Ξαναλέω δεν θέλω να είμαι εντελώς κακοπροαίρετος, αλλά για την Ελλάδα μιλάμε και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Δεν είμαστε η Φινλανδία ακόμα που έψαχναν το πρωινό της πρωθυπουργού πόσο κόστισε. Η εταιρεία (όντως με πολύ θετικές προοπτικές και ειδήσεις περί ρεκόρ κλπ) χάνει ένα 30% της αξιάς της 60 μέρες περίπου πριν την ανακοίνωση της απόφασης, που ναι μεν ακουλουθησε την διεθνή τάση αυτές τις εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση σε τέτοιο βαθμό. Η τιμή έπεσε επειδή κάποιοι πούλησαν, το ποιος το ξέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μια Επιτροπή που στην Ελλάδα ήταν της πλάκας αλλά τώρα έχω ακούσει ότι μετά τα μνημόνια προσπαθεί να πάει με τα διεθνή στανταρντ. Βέβαια, επειδή ακριβώς στην Ελλάδα είμαστε, την Επιτροπή την ορίζει ουσιαστικά ο Υπουργός Οικονομικών, οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν καμιά φορά ξεχνάει να κοιτάξει.
Είναι μια εταιρεία η οποία έβαζε δωρεάν τσάρτερ πχ από Γερμανία σε προηγούμενες εκλογές για το κυβερνών κόμμα και προσελάμβανε ''μπλε'' κοπέλες ως αεροσυνοδούς. Η ίδια εταιρεία, έκανε συμφωνία με εταιρεία της συζύγου του πρωθυπουργού για μερικά εκατομμύρια Ευρώ, για να σχεδιάσει και να παράξει δεκάδες χιλιάδες στολές τα επόμενα 10-15 χρόνια. Τι θέλω να πω; Ότι επιβεβαιωμένα υπάρχει σχέση μεταξύ της κυβέρνησης και της Α3, και όσο και αν είμαστε αεροπορικό φόρουμ, δεν χρειάζεται να εθελοτυφλούμε. Σε μια πιο κανονική χώρα αυτό θα είχε ψαχτεί.
Το κράτος λοιπόν θα πάρει 50 εκ έξτρα (αφού 60 μέρες πριν έπεσε η τιμή), η κυβέρνηση θα το τρίψει στην μούρη της αντιπολίτευσης (και δίκαια, γιατί είχαν φαγωθεί ότι δεν υπάρχει λόγος στήριξης στην πανδημία), οι ιδιοκτήτες της Α3 θα συνεχίζουν να έχουν το κουμάντο της εταιρείας και να μην έχουν διάφορους αλεξιπτωτιστές στο σβέρκο τους και η μετοχή σήμερα και τις επόμενες μερικές εβδομάδες θα επανέλθει στην προ-60 ημερών τιμή. Κάποιος πιο κακοπροέραιτος θα έλεγε ότι ίσως υπήρχε και άλλη συναλλαγή, σε κρατικούς λειτουργούς για να γίνουν όλα ομαλά.
Τα γράφω αυτά και έχω βγάλει τα ευκολότερα και γρηγορότερα λεφτά με την μετοχή τους, προτομή θα κάνω στον Ευτύχη.