Και βέβαια, κοίτα θα το δεις και μόνος σου στην πράξη, αλλά τα έξοδα των μέσων φοιτητών όσο και αν κλαίγονται είναι κάτι παραπάνω από υψηλά..... Καταρχήν το 99% τρώνε έξω, από αυτό και μόνο εξοικονομείς εύκολα και γρήγορα (αρκεί να μάθεις να μαγειρεύεις μερικά έστω απλά πιάτα) σίγουρα 40- 50 ευρώ την εβδομάδα και υγεία.... Τα φαγητά από έξω είναι μη πω τίποτα... Σε βάθος ενός χρόνου εύκολα και γρήγορα 2500 ευρώ, κατά μέσο όρο (είτε κλαίγονται είτε όχι) γίνονται στουπι μια φορά τον μήνα τουλάχιστον, αλλά 20 ευρώ για να σέρνονται στα πάτωματα (είδες βάζω ταριφες φοιτητικών μαγαζιών). κατά μέσο όρο στην φοιτητική τους ζωή θα σκάσουν σίγουρα 200 ευρώ σε γυμναστήρια για να πετάξουν τα περιττά κιλά που έβαλαν τρώγοντας βλακιες. Και είναι ένα σωρό άλλα έξοδα, πάρτι κυριολεκτικά διασκέδασης και όχι ψυχαγωγίας, αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι χάνονται χρήματα σε ανούσια πράγματα.... Μπορεί εξ αρχής να μη μπορείς αλλά εξοικονομοντας τον 2 ή 3 χρόνο κάνεις το ppl σου σε μια αερολεσχη. Επίσης αν είσαι οργανωτικός τότε μπορείς να βρεις και μια δουλειά να σε βοηθάει οικονομικά. Αφού θα έχεις το ppl, η παρέα σου αν τις αρέσουν οι βόλτες που και που θα μπορεί να βάζει κάποια από τα έξοδα για να πάτε βόλτα με αεροπλάνο και να που σιγά σιγά έρχεται και το build.
Επειδή έχω κάνει φοιτητής και ταυτόχρονα είχα εταιρεία που ξέμεινε ξαφνικά για λόγους υγείας στα χέρια μου στην χειρότερη περίοδο, μπορώ να σου πω ότι, οκ χρόνος υπάρχει για όλα και για δουλειά και για να τελειώσει η σχολή κλπ. Επίσης ελάχιστοι ήταν πραγματικά φτώχοι που όντως δεν είχαν και ενώ εξοικονομουσαν πάλι δεν είχαν.
Οι περισσότεροι κλαίγονταν και κάποια στιγμή έκατσα και έβαλα κάτω τι ξοδευα εγώ και τι αυτοί. Και παραπάνω χάλαγαν και εγώ είχα πάει ένα σωρό εκδρομές με την κοπέλα μου (αν είχα φροντίσει να έχω ppl αν και λόγω χρόνου επειδή δούλευα σε πλήρες ωράριο δεν γινόταν θα την πήγαινα που και που με αεροπλάνο και όχι μόνο με αυτοκίνητο)
Αν όμως όντως ανήκεις στο ποσοστό αυτό που δεν γίνεται με τίποτα, τότε βάλε τα δυνατά σου να πιάσεις μια σχολή που μετά θα έχεις δουλειά, όχι απαραίτητα Ελλάδα, και μετά κάνε modular, και θα τα καταφέρεις. Ναι είναι αρκετά τα έξοδα αλλά γίνεται αν το θες.
Και να θυμάσαι δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δεν θέλω, αν θες είτε τώρα είτε αργότερα θα τα καταφέρεις.
Εγώ όπως σου είπα σαν φοιτητής δεν το έκανα αλλά τώρα θα το κάνω.