Ψηφιακή Βιντεοκάμερα

• Thread starter Thread starter vassdel
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

vassdel

V.I.P.-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Καλησπέρα.
Πριν από μερικούς μήνες, χάλασε η miniDV βιντεοκάμερα που είχα. Επειδή χρειαζόμουν μια παρόμοια, μιας και έχω μεγάλο αρχείο σε miniDV κασετούλες, παρήγγειλα μία μέσω e-bay. Δυστυχώς όμως, την παρέλαβα με την μπαταρία άδεια και έτσι αγόρασα από τον Δήσιο (http://www.batteries.gr) μία έξτρα μπαταρία και ένα φορτιστή, τα οποία παρέλαβα σήμερα. Φόρτισα τις μπαταρίες, πάω να δοκιμάσω την κάμερα και ανακαλύπτω πως ο μηχανισμός εξαγωγής της κασέτας είναι χαλασμένος, άρα είμαι πάλι χωρίς βιντεοκάμερα.

Την διαδικασία επιστροφής χρημάτων την γνωρίζω και θα την ακολουθήσω. Το πρόβλημά μου όμως είναι, πως αύριο έχω την σχολική εορτή των παιδιών μου και πρέπει οπωσδήποτε να την μαγνητοσκοπήσω...

Ψάχνω λοιπόν να αγοράσω αύριο το πρωί, μια καλή ψηφιακή βιντεοκάμερα σε χαμηλή τιμή. Δεν θέλω κάτι επαγγελματικό, ούτε κάτι εξεζητημένο. Σχολικές γιορτές κ εκδρομές στη φύση 8) θέλω μόνο να τραβάω. Έχετε προτάσεις;

Καλησπερα.Λογω μικρης καθαρα ερασιτεχνικης επαφης με το αθλημα της βιντεοσκοπησης θα σου προτεινα κατι σε SONY FULL HD (πλεον νομιζω οτι ειναι μονοδρομος το FHD ειδικα οταν θα βιντεοσκοπεις την γιορτη των παιδιων αρα πιστευω πως θελεις οτι καλυτερο) οι οποιες με αποθηκευση των video καρτα μνημης ξεκινανε γυρω στα 500 και κατι ευρο.Βεβαια αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να γινει και αγορα extra καρτας μνημης για καθε ενδεχομενο και σιγουρα extra μπαταρια...
Κατι τετοιο ας πουμε http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=4554

Βασιλης

Υπάρχουν επίσης βιντεοκάμερες που γράφουν απ'ευθείας σε mini-dvd τά οποία μετά τα προβάλλεις σε οποιοδήποτε dvd player θέλεις.Εγώ έχω μιά PANASONIC VDR-D160.Χρησιμοποιούν mini-dvd 30 λεπτών ή 60 λεπτών (δέν φαντάζομαι η σχολική γιορτή αυτή να ξεπερνά σε διάρκεια την μιά ώρα,δέν είναι δά και Monterey rock festival....).Το πλεονέκτημά τους είναι ακριβώς αυτό,ό,τι γράφεις το βλέπεις μετά στο dvd player κατευθείαν.Οι Full HD είναι επίσης πολύ καλές-έχω κι'από δαύτες μία-αλλά δημιουργούν μεγάλα αρχεία mpg.Τίς κάμερες με mini dv κασέτα δέν τίς πολυεμπιστεύομαι (άν και η πρώτη βιντεοκάμερα που πήρα ήταν τέτοια,την έχω ακόμα αλλά πλέον ώς έσχατη εφεδρική) ακριβώς λόγω τού μηχανισμού εξαγωγής τής κασέτας που άμα χαλάση,wheep them Haralambe :lol:

Υπάρχουν επίσης και οι youtube-ready που δημιουργούν αρχεία .avi σχετικά μικρού μεγέθους γιά να τά ανεβάζης στο youtube.Είναι φτηνές μέν (την δική μου την πήρα γύρω στο 100ρικο) αλλά έχουν καλή ποιότητα εικόνας (ο ήχος μόνο δέν είναι τόσο καλός,αλλά δέν είμαστε και Κακογιάννηδες να κάνουμε ταινίες γιά το φεστιβάλ τών Καννών...).

Μια Sony FullHD και θα είσαι κομπλέ και για τη γιορτή και για την προσγείωση στο St. Maarten και για ό,τι άλλο θελήσεις :mrgreen: Επίσης, υπάρχουν usb adapters που παίρνουν εικόνα από την παλιά σου cam (έστω ότι δανείζεσαι μία) και την μεταφέρουν στο pc σου όπου με το συνοδευτικό software την κάνουν .avi αρχεία - ό,τι πρέπει (αν και φοβερά βαρετή διαδικασία) για να κρατήσεις τη συλλογή σου χωρίς να χρειάζεσαι για πάντα κασετοκάμερες. ;)

μμμμ... δεν εμπιστεύομαι τα dvd, καθώς τέτοιες χρησιμοποιούμε στη δουλειά για να βιντεοσκοπούμε τις αποστολές και τις μισές αποστολές τις έχουμε χάσει...
Μία χαλάει το λέιζερ, μία "πηδάει" ο δίσκος, μία ξεχνάμε το finalize κλπ.
Σίγουρα υπάρχουν πολλές και ποιοτικές λύσεις και σε FHD και σε DVD, αλλά το ζητούμενο είναι το value for money και όχι το no more money. Μιλάω για 150 ευρώ, άντε max 200 για καμιά πολύ καλή περίπτωση...
Αν έχετε κάτι στα υπόψι, σκουντήξτε...

ΥΓ Η μεταφορά σε πισί δεν αποτελεί πρόβλημα. Έχω όλα τα ιντερφέσια και τα καλώδια. Κάμερα δεν έχω :D

Τις κοίταξα. Αυτή με τα 199 ευρώ φαίνεται εντός λογικού πλαισίου τιμής, αλλά στα 800kp δεν είναι κ πολύ δελεαστική. Άσε που δεν βρήκα πουθενα στο νετ review για δαύτην...
το κακό είναι πως αύριο την χρειάζομαι...

Επίσης, αν σε πρόλαβα, δες αυτή απο 169Ε και αυτή απο 199Ε.

Τα 800kpixel είναι λίγο παραπάνω απ' την ανάλυση που υποστηρίζει το στάνταρντ minidv δλδ more than descent. Επίσης, CCD είναι το ίδιο, 1/6.

Τελικά αγόρασα την Canon Legria FS306E (blue), αυτήν που πρότεινε ο φίλος ΟΑ701 :thx: .
Στα 165 ευρώ στο κουτί της, τελευταίο κομματι στο Πλαίσιο Μαγούλας. Τράβηξα την γιορτή και εικόνα με ικανοποιεί απόλυτα. Τράβηξα κ μερικές φωτό αλλά δεν αξίζουν αναφοράς. Απόλυτα ικανοποιημένος, τη συστήνω ανεπιφύλακτα για ερασιτεχνική οικιακή χρήση.

Παρακαλώ πολύ τέτοιες εργασίες να τις αναθέτετε σε επαγγελματίες του χώρου.
Μαζευτείτε οι γονείς, αναθέστε τη δουλειά σε έναν εικονολήπτη και ύστερα θα έχετε ένα ωραιότατο μονταρισμένο DVD με τα αγγελούδια σας.
Κροίσοι έχουμε.
Κλέφτες θα γίνουμε εμείς;