Πρόσωπα του αεροπορικού κόσμου (Svetlana Vladimirovna Kapanina)

• Thread starter Thread starter astronautofemotion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

astronautofemotion

Business-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Σήμερα θα ήθελα να ξεκινήσω μια σειρά κειμένων που θα αφορούν ανθρώπους οι οποίοι έχουν σχέση με την αεροπορία, κάποιοι απο εμάς ίσως να τους έχουμε ακούσει, όμως οι περισσότεροι όχι. Ξεκινάω λοιπόν αυτήν την προσπάθεια απόκτησης γνώσης, μιας ευκαιρίας να ξεφύγουμε λίγο απο τα προβλήματα που βιώνει η αεροπορία της χώρας μας και να ταξιδέψουμε σε παλιούς καιρούς, να γνωρίσουμε παλιούς και νέους ανθρώπους, του χώρου που αγαπάμε. Να μάθουμε την δική τους ιστορία. Θα ήθελα αν έχετε κάποια παρατήρηση να μου την πείτε έτσι ώστε να μπορώ να σας προσφέρω τα κείμενα μου με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι σήμερα ξεκινάω το πρώτο μου κείμενο το οποίο προσφέρω σε εσάς, το οποίο αφορά ένα γλυκό πρόσωπο θα έλεγα. Ολα μου τα κείμενα θα περιέχουν πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει απο το παγκόσμιο διαδίκτυο καθώς και περιοδικά, εφημερίδες κλπ. που δυστυχώς, τις περισσότερες φορές αυτές οι πληροφορίες σημαντικές η όχι, λείπουν απο την ελληνική γλώσσα.

Ναι, ο τίτλος σίγουρα θα σας έκανε να φανταστείτε την ανατολή, Svetlana Vladimirovna Kapanina (εικόνα πρώτη, η Svetlana στο πιλοτήριο ενός ακροβατικου), ο λόγος για αυτήν την τολμηρή ξανθιά πιλότο που απο πολύ μικρή ηλικία είχε το μικρόβιο του πιλότου. Γεννημένη στις 22 Δεκεμβρίου του 1968, στην πόλη Shchuchinsk του τότε Kazakh SSR κατά την διάρκεια της ΕΣΣΔ, απο μικρή είχε σχέση με οτιδήποτε μηχανοκίνητο όπως αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, μάλιστα είχε ενασχόληση με διάφορα σπορ. Κατάφερε να περάσει στην φαρμακευτική σχολή του Tselinograd, απο όπου και αποφοίτησε στις φαρμακευτικες επιστήμες, ακολουθώντας έτσι μια πορεία αντίθετη με αυτήν της αεροπορίας.

Το 1988 βοηθούσε εθελοντικά ως μηχανικός στην αερολεσχη της πόλης του Kurgan όπου συνεργαζόταν με τον παραστρατιωκο αθλητικό οργάνισμο DOSAAF, στόχος του οποίου ήταν η ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας και όλου του υπόλοιπου στρατού της ΕΣΣΔ. Εκεί αρχίζει το ταξίδι της στον αεροπορικό χώρο ξεκινώντας την ίδια χρονιά πτήσεις με το ακροβατικό Sukhoi 26 στα είκοσι της χρόνια. Το 1991 καταφέρνει να γίνει εκπαιδεύτρια στην αερολεσχη του Irkutsk, καθώς αποκτάει ταυτόχρονα μια θέση στην εθνική ακροβατική ομάδα της Ρωσίας. Το 1995 κάνει την αποφοίτησή της απο την αεροναυπηγικη τεχνική σχολή της Kaluga.

Προτάσεις, λέξεις και συγκρίσεις που την αφορούν όπως "η καλύτερη γυναίκα πιλότος του κόσμου", "η Svetlana Kapanina κάνει τον James Bond να ντρέπεται" έρχονται να συμφωνήσουν με τις πραγματικά εξαιρετικές ικανότητες της να χειρίζεται ένα αεροσκάφος, με έναν οχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο (εικόνα δεύτερη, η Svetlana πετώντας ανάποδα). Έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα ακροβατικά αεροσκάφη τις χρονιές 1996, 1998, 2001, 2003, 2005, 2007, 2011, στην κατηγορία γυναικών. Το 2008 βοήθησε σημαντικά έτσι ώστε η ομάδα της να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο  Fai European Aerobatic Championship, που διεξήχθη στην Τσεχία. Η απονομές και τα βραβεία, αρκετά έτσι ώστε να την κάνουν μια θαρραλέα και ικανή πιλότο.

Η Svetlana έχει συμμετάσχει και σε διάφορα air shows στο παρελθόν, όπως αυτά του Sochi και της Βαρκελώνης. Είναι πλέον παντρεμένη μητέρα δυο παιδιών, και προσπαθεί ταυτόχρονα να συνεχίζει να πετάει καθώς και να διδάσκει τα νέα άτομα στον χώρο. Ολα τα χρόνια έχει γίνει αρκετές φορές το επίκεντρο των ρωσικών ειδήσεων και εχει πολύ καλή σχέση με το κοινό της μέσω του διαδικτύου.

Astronautofemotion

Attachments

• Svetlana_Kapanina_in_flight!_(5113910667).jpg
    Svetlana_Kapanina_in_flight!_(5113910667).jpg
    58,3 KB · Προβολές: 1.182
  • adb16e86c264_sf_1.jpg
    adb16e86c264_sf_1.jpg
    38,9 KB · Προβολές: 1.182