Πιλότος μπερδεψε αεροδρομιο

• Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Thanasis_U2

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Krakow
Website
taxidiarapsyxh.wordpress.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
WZZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EPKK
YAHOO
thanasis172003@yahoo.gr
Στης 16 Αυγούστου (Τεταρτη) πτήση τσαρτερ της τουρκικης SKY εκανε το δρομολογιο Τουρκια (δεν ξερω ακομα πολη) με την Πολωνικη πολη Poznań. Το αέροπλανο με τον Τούρκο πιλότο επρεπε να προσγηοθε στο αεροδρομιο Ławica του Poznań. Αλλα το αεροπλανο προσγηοθηκε στο στρατιωτικο αεροδρομιο Krzesinach που απηχε 12 χλμ. απο το αεροδρομιο.
Το αεροπλανο βρισκοντουσαν 200 επιβατες και για αυτο το λογο δεν μπορουσαν να το πυροβολισουν.
Κατευθειαν στο αεροδρομιο εφτασαν ο στρατος, ασθενοφορα και αστυνομια για να κανει αλκοτεστ στο πιλοτο.
ακομα δεν εχει οριστει το τι εγεινε σε αυτην την πτηση. Το αεροπλανο ειχε καθυστερηση στην επιστροθη του προς την τουρκια με τους αλλους τουριστες.

http://i31.photobucket.com/albums/c366/ ... amolot.jpg

Προσοχή σε ποια κατηγορία ανοίγουμε νέα topics! Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι trip-report! :roll:

Σαφώς ασυγχώρητη αμέλεια, αλλά έχουν κατά καιρούς γίνει διάφορα περίεργα...

Θυμάστε πριν καμιά 10ρια χρόνια, όταν ένα ρώσικο αεροσκάφος (δεν θυμάμαι αν ήταν Aeroflot, δε νομίζω) παραλίγο να προσγειωθεί στη Βουλιαγμένης γιατί μπέρδεψε τα φώτα της με αυτά του διαδρόμου του Ελληνικού; :lol:

Στη Συγγρου :wink:

Χώρια απο το συμβάν της Συγγρού, νομίζω οτι κάποτε ένα 134 είχε κατέβει σον 36 της Ελευσίνας αντί του 33R του Ελληνικού.

Συνήθως τέτοια λάθη συμβαίνουν κατα τις βραδινές πτήσεις

Συνήθως τέτοια λάθη συμβαίνουν κατα τις ρώσικες πτήσεις :lol:

seven4seven":36f3rxlp said:
Συνήθως τέτοια λάθη συμβαίνουν κατα τις ρώσικες πτήσεις :lol:

Αυτο ξαναπεστο δεν ειναι λιγες οι φορες που οι συγκεκριμενοι κυριοι ερχονται ακομα και τωρα σε λαθος διαδρομο π.χ. 12 αντι 09 ευτυχως με το ρανταρ εχουμε γλυτωσει το 27 αντι 09 και αναποδα. Δεν υπαρχει ποιο ευχαριστο θεαμα να περιμενεις να δεις το αφος στην τελικη 27 και ενω αναφερει 4 μιλια με CAVOK να γυριζεις και να το βλεπεις τελικη 09. (παλιο περιστατικο χωρις ρανταρ!!!) :stupid:

Περιστατικά μέ πιλότους που μπέρδευαν τά φώτα τής Συγγρού μέ εκείνα τού Ελληνικού έχω ακούσει κι'εγώ.

Μάλιστα σέ ένα από αυτά υπήρξε μάρτυς και φίλος μου,τότε συγκυβερνήτης στήν ΟΑ.

Τό πιό κουφό όμως περιστατικό είναι μέ αεροπλάνο που προσγειώθηκε στίς Βρυξέλλες αντί γιά τήν Φραγκφούρτη.Αν καί υπήρξαν αρκετές ενδείξεις ώστε το πλήρωμα νά αντιληφθή οτι κατευθυνόταν σέ λάθος αεροδρόμιο,αυτές αγνοήθηκαν,επειδή το πλήρωμα δέν είχε την λεγόμενη situational awareness,δηλαδή δέν είχε γνώση τής κατάστασης τής πτήσης.

Του λάθους του τούρκου πιλότου είχε προηγηθεί αντίστοιχο περιστατικό με Β 737 της Ryanair πριν λίγους μήνες, το οποίο προσγειώθηκε στο ανενεργές αεροδρομίο του Ballykelly στη Β. Ιρλανδία αντί για το αεροδρόμιο της πόλης Londonderry που απείχε λίγα χιλιόμετρα. Όλα αυτά όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στην είδηση που δημοσίευσε το Flight International στο τεύχος της 15 Αυγούστου στη σελ. 4, κατά την οποία MD-81 της Spanair, που απογειώθηκε στις 6 Αυγούστου από τη Βαρκελώνη προσγειώθηκε στη Σεβίλλη, ενώ προορισμός του ήταν η πόλη Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στη βορειοδυτική Ισπανία, 645 km μακριά από τη Σεβίλλη :shock: Εικάζεται ότι το πλήρωμα μπέρδεψε τους τριψήφιους κωδικούς των δύο αεροδρομίων - SCQ για το Σαντιάγκο και SVQ για τη Σεβίλλη - και υπέθεσε ότι υπήρξε αλλαγή στο σχέδιο πτήσης τους. Τελικά, μετά την προσγείωση στη Σεβίλλη, κατάλαβαν το λάθος τους και ανεχώρησαν για τον αρχικό τους προορισμό όπου και έφθασαν κανονικά με δύο ώρες καθυστέρηση.