Συμβαν στην Α3601 STN-ΑΤΗ

• Thread starter Thread starter Jass
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Jass

Business-Class-Member
Ας γραψω και εγω ενα συμβαν το οποιο μου διηγηθηκε ο ξαδερφος μου, ο οποιος ερχοταν με την πρωινη πτηση της Αιγαιου Α3601 απο το Λονδινο την Δευτερα 29-12-08.

Αφου λοιπον απογειωθηκανε κανονικα απο το Stansted στην μια ωρα περιπου που βρισκονταν στον αερα (προφανως καπου πανω απο την κεντρικη ευρωπη) αρχισαν να ακουγονται καποιες παιδικες φωνες και κλαμματα λιγες θεσεις πιο μπροστα...
Τι ειχε συμβει?
Σε μιια θεση-παραθυρο καθοταν ενα 10χρονο αγορακι με τους γονεις του, το οποιο παρακολουθουσε ταινια απο τις οθονες του αεροπλανου και προφανως για να βολευτει ειχε βαλει το ποδι κατω απο τον αριστερο βραχιονα και το καλαμι αναμεσα στο καθισμα και το τοιχειο του αεροσκαφους...Τελικα το ποδι του ειχε κολλησει, ειχε αρχισει να πρηζεται και το παιδι να ποναει και να κλαιει...
Βοηθησαν οι αεροσυνοδοι, βγηκε και ο κυβερνητης προσπαθουσαν να του ξκεκολλησουν το ποδι αλλα ματαια.
Ο κυβερνητης ειπε οτι δεν υπαρχει νοημα να προσγειωθουμε στο ποιο κοντινο αεροδρομιο και οτι θα παμε Αθηνα κατευθειαν.
Απ'οτι εβλεπε ο ξαδερφος μου στις οθονες το αεροπλανο ειχε αυξησει ταχυτητα προφανως για να ειναι πιο γρηγορα Αθηνα.
Το παιδι κατα την διαρκεια του υπολοιπου ταξιδιου στις αναταραξεις πονουσε και εκλαιγε απο το πονο...και ειδικα κατα την καθοδο για προσγειωση.

Μετα απο 2ωρες αφου φτασανε Αθηνα περιμενε Γιατρος και μηχανικος οπου μπηκαν με το που ανοιξε η πορτα του αεροσκαφους,και αφου εβγαλαν γρηγορα τους υπολοιπους επιβατες , ξεκολλησαν το ποδι του του παιδιου.

Επισης να τονισω οτι εκανε πολυ ομαλη προσγειωση ο Κυβερνητης και δεν χρησιμοποιησε καθολου αναστροφεις ωσης...

Και ερωτω τωρα.
επρεπε η δεν επρεπε ο Κυβερνητης να προσγειωσει το αεροπλανο στο πλησιεστερο αεροδρομιο απο την στιγμη που ενημερωθηκε για το συμβαν??Επρεπε το παιδι να ταξιδεψει με σφηνωμενο το ποδι μεχρι την Αθηνα??

Ευχομαι Καλη Χρονια σε ολους με υγεια και ευτυχια!!!!!! :laola:

Re: Συμβαν στην Α3601 ΑΤΗ-STN

oat_student":7sbr2ovu said:
και προφανως για να βολευτει ειχε βαλει το ποδι κατω απο τον αριστερο βραχιονα και το καλαμι αναμεσα στο καθισμα και το τοιχειο του αεροσκαφους...Τελικα το ποδι του ειχε κολλησει

Για αρχή έπρεπε οι γονείς του παιδιού, να του μάθουν να συμπεριφέρεται σωστά σε ένα χώρο που είναι φιλοξενούμενος και που ανά πάσα στιγμή μας συνιστούν να είμαστε δεμένοι (όχι να βολευόμαστε με πόδια ανάμεσα σε καθίσματα κλπ). Όταν δεν υπάρχει παιδεία, τα υπόλοιπα είναι απλά επακόλουθα

Πέραν αυτού που αναφέρει ο jerry,υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να συνεκτίμησε ο κυβερνήτης γιά να πάρη την απόφαση που πήρε.

Οπως π.χ. ποιό ήταν το κοντινώτερο αεροδρόμιο που θά υπήρχε ο κατάλληλος γιατρός,πόση η διάρκεια τής πτήσης ώς εκεί vs διάρκεια μέχρι Αθήνα κλπ κλπ.

Οπως και στην περίπτωση τού κ.Τσουκάκη στο σχετικό topic,άς μήν βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Αυτό που φαίνεται είναι οτι ο Κ1 έκανε ό,τι θεωρούσε σωστό βάσει τής εμπειρίας του και τών ευθυνών που είχε.

Τό οτι τελικά το συμβάν είχε αίσιο τέλος δείχνει οτι οι ενέργειες που έκανε ήταν πράγματι σωστές.

Ελπίζω οτι το συγκεκριμένο παιδί θά συνειδητοποίησε πλέον οτι το αεροπλάνο δέν είναι το σαλόνι τού σπιτιού μας,νά καθόμαστε όπως μάς βολεύει.

θα συμφωνήσω με το jerry. Βέβαια μη ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης βγήκε από το cockpit, άρα εκτίμησε προσωπικά τη κατάσταση.

Μηπως ηταν καλυτερο που δε κατεβηκε?Δεν ευθυνεται η Α3 για το περιστατικο, θα επιβαρυνοταν με μια προσγειωση σε αλλο αεροδρομιο(με οσα συνεπαγεται αυτο για εξοδα-καθυστερηση κλπ)και ισως(αν και δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτο!)αφου ειναι αναγκαστικη προσγειωση που θα γινοταν λογω επιβατη, αφου το παιδι πηγε και το προκαλεσε, θα επρεπε να επιβατυνθει το ιδιο με τα εξοδα της προσγειωσης...(ξαναλεω δεν ειμαι δσιγουρος γι'αυτο!)

Συγνώμη αλλά υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο; Δηλαδή αν κάποιος πάθει έμφραγμα, πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση και τελικά τη γλιτώνει, θα πάθει ένα ακόμη έμφραγμα όταν του έρθει ένας λογαριασμός απο έξοδα προσγειώσεως της εταιρείας;;;; :wall: :wall:

Κατ'αρχην ειπα οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ αλλα βασιστηκα σε μια συζητηση που ειχα!

Οχι αν παθεις εμφραγμα αλλα αν κανεις εσυ ο ιδιος βλακια.
ΠΧ εχω ακουσει οτι αν καποιος επιβατης προκαλεσει αναγκαστικη προσγειωση ΟΧΙ λογω θανατου-βαριας αρρωστιας σαν προστιμο επιβαρυνεται με καποια εξοδα!(το ξαναλεω δεν ειμαι σιγουρος απλα το λεω σαν μια γνωμη!)
Για να τελειωνω, εκρινε ο πιλοτος οτι το παιδακι δε θα παθαινε τιποτα αν προσγειωθει αργοτερα το αεροπλανο.Πονουσε αλλα και εκεινος δε μπορει να παρει την αποφαση να κατεβασει το αεροπλανο σε αλλο αεροδρομιο και να ψαχνει η εταιρια ανθρωπο να ξεβιδωσει το καθισμα, η γενικα καποιον αλλο που μπορει να ειναι αναγκαιος για να του βγαλει το ποδι, και οτι αλλο μπορει να χρειαστει!

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα έξοδα προσγείωσης θα τα επιβαρυνθεί ο επιβάτης στην περίπτωση που προκάλεσε την προσγείωση για λόγους άλλους εκτός υγείας, για παράδειγμα αν ήταν μεθυσμένος ή προκάλεσε αναστάτωση κατά την διάρκεια της πτήσης.

Οι επιβάτες δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις δείχνουν τον χειρότερο εαυτό τους στις πτήσεις. Πόδια στους τοίχους, εφημερίδες στον διάδρομο, 15 τσάντες στα πόδια κλπ. Το μόνο που θα με "άγχωνε" λίγο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πιθανότητα για οποιονδήποτε λόγο να χρειαστεί άμεση αποβίβαση. Το παιδακί αυτό θα έμενε κολλημένο στην θέση του? Θα μου πείτε ποιές οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο και τέλος καλό όλα καλά.... Απλά θα με ανησυχούσε κάπως η συγκεκριμένη περίπτωση αν είμουν επιβάτης, και θα με έβαζε σε σκέψεις για τα safety procedures που ακολουθεί η εταιρεία.

ΟΑ277