Που θα βρώ Cockpit απο SCRAP???

• Thread starter Thread starter Stargazer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Stargazer

Νέο μέλος (Tourist)
Περιοχή
Θεσ/νίκη
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Καλημέρα σε όλα τα μέλη,
Κατασκευάζω έναν εξομειωτή πτήσης στο σπίτι μου , προς το παρόν έχω κατασκευάσει μεγάλο μέρος των ήλ.Ελεκτών έχω μαζέψει κάποια ηλικά κ.α.
Το πρόβλημα το οποίο αντιμετοπίζω είναι ότι δεν μπορώ να βρώ σχέδια απο κάποιο αεροσκάφος (πέραν των τεράστιων 737).
Για να γλητώσω χρόνο λοιπόν αλλά κ ώρες στο internet ψάχνοντας σχέδια (ίδη ψάχνω 2 χρόνια) θέλω να μάθω απο πού μπορώ να αγοράσω το cockpit απο κάποιο μικρό αεροπλάνο μαχητικό η ga όπως είδα ότι γίνετε κ στο εξωτερικό απο νεκροταφεία αεροσκαφών απο αυτά που βγάζουν για ανακύλωση.
Να σημειώσω ότι σε βενζινάδικο εδώ στην θεσ/νίκη έχουν βάλει για κράχκτη ένα F86...

Re: Που θα βρώ Cockpit???

Stargazer":6ee0unzq said:
[...] προς το παρόν έχω κατασκευάσει μεγάλο μέρος των ήλ.Ελεκτών έχω μαζέψει κάποια ηλικά κ.α. [...]

Καπου μας μπερδεψες.. Τι εννοεις σε αυτο το σημειο που εχω μαρκαρει?

Στο elao.gr (κανε κλικ στο λινκ "Σωματεια" και διαλεξε απο εκει απο την αρχη τα γεωγραφικα διαμερισματα) εχει λιστα με ολες τις αερολεσχες, τηλεφωνα και ιστοσελιδες, οποια εχει. Παρε τηλεφωνο απο εκει, αρκετες εχουν παρατημενα σε μη πλοηγιμη κατασταση αεροσκαφη τα οποια σαπιζουν και δεν προοριζονται για καποια χρηση, ισως σταθεις τυχερος.

Το F86 στο βενζιναδικο της Aegean ειναι γνωστο εδω και 15+ που βρισκεται στο ιδιο σημειο (σχεδον, τωρα το μετεφεραν πανω στη σκεπη, το 2006 ηταν διπλα στο δρομο π.χ.) Τι θες να με πεις, οτι θες να πας να του βγαλεις τα οργανα? :doubt: Απο την αλλη, αλλος ο τυπος cockpit στρατιωτικου και αλλος πολιτικου αεροσκαφους!!! Καπου μας εχει μπερδεψει! Και καπου, μετα απο 2 χρονια αναζητησης δεν βρηκες κατι? Με το συμπαθειο αλλα πρεπει να αναπροσαρμοσεις τη μεθοδο αναζητησης σου! (και κανε κατι με την ορθογραφια σου φιλε, αλλιως δεν βλεπω τα ποστ σου να ζουν πολυ εδω...)

Φιλικα

Στεφος

Re: Που θα βρώ Cockpit???

Στέφο σε ευχαριστώ για την απάντηση,
Έχω κατασκευάσει κάποιες από τις πλακέτες του fsbus (fsbus.de) και μία την οποία βλέπει το pc σαν joystick με 8 άξονες και κάμποσες ψηφιακές εισόδους , από υλικά έχω φύλλα mdf , διακόπτες , button κ.α.
Δεν έχω σκοπό να ξηλώσω ξένο αεροπλάνο :thx: απλά βλέπω ότι αεροπλάνα που προορίζονται για scrap πωλούνται σε ιδιώτες στην Ελλάδα κ θέλω να μάθω που...
Έχω δει σε blogs απο ερασιτέχνες κατασκευαστές να κόβουν απο scrap ολόκληρα cockpit απο cessna 172 μέχρι 747 δες έναν εδώ:
http://pages.sbcglobal.net/alandyer/delivery.htm
Δεν έχω αποφασίσει αν θα κάνω πολιτικό η στρατιωτικό αεροσκάφος γιατί δεν ξέρω τι επιλογές θα έχω όταν βρω άκρη με τα scrap , το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να είναι μικρό σε μέγεθος οπότε οποιοδήποτε μαχητικό μου κάνει (ένα Τ37 ειδικά) η ένα ψεκαστικό οτιδήποτε που πέρνει ένα το πολύ δύο άτομα.Τα ηλεκτρονικά που έχω κατασκευάσει μπορούν να μπουν παντού κ είναι τα βασικά ότι αεροπλάνο κ αν αποφασίσω εξωμειώσω...
Στα χρόνια που ψάχνω βρήκα λεπτομερή σχέδια απο 737 και απο Α320 τα οποία δεν με ενδιέφεραν αλλα κάπου τα αποθήκευσα, βρήκα πάρα πολλούς που ήθελαν 500+ ευρό για να παραχωρήσουν σχέδια για υπερελαφρά το μόνο που βρήκα που με ενδιέφερε ήταν 5 σελίδες απο το σχέδιο του long ez του burt rutan κ κανένας απο τους κατασκευαστές-ιδιοκτήτες δεν μου έδινε τις άλλες 2-3 που χρειαζόμουν γιατί όπως μου είπε ένας απο αυτούς έχουν πληρώσει για αυτές λές κ τους ζήτησα σχέδια για ολόκληρο το αεροπλάνο...
Απο κεί κ πέρα ρώτησα ανθρώπους που κατασκεύαζαν εξωμειωτές στα υπόγεια τους έστειλα άπειρα email , όλοι μα όλοι που κάθισαν να κάνουν cockpit απο την αρχή μέτρησαν μέσω φωτογραφιών απο το airliners.net η απο αλλού , μετρώντας π.χ. το τάδε όργανο έχει διάμετρο 10εκ το μισό πάνελ είναι 20 τέτεια όργανα σε μέγεθος άρα 10 χ 20 κτλ κτλ πράγμα που δεν μου αρέσει σαν ιδέα...
Τώρα για τα ορθογραφικά δεν μπορώ να κάνω τπτ κ δεν με ενδιαφέρει να σου πώ την αλήθεια στην δουλειά μου δεν μετράει...

Φιλικά ,

Δημήτρης