Πρόβλημα με το μέγεθος των φωτο που ανεβάζω

ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

Νέο μέλος (Tourist)
Προσπαθώ να ανεβάσω στο album φωτογραφίες jpg μεγέθους 800x600, μετά από σχετικό μύνημα του διαχειριστή ότι πρέπει να έχουν τουλάχιστον αυτό το μέγεθος. Όμως μου λέει ότι το αρχείο είναι πολύ μεγάλο ή μη επιτρεπτό. Καμιά ιδέα;;;;;

http://www.photobucket.com
kane registers upload kai meta antigrafh kai upload se ayto to site

2os tropos an exeis picture it h photoshop kanta apo8hkeysh gia to net (save for the web)

sorry agian gia greeklish

Αστοχη η συμβουλη του Thanasis_U2 για το photobucket. Το θεμα δεν ειναι να γινεται ολοκληρη διαδικασια για να ανεβει μια φωτογραφια στο album, αλλα να λυθει ενα προβλημα που φαινεται οτι υπαρχει. Μαλλον ο Ακης θα μας διαφωτισει περαιτερω.

:?: Νικο, μηπως η φωτο που ανεβαζεις ειναι "ορθια"? (δηλαδη με μεγαλυτερο υψος)? Γιατι με αυτο το θεμα εχουμε μια εκκρεμοτητα! Παντως απ' οτι ειδα, τελικα ανεβασες ουκ ολιγες.
Παρ'ολα αυτα υπαρχει ενα προβλημα ευκρινειας στις φωτογραφιες σου. Η ποιοτητα ειναι αρκετα χαμηλη και ειναι κριμα για τετοιες φωτογραφιες. Σε τι αναλυση τραβας? Ή μηπως εχεις αναλογικη και σκαναρεις τις φωτογραφιες? Δες το λιγο γιατι οι φωτο σου ειναι λιγο θολες αν και μικρες (800x600).

Η ψηφιακή μου είναι 4 megapixel. Η φωτογραφία όταν την περνάω στον υπολογιστή είναι 2288 x 1712, περίπου 2 ΜΒ. Αν την κάνω 800 x 600 γίνεται περίπου 450 ΚΒ. Οπότε τη σώζω μέσω Photoshop σε μικρότερη ανάλυση για να βγει λιγότερο απο 400 ΚΒ.

Ισως η χαμηλη ποιοτητα να οφειλεται στις επιλογες οταν κανεις save as. Μετα την ονομασια του αρχειου σου βγαζει τα jpeg options. Στην επιλογη image options καλο θα ειναι να βαζεις το λιγοτερο 8 (high).

Τελικα με το upload, εχεις καποιο προβλημα?

Όχι, άλλο πρόβλημα δεν έχω πλέον, εκτός από τη χαμηλή ανάλυση. Στο save as τα σώζω με 10. Ευχαριστώ.

Μιας και απουσίαζα τις τελευταίες ημέρες, ας επανέλθω τώρα. Τη φωτογραφία δεν την δέχτηκε επειδή ήταν 450kb. Max είναι τα 400. Στο photoshop εγώ πάντα κάνω save for web, όπου μπορώ να ελέγξω άριστα τα kb τις φωτογραφίας. ;)

Παιδια, τωρα που ανεβασα ενα πακετο απο το σημερινο παρτυ, οι φωτο ανεβασμενες εβγαλαν εναν απαισιο κοκκο λες κ εχω κανει καμια τρελλη συμπιεση, ενω ειναι σωσμενες στο 8 του photoshop... Τι γινεται???

seven4seven":1ik55ir2 said:
Παιδια, τωρα που ανεβασα ενα πακετο απο το σημερινο παρτυ, οι φωτο ανεβασμενες εβγαλαν εναν απαισιο κοκκο λες κ εχω κανει καμια τρελλη συμπιεση, ενω ειναι σωσμενες στο 8 του photoshop... Τι γινεται???

8 με αριστα το 12? εμεινες! ;) Αλλαξε προγραμμα θα ελεγα... :mrgreen: