Συμβάν με ΡΒΒ στον ΑΙΑ

• Thread starter Thread starter al.porto
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

al.porto

Business-Class-Member
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Στις 24/10/07 έγινε ένα "ασυνήθιστο" συμβάν στον ΑΙΑ. Συγκεκριμένα, στην πρωινή άφιξη της Air Berlin και ενώ το 738 της εταιρείας είχε παρκάρει σε position του satellite σημειώθηκε βλάβη στην φυσούνα, με αποτέλεσμα αυτή να μην σταματήσει ομαλά και να προκαλέσει ζημιές στην άτρακτο (άνοιξε 2 τρύπες στα σημεία επαφής). Το 738 επιθεωρήθηκε από ομάδα τεχνικών της ΟΑ, εστάλθηκαν φωτογραφίες τόσο στην τενική βάση της Air Berlin όσο και στην Boeing η οποία έκκρινε ότι το αεροσκάφος ήταν αξιόπλοο. Η συγκεκριμένη φυσούνα είχε επιθεώρηθεί απο τεχνικούς την προηγούμενη μέρα. Κατα την γνώμη μου ένα περιστατικό όπως αυτό ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενο, καθώς οι φυσούνες (ειδικά αυτές του satellite) του πιο σύγχρονου αεροδρομίου τς Ευρώπης, δεν είναι και τόσο "σύγχρονες". Αν υπάρχει κανείς που χειρίζεται τα εν λόγω μηχανήματα θα καταλάβει ακριβώς τι έννοω.

Aν και ειμαστε οφφ τοπικ, δεν καταλαβαινω τι εννοεις με το οτι δεν ειναι τοσο συγχρονες. Χειριζομαι καθημερινα τις ΡΒΒ στο Βενιζελο, ενταξει, προβληματακια βγαζουν μια στις τοσες (εξαλλου ειναι πολυ πολυπλοκα μηχανηματα), αλλα μη εχοντας εμπειρια απο αναλογα μηχανηματα σε αλλα αεροδρομια, δεν μπορω να κρινω. Λοιπον, ως προς τι δεν ειναι συγχρονες?

Συμβάν με ΡΒΒ

seven4seven":3jepn95c said:
. Λοιπον, ως προς τι δεν ειναι συγχρονες?

Ας συνεχίσουμε εδώ το θέμα. Απ' ό,τι γνωρίζω οι φυσούνες του ΑΙΑ δεν ήταν καινούρια μηχανήματα, αλλά παραλήθηκαν μεταχειρισμένες το 2001. Κατά τη γνώμη μου και χωρίς να θέλω να απαξιώσω τον ΑΙΑ και τους τεχνικούς του, δεν μπορεί ένα τόσο ακριβό αεροδρόμιο που αυτοχαρακτηρίζεται ως υπερσύχρονο και δικαιολογεί τα υψηλά του τέλη σαν απόρροια των "τέλειων" υπηρεσιών που προσφέρει, να χρησιμοποιεί μεταχειρισμένα μηχανήματα, ειδικά τόσο σημαντικών όπως είναι οι ΡΒΒ.

Εμενα δεν μου φαινεται οτι φταιει η τεχνολογια (δεν χρειαζεται ILS). Γνωριζω ομως οτι τετοια ατυχηματα δεν ειναι ασυνηθηστα μου εχει συμβει 2 φορες και εχω ακουσει και 3-4 περιστατικα (3 στο CDG για την ακριβια). Συμβαινουν αυτα. Και η φισουνα να παρουσιασε προβλημα και ο χηριστης να εκανε λαθος δεν μου φενεται περιεργο. Εδω εχει γινει παλι στο CDG που γνωριζω να καρφωσει κυριολεκτικα το catering truck πανω.

Re: Συμβάν με ΡΒΒ

al.porto":1rd2ve15 said:
seven4seven":1rd2ve15 said:

Ας συνεχίσουμε εδώ το θέμα. Απ' ό,τι γνωρίζω οι φυσούνες του ΑΙΑ δεν ήταν καινούρια μηχανήματα, αλλά παραλήθηκαν μεταχειρισμένες το 2001. Κατά τη γνώμη μου και χωρίς να θέλω να απαξιώσω τον ΑΙΑ και τους τεχνικούς του, δεν μπορεί ένα τόσο ακριβό αεροδρόμιο που αυτοχαρακτηρίζεται ως υπερσύχρονο και δικαιολογεί τα υψηλά του τέλη σαν απόρροια των "τέλειων" υπηρεσιών που προσφέρει, να χρησιμοποιεί μεταχειρισμένα μηχανήματα, ειδικά τόσο σημαντικών όπως είναι οι ΡΒΒ.

Λοιπον, γνωριζοντας τις ΡΒΒ του Βενιζελου, εχω να πω οτι μαλλον ο χειριστης εκανε μ@�κια κατα τον ελιγμο, και δεν πρεπει να φταιει η φυσουνα. Υπαρχει proximity sensor που σου κοβει αυτοματα την ταχυτητα προσεγγισης στο 1/3 οταν πλησιασεις 1,5 μετρο απο την ατρακτο. Επισης, και στο "κατωφλι" αλλα και στον θολο που κατεβαινει μετα, η φυσουνα εχει μαξιλαρι, μαλακο υλικο, για να ειναι ομαλη η επαφη με το αεροπλανο. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΡΥΠΑ? :shock: Εκτος κ αν την ειχε σηκωμενη σε υψος 747 και πλησιασε το αμοιρο το 737, χτυπωντας το με το A/C unit που ειναι κατω απο την καμπινα. Αλλα κ αυτο ακομα θελει ιδιεταιρη μαεστρια για να το πετυχεις! :)
Επισης, ακομα και βλαβη να επαθε η φυσουνα και να ¨μην σταματαγε" (by default χλωμο απο μονο του), αρκει απλνα να την εσβηνε τραβωντας εξω το κλειδι, και θα σταματουσε, οπου κ να ηταν.

Κοντολογις, δυσκολα βρισκεις πιο foolproof και failsafe μηχανημα απο μια ΡΒΒ. Επιμενω λοιπον στο "pilot error"

SkyHawk, το ILS τι σχεση εχει? :shock:

seven4seven":h348cpax said:
SkyHawk, το ILS τι σχεση εχει? :shock:
Για πλακα το ειπα σιγα μην εχει και MLS

Ενταξη τωρα?

seven4seven":31tshqo0 said:

Απ' ότι έμαθα υπήρξε βλάβη στο proximity sensor, η ΡΒΒ έπεσε με φόρα στο ά/φος και σαν να μην έφτανε αυτό έσπασαν τα σύρματα που συγκρατούν το θόλο με αποτέλεσμα να πέσει και αυτός με φόρα στο 738.
Αν και το χιούμορ σου είναι ευδιάκριτο, πιστεύεις ότι ειναι να υπάρχει άνθρωπος τόσο λαλάκας ώστε να κάνει τον χειρισμό που περιέγραψες;

al.porto":2dsgzzid said:
Αν και το χιούμορ σου είναι ευδιάκριτο, πιστεύεις ότι ειναι να υπάρχει άνθρωπος τόσο λαλάκας ώστε να κάνει τον χειρισμό που περιέγραψες;

Επειδη μεσα στο ΕλΒεν δουλευω, και εχω δει τα χιλια μυρια, η απαντηση ειναι μια: NAI! :)

seven4seven":2dsgzzid said:
Επισης, ακομα και βλαβη να επαθε η φυσουνα και να ¨μην σταματαγε" (by default χλωμο απο μονο του), αρκει απλνα να την εσβηνε τραβωντας εξω το κλειδι, και θα σταματουσε, οπου κ να ηταν.

Λαβε και αυτο υπ' οψιν! (Μου εχει τυχει...)

Φίλε 747, όπως ίσως έχεις καταλάβει, κάνουμε την ίδια δουλειά.
Επειδη μεσα στο ΕλΒεν δουλευω, και εχω δει τα χιλια μυρια, η απαντηση ειναι μια: NAI!
Λοιπόν συνάδελφε αν όντως είναι αλήθεια αυτό (συγχώρεσε την δυσπιστία μου) θέλω να δω αυτό τον άνθρωπο, να του πλύνω τα πόδια και να του τα φιλήσω :twisted: :stupid: ! Είναι ίσως το μόνο που δεν έχω δει (και έχω δει πολλά κι εγώ) και δεν περιμένω να δω ποτέ μου! Τι να πω; Ύμαρτον που λέει και ο Γεωργίου!

al.porto":3dyajjdr said:
Φίλε 747, όπως ίσως έχεις καταλάβει, κάνουμε την ίδια δουλειά.
Επειδη μεσα στο ΕλΒεν δουλευω, και εχω δει τα χιλια μυρια, η απαντηση ειναι μια: NAI!
Λοιπόν συνάδελφε αν όντως είναι αλήθεια αυτό (συγχώρεσε την δυσπιστία μου) θέλω να δω αυτό τον άνθρωπο, να του πλύνω τα πόδια και να του τα φιλήσω :twisted: :stupid: ! Είναι ίσως το μόνο που δεν έχω δει (και έχω δει πολλά κι εγώ) και δεν περιμένω να δω ποτέ μου! Τι να πω; Ύμαρτον που λέει και ο Γεωργίου!

Χα! Ραμπ Εϊτζεντ κ εσυ? Ετσι, να μαζευομαστε...!

Ο συγκεκριμενος, εχει απολυθει. Τον εχω σε φωτογραφια καπου. :lol:

Τελοσπαντων, συμφωνεις κ εσυ οτι σε μια εκτακτη αναγκη αν σβησεις τον κεντρικο διακοπτη σταματουν τα παντα? Πανακεια, για αποφυγη καθε κακοτοπιας :wink: