδές σε σχολή αεροσυνοδών; Από ότι γνωρίζω στο εξωτερικό οι εταιρίες εκπαιδεύουν οι ίδιες το προσωπικό τους.
Μπορεί κάποιος-κάποια να μας διαφωτίσει σχετικά με το process;

Ευχαριστώ
Σ.Α

whiteAngel":3rioe8l6 said:
Kalispera.eime kainourgia edw kai h8ela thn voh8ia sas se kati.endiaferomai na ginw aerosunodos k akouw diafora sxetika me to 8ema tn idiwtikwn sxolwn.mhpws gnwrizei kaneis me empeiria k sigouria na mou apadisei an eine aparaithto na graftw se idiotiki sxoli i apla mporw na doulepsw k xwris tis spoudes ths sxolhs(efoswn ginode ma8hmata apo thn idia etairia pou se proslamvanei)exw diavasei diafora sxolia alla den apekthsa mia olokliromenh apopsi sxetika me to 8ema pou me apasxolei.eine megalh anagh,parakalw as mou apadisei kapoios pou gnwrizei.Euxaristw.

Καλησπέρα ,

Κάποια βασικά προσόντα είναι τα ακολουθα :
Απολυτήριο Λυκείου .
Άριστη γνώση Αγγλικών .
Ηλικία έως 32 ετών .
Ύψος 157cm (για γυναίκες ) . 170cm (για άντρες).
Πιστποιητικό ΥΓΕΙΑΣ Τύπου (Α).

Καλό θα είναι πάντως να απευθυνθείς σε εγκεκριμένες Σχολές της ΙΑΤΑ και συγκεκριμένα για το Πτυχίο AIRLINE CABIN CREW TRAINING από την ιστοσελίδα της ΙΑΤΑ

http://www.iata.org/ps/resellers/Pages/index.aspx

Καλή Επιτυχία

Τριαντάφυλλος

whiteangel οι σχολες ειναι πεταμενα λεφτα, οπως θα διαπιστωσεις οποιονδηποτε κι αν ρωτησεις. Τωρα, για περισσοτερες πληροφοριες σε αυτο το blog, υπαρχει το θεμα Επαγγελμα Αεροσυνοδος, με 97 σελιδες υλικο, που σιγουρα κατι θα βρεις να σε διαφωτισει. Βεβαιως μια καλη αρχη ειναι να γκουγκλαρεις (sic) το επαγγελμα και να ψαξεις στις διαφορες σελιδες που θα εμφανιστουν για ολες τις πληροφοριες. Επισης, μπορεις να στειλεις μυνημα σε καποιο απο τα μελη αυτου του forum και ισως καποιος που εχει χρονο να σου λυσει τις αποριες σου.
Για να εξηγουμαστε λοιπον: οι εταιριες σε εκπαιδευουν μονες τους, αναλογα με την εταιρια διαφερει και η διαρκεια της εκπαιδευσης, οι μεγαλες αεροπορικες σε ευρωπη-αμερικη εχουν 7-8 εβδομαδες σε ειδικα κεντρα. Σε σχολη επομενως, δεν χρειαζεται να γραφτεις. Τζαμπα θα σπαταλησεις τα χρηματα και το χρονο σου. Ειναι προτιμοτερο να πας να μαθεις μια ξενη γλωσσα, εστω σε βασικο επιπεδο

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες , μου ήταν αρκετά χρήσιμες . Και πάλι ευχαριστώ .

Καλησπέρα εμ 8έλω πολυ να γινω αεροσυνοδος..εχω πτυχειο αγγλικων και συντομα 8α παρω και των ιταλικων.αυτο που η8ελα να ρωτησω ειναι αν το ύψος που χρειαζεται ειναι σιγουρα 1.57 και πανω ή 1.65 και πανω οπως λεει σε αλλες σελιδες..επισης αν καποιος μπορει να μου πει ποσο ειναι το χρηματικο ποσο που πρεπει να καταβαλω στην σχολη και ποσος ειναι ο χρονος της σχολης και της εκπαιδευσης