Συμβάν σε Aegean SX-DVL 16/02/12

• Thread starter Thread starter nl3891
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

nl3891

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα,

Πριν από περίπου μία ώρα, στο προγραμματισμένο δρομολόγιο της Aegean: Κέρκυρα-Αθήνα, κι ενώ το αεροπλάνο τροχοδρομούσε, σύμφωνα με μαρτυρία φιλικών μου προσώπων που ήταν στο αεροπλάνο, ο πιλότος ακύρωσε τη διαδικασία, ενημερώνοντας χαρακτηριστικά (επί λέξει) πως "υπάρχει βλάβη στο...τιμόνι, η οποία έγινε αντιληπτή καθ' οδόν".
Απ' ότι μου είπαν, το αεροπλάνο δεν είχε τη "συνήθη" συμπεριφορά και "με το ζόρι" έκανε οποιονδήποτε ελιγμό...Μάλιστα, έκανε περίπου 30 λεπτά για να επιστρέψει πίσω στην πίστα, απ' το διάδρομο 35 όπου και θα γινόταν η απογείωση.
Αυτή τη στιγμή οι επιβάτες περιμένουν ενημέρωση απ' την εταιρεία για το τι μέλει γενέσθαι.
Εάν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας μας διαφωτίσει...

Μάλλον εννοούσε το nose steering hand wheel, ενα μικρό "τιμονάκι" δίπλα στο stick που επιτρέπει το στρίψιμο των τροχών κατά 75ο γι αυτό και η πολύ ώρα που έκανε να επιστρέψει στο apron, καθώς τα pedals στρίβουν τις ρόδες πολύ λιγότερες μοίρες.

Δυστυχώς δεν έχω φωτό να σου δείξω, αλλά αν διβάσεις εδώ θα καταλάβεις τι εννοώ.

Καλά τα είπε ο captain, πως αλλιως να εξηγήσει στον κόσμο τι είναι το "τιμόνι"

Φίλε nl3881 από ανάλογη με τη δική σου ενημέρωση, σε πληροφορώ ότι πήγε άλλο α/φ στη Κέρκυρα και παρέλαβε τους επιβάτες και έχει ήδη αναχωρήσει για Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή το SX-DVS εκτελεί την 403 και βρίσκεται πάνω από τα Καλάβρυτα ενώ και το SX-DVL έχει απογειωθεί και βρίσκεται πάνω από τους Παξούς.

update: Τελικά πράγματι οι επιβάτες αναχώρησαν πριν λίγο με άλλο αεροπλάνο της εταιρείας, που ήρθε από Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως και το πρώτο αεροπλάνο αναχώρησε μόλις πέντε λεπτά αργότερα!
Δε γνωρίζω την πάγια τακτική της εταιρείας, ή τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντως για την ιστορία, ένα δωρεάν -ανοικτό για ένα χρόνο-εισιτήριο δόθηκε σε όλους τους επιβάτες, ενώ κατά την αναμονή τους παρείχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν οτιδήποτε ήθελαν απ' το μπαρ του αεροδρομίου...

Στο επισυναπτόμενο όλο το ιστορικό της Α3403 από την προγραμματισμένη αναχώρηση από την Κέρκυρα ως την καθυστερημένη άφιξη του στο Ελ. Βενιζέλος .

Attachments

• A3 403.jpg
    A3 403.jpg
    97,9 KB · Προβολές: 1.499
Καλησπέρα παιδιά,ανάλογο περιστατικό έγινε και στην Αλεξανδρούπολη σήμερα με την πρωινή πτήση της Aegean..Δεν γνωρίζω την ακριβή αιτία αυτού..Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το αεροσκάφος με νηολόγιο SX-DVS που μετέφερε τους επιβάτες από την Κέρκυρα στην Αθήνα ήταν η πρωινή πτήση από την Αθήνα για την Αλεξανδρούπολη..όπου φυσικά η επιστροφή δεν έγινε με το ίδιο το αεροσκάφος ( διότι έμεινε στο αεροδρόμιο ) αλλά με το SX-DVH..Αν μπορέσει κάποιος και μπει στην ιστοσελίδα http://www.flightradar24.com και πατήσει την εντολή replay θα τα δει αναλυτικά , έτσι όπως τα παραθέτω παρακάτω :

SX-DVS με κωδικό AEE140 Αθήνα -> Αλεξανδρούπολη ( επιστροφή όχι )
SX-DVH με κωδικό AEE6002 Αθήνα -> Αλεξανδρούπολη με επιστροφή ως AEE141 Αλεξανδρούπολη -> Αθήνα ( Να σημειωθεί ότι όταν απογειώθηκε με τον κωδικό AEE6002 δεν ξέρω τον λόγο για τον οποίο έγραφε άλλους προορισμούς )
SX-DVS με κωδικό AEE6003 Αλεξανδρούπολη -> Κέρκυρα με σχέδιο πτήσης στα FL360 ( πάλι έγραφε ότι να'ναι προορισμούς ) και τέλος το
SX-DVS με κωδικό AEE403 Κέρκυρα -> Αθήνα

Πέρα από την παραπάνω ιστοσελίδα που μου δείχνει τις κινήσεις των αεροσκαφών , είχα την τύχη να βρίσκομαι σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα να δω και οπτικός αυτές τις 2 πτήσεις , αλλά λόγω της δουλειάς που είχα δεν είχα τον χρόνο να μάθω περισσότερα στοιχεία..!