Πρόβλημα (υγείας)!!!

• Thread starter Thread starter Hunting a Shadow
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
öéëå shadow ðëáêá ðëáêá ùò óðïõäáóôÞò éáôñéêÞò ïöåßëù íá óïõ ðù üôé ìå ôÝôïéá ðñÜãìáôá äåí ðáßæïõìå ÅÉÄÉÊA Üìá Ý÷åé ìáæåõôåß õãñü k ðáßñíåéò êïñôéæüíç!

åãþ óôçí èÝóç óïõ äåí èá ôáîßäåõá (ðÜñå ôñÝíï (?)). Aíèñùðïé ðïõ Ý÷ïõíå ìüëõíóç óôï áõôi/êåöÜëé/äüíôé ðñÝðåé íá áðïöåýãïõíå ôáîßäéá ìå áëëáãÞ áôìïóöáéñéêÞò ðßåóçò.

öéëéêÜ ìáíïò

@pilot767
ï ãéáôñüò åßíáé õðï÷ñåùìÝíïò íá ðñïåéäïðïéÞóåé ôïí áóèåíÞ ãéá ôï WCS (worst case scenario) þóôå ï áóèåíÞò íá Ý÷åé õðüøç ôïõ ôé ìðïñåß íá óõìâåß, ôï ôé èá êÜíåé ï áóèåíÞò åßíáé Üëëï èÝìá.

ÐÜíôùò ãéá íá ëÝìå ôçí áëÞèåéá áõôü ìå ôá ðïóïóôÜ ïýôå åìåíá ìáñåóåé."¸÷åéò 18,467% ðéèáíüôçôá íá ôï ðÜèåéò" :P

Καλυτερα να αποφύγεις το αεροπλάνο....

Πάντως αυτό που σε πειράζει δεν είναι το μεγάλο υψόμετρο στο οποίο πετάει το Α/Φ, αλλά ο γρήγορος ρυθμός ανόδου κατα την απογείωση κ κυρίως καθόδου κατά την προσγείωση..

Μην ξεχνάτε πως πλέον τα αεροπλάνα διαθέτουν ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΠΙΕΣΗΣ και απο ενα υψόμετρο και πάνω η πίεση μεσα στην καμπίνα διατηρειται σταθερή.

Like i said, αν οι συνέπειες έστω και του 10% ήταν μη αναστρέψιμες, δε θα το έκανα το ταξίδι. Οι συνέπειες αν πάρουμε τη χειρότερη περίπτωση είναι αυτή της ρήξης τυμπάνου, η οποία είναι αναστρέψιμη.

φιλε shadow πλακα πλακα ως σπουδαστής ιατρικής οφείλω να σου πω ότι με τέτοια πράγματα δεν παίζουμε ΕΙΔΙΚA άμα έχει μαζευτεί υγρό k παίρνεις κορτιζόνη!

Μα επειδή μαζεύτηκε υγρό παίρνω κορτιζόνη! για καλό την παίρνω όχι για κακό.

Πάντως αυτό που σε πειράζει δεν είναι το μεγάλο υψόμετρο στο οποίο πετάει το Α/Φ, αλλά ο γρήγορος ρυθμός ανόδου κατα την απογείωση κ κυρίως καθόδου κατά την προσγείωση..

Μα προφανώς αυτό που επηρεάζει είναι η αλλαγή του υψομέτρου και όχι το υψόμετρο αυτό καθ'αυτό. Ωστόσο όσο πιο χαμηλά πετάξει, τόσο μικρότερη η μεταβολή του ύψους, άρα και ο χρόνος που θα υποβάλω το αυτί μου σε αυτή τη διαδικασία...

Σε γενικές γραμμές πάντως σήμερα έχω ξυπνήσει καλά. Δεν είμαι κρυωμένος από χτες, ενώ και στο αμάξι που μπήκα και μετακινληθηκα από Πεντέλη κέντρο δεν έπαθε τίποτε το αυτί μου (σε αντίθεση με χτες και προχτές). Επίσης από το πρωί είμαι κορτιζονούχος. Αυτά για την ώρα, αγαπημένο μου ημερολόγιο...

Πες στον Captain... προτεινομενος ρυθμός ανοδου ως τα 35000 ft τα 100ft/min...... δεν χρειαζεται να πεταξει ετσι χαμηλά...... απλά να μην ανεβει τρεχοντας...... :lol: :lol: :twisted:

Καλή σου πτήση....

Υ.Γ. Με την κορτιζόνη μην φας αλμυρά..... 8α γίνεις τετραπαχος..... :roll:

Αλλά κατα τη διαρκεια της πτήσης πιες κανα κρασακι.....

Αλκοολ + κορτιζόνη = εντονη σεξουαλική επιθυμία...... :lol: :lol: :lol:

Τι λεει κ η γνωμη του φιλτατου φοιτητη ιατρικής????

λοιπόν επειδή έχω αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά στο α/φος...ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ο κυβ/της να το λάβει σοβαρά υπ'οψιν και ν΄αλλάξει το ύψος πτήσης.ΕΑΝ πέσεις σε κάποιον πολύ ευαισθητοποιημένο ΙΣΩΣ κάνει λίγο πιο αργή κάθοδο αν το επιτρέψει η εναέρια κυκλοφορία.
Καλύτερα να ΜΗΝ πετάξεις (τύμπανα συναδέλφων έχουν σπάσει έτσι) ή προτίμησε (με επιφύλαξη το λέω) το ΑΤR που πετά πιο χαμηλά.

Hunting a Shadow":1hm3i1ea said:
Ìá åðåéäÞ ìáæåýôçêå õãñü ðáßñíù êïñôéæüíç! ãéá êáëü ôçí ðáßñíù ü÷é ãéá êáêü.
Äåí åßðá üôé ôçí ðáßñíåéò ãéá êáêü áëëá üôé óõíÞèùò üôáí äßíåôå êïñôéæüíç ç êáôÜóôáóç åßíáé ðéï óïâáñÞ :)

ÂáóéêÜ áõôü ðïõ ðáßæåé ñïëï åßíáé ôï cabin altitude change üôáí ôï a/s êÜíåé Climb (ðïõ âåâáßùò óõó÷åôßæåôáé ìå ôï v/s ôïõ áåñïóêÜöïõò.) Êáé ìå ATR íá ðÜåé ï ößëïò ìáò Üìá ôïõ âÜëåé êÜíá +/- 3500ft vs (ëÝìå ôþñá) óßãïõñá èá ôïõ äçìéïõñãÞóåé ðñüâëçìá.

:arrow: Offtopic mode On
Pocopico":1hm3i1ea said:
Aëêïïë + êïñôéæüíç = åíôïíç óåîïõáëéêÞ åðéèõìßá......

Êáé óôï êáðÜêé Ýíá ÂéÜãêñá ;P

:arrow: Offtopic mode OFF

Να μαι πάλι εδώ, γερός δυνατός! Έχω γυρίσει 1 εβδομάδα τώρα υγιής απλά δεν πόσταρα.
Για εθιμοτυπικούς λόγους απλά να αναφέρω πως και στα 4 αεροπλάνα που ανέβηκα (2 της ΟΑ και 2 της Atlas Jet) δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Στις 2 πρώτες πτήσεις διεβίβασα το αίτημά μου μέσω των αεροσυνοδών, στην ΟΑ μάλιστα την αεροσυνοδό την είδα εντόνως προβληματισμένη με το θέμα μου (έριξα 2 κουταλιές δράμα παραπάνω βέβαια) και πήγε κατευθείαν στο πιλοτήριο. Στην πτήση αυτή (ATH-IST) που ήταν και η πιο κρίσιμη γιατί το αυτί μου δεν ήταν ακόμα καλά, συνέβη το εξής παράδοξο: με πόνεσε όταν κερδίσαμε ύψος (υποφερτά όμως) και καθόλου στην κάθοδο. Δε ξέρω αν έκανε κάποια μαγκιά ο πιλότος, αλλά σε καλό μου βγήκε.

Αυτά, και εις άλλα με υγεία!