Χειραποσκευές Aegean - ΠΡΟΣΟΧΗ κίνδυνος υπερχρέωσης!
Καλός φίλος που πετάει συχνά με Aegean υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε πολλές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες όπου το προσωπικό στην πολύ επιβίβασης ζυγίζει φανατικά τις χειραποσκευές και ουκ ολίγες φορές υποχρεώνει σε πληρωμή 50 60 ή 80€. Μου τόνισε μάλιστα πως όταν το κάνουν το εφαρμόζουν απίστευτα αυστηρά μην αφήνοντας να κρατάνε φωτογραφικές μηχανές, αγορές από duty free ή ακόμα και τα παλτά τους ορισμένοι επιβάτες.
Αφορμή για να μου πει τα παραπάνω ήταν ένα σκηνικό που είδε πριν λίγες μέρες στο Heathrow όπου η αρμόδια υπάλληλος της πύλης με ύφος βγαλμένο από τις εποχές της γκεστάπο ζύγιζε και κοπάναγε 60ευρα πρόστιμα επιλεκτικά σε επιβάτες για 1 και 2 κιλά υπέρβαρο χωρίς καν να τους αφήνει να αναδιατάξουν λίγο τη χειραποσκευή τους και απειλώντας τους με άρνηση επιβίβασης
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αναστάτωση και μάλιστα οι άγγλοι συνάδελφοί του που πήραν χαμπάρι τι γινόταν σχολίαζαν “this is a robbery!” Φανταστείτε ο φίλος είναι fanboy της Aegean και τον ξένισε τόσο το σκηνικό που μου είπε πως από αντίδραση θα προτιμήσει BA την επόμενη φορά. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ανοίγει αρκετά νωρίς το boarding της Aegean ειδικά στο LHR.
Τον θεώρησα υπερβολικό αλλά είδα
το εξής στη σελίδα της Aegean και το θεώρησα επιεικώς γελοίο (για να μην πω φαιδρό):
«Όλα τα επιπλέον αντικείμενα όπως π.χ. πανωφόρι, ομπρέλα, φωτογραφική μηχανή ή αγορές από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, πρέπει να τοποθετούνται στη χειραποσκευή σας! Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το πρόσθετο αντικείμενο, θα θεωρηθεί επιπλέον αποσκευή και θα χρεωθείτε ανάλογα.»
Εντάξει, καταλαβαίνω πως η Aegean ακολουθεί όλο και πιο πολύ το low cost μοντέλο (και δικαίωμά της) αλλά στο τέλος θα ζητάει να ζυγίζονται οι επιβάτες γυμνοί και ντυμένοι και η διαφορά να υπολογίζεται ως υπέρβαρο :? Αφήστε που το όριο των 8kg μου φαίνεται απίστευτα χαμηλό αφού είναι χαμηλότερο και από της Ryanair. Κατανοητά τα επιχειρηματικά σχέδια αλλά μην καταργούμε και τη λογική κύριοι της Aegean. Αφήστε τον κοσμάκη να κρατάει το παλτό του ή την κάμερά του και από την άλλη αφήστε τον επίσης να πάρει κάτι από τα duty free που διαφημίζετε ως συνεργάτη στο Miles+Bonus χωρίς να τον κοπανήσετε στην είσοδο της πύλης επειδή είχε σακουλίτσα με χαλβαδόπιτα ή τσουρέκι
Προφανώς και δεν είμαι υπέρ της ασυδοσίας με τις 3-4 χειραποσκευές ή με τίποτα βαλιτσάρες μπαούλα αλλά όταν η εικόνα και η συμπεριφορά προσκρούει στη λογική κάτι δεν πάει καλά.
Τεράστια προσοχή λοιπόν στις χειραποσκευές σας (και τα παλτά, τις ομπρέλες, τις φωτογραφικές σας) όταν επιλέγετε Aegean για να μην βρεθείτε προ
πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων (μανούρες, χαράτσωμα, άρνηση επιβίβασης κλπ). Εναλλακτικά δείτε τι σας προσφέρουν και οι άλλες αεροπορικές και μη θεωρείτε δεδομένο πως η Aegean θα είναι ευγενική μαζί σας.