OΑ 033 28/05/2012

• Thread starter Thread starter ctsonis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

ctsonis

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα σας,

ήμουν επιβάτης σήμερα στην πτήση της Ολυμπιακής 033 από Λέρο για Ελευθέριος Βενιζέλος, με το SX-BIP http://www.airliners.net/search/photo.s ... rch=SX-BIO

Προσγειωθήκαμε στον 03R αλλά αμέσως μετά την προσγείωση, δεν συνεχίσαμε για το taxi stand αλλά σταματήσαμε μόλις ελευθερώσαμε τον διάδρομο (δεν μπόρεσα να διακρίνω σε ποιο taxiway ήμασταν). Αποβιβαστήκαμε 5 λεπτά περίπου μετά το shut-down των κινητήρων και αφού είχανε αποβιβαστεί από το αεροσκάφος Κ1 και Κ2.
Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι είχανε μια προειδοποιητική ένδειξη και για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να σταματήσει το αεροσκάφος στο σημείο που σταματήσαμε.
Αν κρίνω από το πλήθος των πυροσβεστικών οχημάτων που είχανε κυκλώσει το αεροσκάφος, μάλλον ήταν ένδειξη για υπερθέρμανση φρένων ή κινητήρων, ή κάποιο λανθασμένο fire alarm? Ξέρει κανένας κάτι περισσότερο?

Συγνώμη αλλά πρώτα έχω μία ερώτηση: Κατεβήκανε ΠΡΩΤΟΙ ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους πριν τους υπολοίπους επιβάτες; Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε νομίζω υφίσταται μεγαλύτερο πρόβλημα γενικά στην εταιρεία και όχι μόνο το αεροπλάνο....

Μην προτρεχουμε.. Δεν ειναι το αντιστοιχο οτι σε ναυαγιο εγκατελειψε πρωτος ο καπετανιος το πλοιο του. Ισως το πληρωμα κατεβηκε για να τσεκαρει κατι περιφερειακα

Ναι όντως, δεν το σκέφτηκα. Αλλά να ένακαν εγκατάλειψη του αεροσκάφους τότε παραβίασαν γραμμένο και άφραφο νόμο...

Μην αρχίσετε τα "δικαστήρια" και μην εκθέτετε άδικα τους εργαζομένους της ΟΑ και του ΑΙΑ, με τις πράξεις σας.

Κύριε ctsonis, αντιλαμβάνεστε ελπίζω τι σημαίνει να δημοσιεύετε τα πρόσωπα των εργαζομένων της εταιρείας και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ΧΩΡΙΣ τη συγκατάθεσή τους και ελπίζω ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη, στην περίπτωση που κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη κινηθεί εναντίον σας δικαστικά.

Δεν νομίζω ότι διακρίνονται χαρακτηριστικά προσώπων κύριε aakunz στις φωτογραφίες που δημοσίευσα. Αν παρόλα αυτά η διαχειριστική ομάδα του φορουμ θεωρεί το αντίθετο, μπορεί να τις κατεβάσει.

Να διευκρινήσω ότι το πλήρωμα κατέβηκε και ξεκίνησε να ελέγχει περιφερειακά το αεροσκάφος, δεν κατέβηκε και ξεκίνησε να τρέχει :)

Οι φωτογραφίες αφαιρέθηκαν λόγω του ότι ήταν σε site το οποίο χρειάζεται εγγραφή για να φανούν. Αν θέλετε μπορεί να ανεβάσετε τις φωτογραφίες στο gallery του airliners.gr ή σε κάποιο άλλο site που είναι ελεύθερο.

Επίσης καλό θα ήταν να μας διευκρινιστεί αν ήταν το SX-BIP όπως αναφέρθηκε ή το SX-BIO όπως στο link του airliners.net που έγινε η παράθεση.

Το SX-BIP ήταν. Το SX-BIO έκανε την OAL014/015 για Κάλυμνο χθες σε παραπλήσια ώρα.