Moscow,Russia

• Thread starter Thread starter valentinovissi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

valentinovissi

Concorde-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RYR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LCLK
Στις 20/10 παω Μοσχα μεσω Μινσκ ,θα θελα να μαθω΄
1)θα μεινω σε Airport Hotel κοντα στο SVO ,ποση ωρα θελω να παω στην κεντρικη πλατεια της Μοσχας αλλα και στο αεροδρομιο DME???
2)Visa
3)Και οτι αλλο θελετε να μου πειτε γενικα για την Μοσχα

Ευχαριστω.

Από SVO για κρεμλίνο πρέπει να είναι 1.30 - 2.00 ώρες οδικώς. Δες αν μπορείς να εξυπηρετηθείς με μετρό.
SVO-DME είναι κοντά και δεν μπαίνεις μέσα στην πόλη. Είναι γύρω στο 20 λεπτά
Visa από οσο ξέρω χρειάζεται...

Η Μόσχα παρότι έχει μεγάλους δρόμους έχει και φοβερό μποτιλιάρισμα ειδικά μέχρι το μεσιμέρι. Το βράδυ μπορεις να κινηθείς πολύ πιο γρήγορα.

EDIT : Λάθος τα 20 λεπτά... Είναι πράγματι πάνω από μια ώρα SVO-DME....

Ελπίζω ΠΡΩΤΟΝ ότι όλα αυτά τα ταξίδια που μας ρωτάς να είναι πραγματικά (Μινσκ, Κίεβο) και όχι κουβέντα να γίνεται.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ελπίζω να γνωρίζεις λίγα Ρωσικά γιατί σε αυτές τις χώρες οι κάτοικοι δεν μιλούν άλλες γλώσσες και τα αγγλικά είναι άχρηστα.
Ας πάμε σε αυτά που μας ρωτάς. Στο Ρωσικο Προξενείο στην Αθήνα (Τζαβέλα 5, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6742949) θα βγάλεις την βίζα. Χρειάζονται το διαβατήριο, μία φωτο (3,5Χ4,5) 50 ευρώ και απαραίτητα μια πρόσκληση από Ρώσο κάτοικο ή την πρόσκληση από το ξενοδοχείο (visa support) που θα μείνεις. Δέχονται από τις 9 έως τις 1μ.μ.
Υπάρχει και η transfer visa εάν σε ενδιαφέρει χωρίς μεγάλες διαφορές στα έγγραφα. http://www.ryssland.se/visa_s.htm
Για το κέντρο της πόλης (38 Κm) υπάρχει Express Bus με 80 Rur.
Τώρα για την μεταφορά από το SVO στο DME. Χρειάζεσαι από 90 λεπτά μέχρι 2 ώρες. Μεγάλη προσοχή στο αεροδρόμιο με τους ταξιτζήδες. Δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη πολλά μπορούν να σου συμβούν. Καλύτερα να απευθυνθείς στο γραφείο ταξί του αεροδρομίου, ή μόλις περάσεις τον έλεγχο διαβατηρίων να πάρεις τηλέφωνο από το ειδικό θάλαμο το http://www.autotaxi.ru (είναι φθηνότεροι) και θα σου στείλουν ταξί. Το κόστος για το κέντρο της πόλης είναι περίπου το ίδιο με την μεταφορά στο DME. 1500 Rur. Είναι ο ευκολότερος τρόπος. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να πάρεις Μαρσούρκα (μίνι βαν) #45 από το SVO και να πας στον σταθμό Savelovskaya και να πάρεις το μετρό (120 Rur) την γκρι γραμμή μέχρι τον σταθμό Chekhoskaya η Paveletskaya και μετεπιβιβάζεσαι στην πράσινη γραμμή για τον σταθμό Domodedovskaya.

Για τα τουριστικά δεν σου απαντώ γιατί είναι σαν να μου λες που να διασκεδάσω στην Νέα Υόρκη. Η Μόσχα είναι η ποιο ακριβή πόλη της Ευρώπης και 4η στον κόσμο, έχει άπειρο πλούτο και πολλά αξιοθέατα. Προσοχή στους δρόμους ή στο ποτάμι την πιτσικομαρία μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη (μην φαίνονται οι φωτογραφικές μηχανές σου).

Υ.Γ. Από ότι κατάλαβα πας στην Μόσχα με την Belavia, μην περιμένεις πολλά από την εταιρεία. Εντύπωση προξενεί η εβδομαδιαία πτήση της για Κύπρο ο νοών νοείτω... γιατί την κάνουν !…!.. Αχ αυτά τα λεφτά...

Βρήκες καλύτερη τιμή από το 242 ευρώ της Air Moldova για Λάρνακα-Μόσχα;
Καλή τύχη στο ταξίδι σου.

Добрый вечер!

γυρίσα με το καλό στην Πολώνια, κι την πρώτη μέρα που συναντήθηκα με την παρέα μου, έπεσε στο τραπέζι να πάμε εκδρομή μια βδομάδα σε αυτήν την πραγμάτικα πανέμορφη χώρα. ψάξαμε ψάξαμε για το πως να φτάσουμε φθήνα εκεί. οι δύο φθήνοι τρόποι κι κατάσυναμα ποιο ξεκούραστοι είναι τα τρένα. Κάθε μέρα υπάρχει το EC Polonez που πάει απο Βαρσοβία - Μόσχα μέσω Λευκόρωσιας κι το άλλο να κάνεις το ίδιο δρομολόγιο αλλά με σπάστα τρένα (αρά ποιο οικονομικό) δλδ πέρνεις το τραίνο από Βαροσβία για Terespol (μια πόλη ακρίβως δίπλα στα Λευκορώσιανα σύνορα), εκεί τον μουντζούρη που κάνει το δρομολόγιο Terespol- Брэст (Brest) όπου περνάς τα σύνορα, κι απο το Brest καθημερινά υπάρχουν τουλάχιστον 8 τρένα με κουκέτες που κάνουν την διαδρομή αυτή.

κι εδώ γενάτε το ερώτημα μου.
Ξέρω ότι κι για τις δύο χώρες χρειάζεται βίζα (τουριστική για Ρωσια κι 2xTransit για Λευκορώσια) μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά η Λευκορώσια με την Ρωσία έχουν ανοιχτά σύνορα, δλδ δε θα σφραγιστεί η βίζα η Ρωσσίκη αλλά ούτε κι η βίζα Λευκορώσιας σαν έξοδο. Στην Ρωσία αν η Milicia με πιάσει κι μου ζητήσει να δει το διαβατήριο μου κι δε έχω σφραγίδα, υπάρχει περίπτωση να με πάνε μέσα για εξακρήβωση? το ίδιο ισχύει κι για την έξοδο απο την Λευκορώσια για την Πολώνια?

αυτά προς το παρών, αλλά θα έχω κι άλλες απορίες στο μέλλον

Το ταξιδι μου χρειαζεται βιζα και αυτο που θελω να μαθω διαβαζοντας για τα κυπριακα διαβατηριθα τι χρειαζονται,εχω μια απορια.

Οταν λεει χρειαζεται προσκληση απο φιλο η και απο ξενοδοχειο ,το confirmation απο το booking τους κανει,γιατι το ξενοδοχειο θα το πληρωσουμε οταν φτασουμε εκει περα.

Στις προϋποθέσεις για την έκδοση βίζας αναφέρεται πως πρέπει να προσκομίσεις το voucher από την κράτηση που έχεις κάνει στο ξενοδοχείο. Παρακάτω όμως γράφει: "Please, note that a hotel booking confirmation is not considered as an official invitation".

αυτά ξέρω για την βίζα (την οποία δε έκανα, άσχετα ότι μπήκα στην ρωσια, χωρίς να με ελέγξει κανένας, πάντα από Λευκορώσια)

Δυο ερωτησουλες ακομη για την Μοσχα.
:arrow: Ειναι τοσο φθηνα τα εισητιρια των λεοφορειων που πανε απο το αεροδρομιο στον σταθμο του μετρο αλλα και τα του Μετρο.Συνολικα ουτε 3 ευρω δεν εχουν την μια διαδρομη.Για Μοσχα μου κανει εντυπωση.

Την αλλη την ξεχασα θα επανελθω. :lol:

από ποιο αεροδρόμιο σε ενδιαφέρει?

για το μετρό της Μόσχας,

η απλή διαδρομή από ότι θυμάμαι κάνει 28 ρούβια (δλδ 0,66 ευρώ)

αλλά μπορείς να αγοράσεις καρτούλα πολλαπλών διαδρομών (5, 10, 20 ή 60) για 45 μέρες
πχ η κάρτα των 10 διαδρομών κάνει 260 ρούβλια (6,2 ευρώ) :D

Θα κανω την διαδρομη απο DME για το μετρο και πισω και μετα απο το SVO για το μετρο και μετα αλλη μια για DME(Βαλεντινος :mrgreen: ) γενικα ειναι παρα πολυ φτηνα σε σχεση με Ευρωπη οσο αφορα τα Μ.Μ.Μ.