Μετατροπή των mediacal class1 στις JAA χώρες

• Thread starter Thread starter HarisK
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

HarisK

Low-Cost-Class-Member
Θέλω να ρωτήσω αν μπορει να μετατραπει το medical class 1 απο Ελλαδα σε Medical class 1 αλλης χωρας πχ Μεγαλης Βρετανιας.

Το προβλημα μου είναι η δυσχρωματοψία και εδω εξεταστικα και είμαι "color safe", δεδομένου οτι σε αλλες χωρες εχουν διαφορετικα standard (τουλαχιστον για το συγκεκριμένο θεμα) θα δεχτουν ενα ελληνικο medical ή θα χρειαστει να εξεταστω ξανα, με μεγαλη πιθανότητα να μη περάσω το test?

Τελικά οι ιατρικές εξετάσεις που κάνεις Ελλάδα, ισχύουν και για τις σχολές στην Αμερική ή πρέπει να κάνεις άλλες? Και το αντίστροφο.

:?: :idea:

Ένα JAA medical, ισχύει σε όλες τις πλήρως εναρμονισμένες χώρες. Όπως και τα πτυχία άλλοστε.

Μπορεί εμφανισιακά να μην μοιάζουν, αλλά αν λέει JAR-FCL Class1, ισχύει.

Δηλαδή Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανιά, Γαλλία, Βέλγιο και άλλες ...συμμάχους.

Στην Αμερική (προφανώς) που δεν είναι (και προφανώς ούτε θα γίνει) JAA χώρα, πρέπει να αποκτηθεί FAA medical (με εξετάσεις , βεβαίως βεβαίως)

Οκ gonso σ’ευχαριστώ.

Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό topic για να ρωτήσω, αλλά μήπως γνωρίζει κανείς τι ιατρικές εξετάσεις κάνουν στην Αμερική;
Είναι πάνω – κάτω οι ίδιες με ευρώπη;
Και πως μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος ότι θα τις περάσει;
Είναι ένας τρόπος να κάνει τις αντίστοιχες εδώ;

20 λεπτά και καμια σχέση με τις ευρωπαϊκές.παίρνεις first class.πετάς με αυτό μέχρι 747 και το κόστος 80$