πτήση για Helsinki αναγκαίες πληροφορίες επειγόντως

• Thread starter Thread starter drakkar
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

drakkar

Low-Cost-Class-Member
Παιδιά, βοήθεια!
Πρέπει να κλέισω για Ελσινκι.
Με ποιά εταιρία να πετάξω? Θέλω αερογραμμές που να είναι ασφαλείς, γιατι μολονότι πετώ πολύ συχνα, εχω φοβία (μην το ανοίξουμε τώρα το θέμα αυτό, έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται).
Ειδα Blue1. Είναι καλή?
Ευχαριστώ, θα το εκτιμήσω αν κάποιος μου απαντησει σύντομα, γιατί πρέπει να κλείσω εισητηρια και κάιγομαι.
το Μ90 είναι καλό αεροπλάνο?

Η καλυτερη αεροπορικη κατα τη γνωμη μου ειναι η Finnair,το εισιτηριο ειναι αρκετα εως πολυ τσιμπημενο γυρω στα 500 ευρω,οποτε η καλυτερη λυση ειναι να ταξιδεψεις με Blue1,τα Avro ειναι καλα αεροσκαφη(και η Aegean διαθετει τετοιου τυπου) οσο για το Μ90 ειναι αρκετα παλιο ομως δεν ετυχε να ταξιδεψω ποτε οποτε δε μπορω να εκφερω γνωμη.

Ευχαριστώ πολυ!
Πάντως απο τότε που συμμετέχω εδώ και πολλά πράγματα έμαθα απο όσα γραφονται εδώ και χαλαρώνω πιο πολύ όταν είμαι σε πτήση. Πεταω 3 πτησεις την εβδομαδα και όπως καταλαβαίνετε είναι βασανιστικό, για έναν άνθρωπο που αγαπα τις πτησεις, αλλά τις τρέμει κιολας!! Στο φόρουμ όμως έχω διαβάσει πολλά, που μπορεί να μην αντιλαμβάνομαι πάντα πληρως (δεν έχω μηχανολογικές γνώσεις ή αεροσκαφών), αλλά απαντούν σε απορίες που πάντα είχα και μου δίνουν μια σιγουρια!

Επίσης για εγκυκλοπαιδικούς λόγους η Finnair δεν πετάει στην Αθήνα (το χειμώνα, παρά μόνο καλοκαίρι 1 πτήση/εβδομάδα). Το 500 ευρώ είναι μάλλον κάποιο codeshare?

Αν δε θες charter εταιρεία (αν και η Blue1 μια χαρά είναι) δοκίμασε Malev (μέσω Βουδαπέστης βγαίνει γύρω στα 190 το άτομο roundtrip), ή Air France, KLM, Austrian (αυτές βγαίνουν γύρω στα 320 ευρώ).

Έχοντας βρει τις τελευταίες ημέρες λίγο επιπλέον ελεύθερο χρόνο για αναζητήσεις σε παλαιότερα θέματα θα ήθελα να παραθέσω εδώ μερικά στοιχεία για τον στόλο των MD της Blue1 μιας και τον είχα ψάξει παλιότερα με αφορμή αυτή την φωτογραφία:

1. MD-90-30 (c/n 53544, l/n 2197), OH-BLD, ro.08/97, στην Blue1 05/09/2006.
2. MD-90-30 (c/n 53458, l/n 2140), OH-BLU, ro.08/96, στην Blue1 09/06/2006.
3. MD-90-30 (c/n 53459, l/n 2141), OH-BLC, ro.09/96, στην Blue1 06/07/2006.

Επίσης για μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να καλύψει της ανάγκες της είχε κάνει sub-wetlease αυτό:
MD-90-30 (c/n 53443, l/n 2194), SE-DMH Nordic Regional, στην Blue1 από 03/03/2006 έως 02/07/2006.

και sub-lease αυτό:
MD-90-30 (c/n 53457, l/n 2138), SE-DMF Nordic Regional, στην Blue1 από 25/03/2006 έως 07/07/2006.

Επίσης η εταιρία διαθέτει:
:arrow: Πέντε (5) SAAB 2000 και συγκεκριμένα τα: OH-SAS, OH-SAT, OH-SAU, OH-SAW, OH-SAX

:arrow: Επτά (7) RJ85 και συγκεκριμένα τα: OH-SAH, OH-SAI, OH-SAJ, OH-SAK, OH-SAL, OH-SAO, OH-SAP

:arrow: Δύο (2) RJ100 και συγκεκριμένα τα: OH-SAM, OH-SAN.

Ψάχνω κι εγώ για πτήση για Ελσίνκι τον Αύγουστο,και απ'ότι φαίνεται θα καταλήξω στην Blue1.Τα θετικά της είναι οτι προσφέρει απ'ευθείας πτήση για Ελσίνκι,με αρκετά χαμηλό κόστος.Τα αρνητικά της (για μένα τουλάχιστον) είναι οτι φεύγει απο Αθήνα στις 00,45 και οτι για την ίδια πτήση υπάρχουν σημαντικές διαφορες στην τιμή του εισιτηρίου,ανάλογα τις μέρες που αυτή αναχωρεί.
Αλλα,τα προτιμώ αυτά,απο το να πληρώσω τουλάχιστον 350 ευρωπουλάκια (oneway) στη Finnair,η να χρησιμοποιήσω πτήση με ενδιάμεσο σταθμό,οπότε το κόστος αυξάνεται ακόμα περισσότερο.Όλα αυτά,πάντα με οικονομικά κριτήρια.
Οσο για το θέμα αξιοπιστίας και ασφάλειας,δε νομίζω οτι η Blue1 (ex Air Botnia),είναι μια εταιρεία που θα έπρεπε να το σκέφτεται κάποιος για να πετάξει μαζί της.Θεωρώ οτι ως ''τέκνο'' της ''μαμάς'' SAS,' έχει εξίσου τα ίδια standards ασφαλείας.Αυτό απο μόνο του δεν λέει τίποτα βέβαια,αλλα σίγουρα είναι ενα συν.
Τώρα για το MD-90,δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω ξαναπετάξει με αυτόν τον τύπο αεροσκάφους.Αλλά το βλέπω ως μια καλή ευκαιρία για γνωριμία με τον τύπο.
Πάντως,εαν έχεις πρόβλημα με το θέμα 'αεροσκάφος',το MD-90 ίσως να μην είναι και η πιο άνετη λύση για το ταξίδι σου.Όχι απο θέμα ασφαλείας,αλλα απο θέμα overall feeling,ειδικά για αυτούς που ''αγχώνονται'' εύκολα με το αεροπλάνο..
Αν δεν το έχεις κάνει ήδη,ρίξε μια ματιά στο http://www.flysas.gr ή στο http://www.travelplanet24.gr.Για το http://www.blue1.com,δεν σου λ'εω,μάλλον θα το έχεις ψάξει ήδη.
Σημειωτέον οτι και στα τρία οι τιμές για την ίδια ακριβώς πτήση,ειναι αρκετά διαφορετικές.Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει πάνω σε αυτό?? :?: