Πληροφορίες για SX-NGA & SX-GRU

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

GP707

Moderator
Staff member
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
Μήπως ξέρει κανείς τιποτα για τα 2 αυτά registrations :roll: (τυπος, serial no κτλ) που δεν ειναι στο sequence SX-A.. SX-B.. κτλ. Γιατί άραγε να δοθηκαν τα συγκεκριμένα registrations? To GRU υποθετω λογω τύπου (ισως ειναι Grumman)????
Τα Ελληνικα registrations χωρίζονται σε SX-A.. για μονοκινητηρια, SX-B.. για δικινητηρια, SX-C.. για τρικινητηρια, SX-D.. για τετρακινητηρια, SX-E.. για κυβερνητικά, SX-H.. για ελικοπτερα, SX-M για αερόστατα και SX-+αριθμός για ανεμόπτερα. Υπάρχουν ομως και πολλά που είναι άσχετα με τα παραπάνω ή μπερδεμένα. Αυτά πως και παιρνουν άσχετα registrations???

Αν λοιπόν ξερετε κατι για τα SX-GRU και SX-NGA, πεστε μου και μένα.

πάντως υπήρξαν και εξαιρέσεις από τον κανόνα που ανέφερες.
Τα 747 ήταν SX-OAA, B, C, D & E, από το ...SX-Οnassis, προφανώς. Τα 767 που ποτέ δεν ήρθαν ήταν SX-ERA, B & C, από το SX-ExtendedRange.

Υπάρχουν ομως και πολλά που είναι άσχετα με τα παραπάνω ή μπερδεμένα. Αυτά πως και παιρνουν άσχετα registrations???

ph. san ta pio gnosta ta 747 tis OA

SX-OAA, OAB ktl.

episis ta 767 ta opia pou den eftsan dystihos pote

SX-ERA, ERB ktl.

(me prolabe o georgos)

nomizo palia egrafe to flightsim.gr ta diafora reg.

Mipos to NG einai gia New Generation???????? :?: Mipos itan ta 737 700 apo ti speedwings???

:cry: To Flightsim.gr :cry: Ta eixe :(
Alitheia...poios itan akoma grammenos sto fltsim apo to airliners.gr???

Yparxoun kai alles eksereseis: Exw dei toulaxiston dyo monokinhtiria me SX-Bxx kai ena monokinhtirio SX-ROB (apo ton typo tou a/fous).

To SX-NGA einai ena Piper Seneca II, exw kai fwtos ean thes.

Gia to GRU tha to psaksw... Pantws prepei na einai monokinhthrio Genikhs Aeroporias.

Ta registrations ta dinei h YPA. Merikoi katafernoun kai pernoun to registration pou theloun opws px SX-AEK, SX-AXD klp... Twra pws...? Den gnwrizw.

Elpizw na psilo-boithisa...

Kostas

Phantom Phixer":2jfwmdxd said:
Ta registrations ta dinei h YPA. Merikoi katafernoun kai pernoun to registration pou theloun opws px SX-AEK, SX-AXD klp... Twra pws...? Den gnwrizw.

Πιθανώς οι ενδιαφερόμενοι κάνουν αίτηση στην Υ.Π.Α. και αν το συγκεκριμένο registration είναι ελεύθερο να δωθεί και είναι εφικτό, το δίνουν... (είναι κάτι σαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων...! :)

Πάντως από τα πιο πετυχημένα registration ever είναι το G-OUZO που είχε τo A-320 της Virgin που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-LHR επί χρόνια. :wink:

κι εγω τα ξερω τα "ασχετα" registrations. Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφοριες για το NGA και περιμενω για το GRU.
Οσο αναφορα το G-OUZO, υπηρχαν και αλλα προτεινομενα registrations απο την Virgin, οπως G-OLIV, G-FETA κλπ. :stupid:

Υ.Γ. Στο flightsim.gr δεν υπηρχαν τα συγκεκριμένα. Κι αυτό το ξέρω σίγουρα γιατί εγω ειχα φτιάξει το αρχείο των ελληνικων registrations :3: . Δυστυχως το flightsim εκλεισε και μαζι και τοσο πολυ καλο υλικο. :(
Πάντως το αρχειο το εχω και μαλιστα με ΟΛΑ τα ελληνικα registrations (1072 entries εως σήμερα :shock: ) Αν τα παιδια του airliners.gr ενδιαφερονται, και βεβαια αν ενδιαφερεστε και εσεις, να το βαλουμε. Θα στειλω συντομα και πμ στον moderator, γιατι τωρα το σουλουπωνω το αρχειακι.

min ksexnatai to V-GATH to A321 tis Virgin, pou petouse (G)atwick-(Ath)ens
- kai 3 apo 10 kanalia sto IFE itane malista se elliniki glossa!

GP707":2w9w0lix said:
Δυστυχως το flightsim εκλεισε και μαζι και τοσο πολυ καλο υλικο. :(

Το αρχείο registration του flightsim.gr δεν χάθηκε... Εγώ προσωπικά το έσωζα ανά δίμηνο οπότε το έχω ακόμα... :wink: