Πρόβλημα με το μέγεθος των φωτο που ανεβάζω

makedonas":1l1iaj3g said:
seven4seven":1l1iaj3g said:
Παιδια, τωρα που ανεβασα ενα πακετο απο το σημερινο παρτυ, οι φωτο ανεβασμενες εβγαλαν εναν απαισιο κοκκο λες κ εχω κανει καμια τρελλη συμπιεση, ενω ειναι σωσμενες στο 8 του photoshop... Τι γινεται???

8 με αριστα το 12? εμεινες! ;) Αλλαξε προγραμμα θα ελεγα... :mrgreen:

ΟΚ γελασα με την καρδια μου. Καμια απαντηση τωρα?

Γίνεται ότι το σύστημα ξανασυμπιέζει τις φωτογραφίες μετά το upload μειώνοντας το μέγεθος αλλά δυστυχώς και την ποιότητα τους. Παρατήρησε πόσα KΒ είναι μια φωτογραφία σου όταν την ανεβάζεις και πόσα καταλήγει μετά το upload. Χαρακτηριστικά φωτογραφία μου κοντά στα 350ΚΒ έπεσε κάτω από 100ΚΒ με ανάλογη πτώση και της ποιότητας.
Άκη μήπως να μειώθεί κι άλλο το όριο για το μέγεθος σε KΒ της κάθε φωτογραφίας (π.χ. 200ΚΒ) αλλά να μην γίνεται επανασυμπίεση ώστε να ξέρουμε τι ανεβάζουμε :?:

Το θέμα δεν είναι μόνο η επανασυμπίεση αλλά και το λογότυπο που προσθέτει το σύστημα για λόγους copyright. Μπορώ βεβαίως να απενεργοποιήσω την επανασυμπίεση, απλά δώστε μου μερικές μέρες να τεστάρω αν υπάρχει διαφορά, γιατί έχω την εντύπωση ότι η προσθήκη του logo μειώνει την ποιότητα και όχι τόσο η επανασυμπίεση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος μας MerNion που με βοήθησε εξαιρετικά στο συγκεκριμένο θέμα και ... βρήκε την λύση. Όπως είχα γράψει, το πρόβλημα το δημιουργούσε η προσθήκη του logo. Πλέον η ποιότητα δεν χαλάει από το watermarking, οπότε δεν δημιουργούνται τα προβλήματα που ανάφερε ο seven4seven.

Akis":21n0y3ep said:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος μας MerNion που με βοήθησε εξαιρετικά στο συγκεκριμένο θέμα και ... βρήκε την λύση. Όπως είχα γράψει, το πρόβλημα το δημιουργούσε η προσθήκη του logo. Πλέον η ποιότητα δεν χαλάει από το watermarking, οπότε δεν δημιουργούνται τα προβλήματα που ανάφερε ο seven4seven.

Τωρα προσεξα το ποστ αυτο, αρα και την εμφανη διαφορα. Αυτο που ανεβαινει ειναι αυτο που ανεβαζω (καταλαβε κανεις? :D ).
Με τις ορθιες λυθηκε το ζητημα? Εχω μερικες καλες τεχνουλες ετοιμες... :wink:

Ποιο είναι το πρόβλημα με τις όρθιες;

Δεν εχω ξαναδοκιμασει εκτοτε, αλλα πριν μερες, οποτε πηγαινα να ανεβασω ορθια φωτο, δεν την δεχοταν, κ ετρωγα ενα ακυρο του στυλ "η φωτο σας πρεπει να εχει ταδε διαστασεις".

Το πρόβλημα δεν υπάρχει πλέον, αρκεί το ύψος της φωτογραφίας να μην υπερβαίνει τα 1024 pixel.